Šta je novo?

Windows nema driver za Monitor ASUS 193D 1440x900

dragonx

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2007
Poena
301
Imam monitor TFT ASUS 193D , rezolucija mu je 1440x900, ali windows ga ne prepoznaje.
Kako da namestim tu rezoluciju?
Uz monitor nisam dobio driver. Graficka kartica je Gigabyte 8500GT.U nvidia podesavanjima takodje nema te rezolucije.

Hvala unapred.

Probaj da u konfiguraciji drajvera stavis "Show unsupported resolutions and refresh rates" i izaberi rezoluciju koju zelis. Nista mi drugo ne pada na pamet trenutno. Ili skini najnoviji drajver sa nvidia sajta i instaliraj.

A zasto na Asus-ovom sajtu nema nista o ovom modelu??

EDIT: Ipak ima info o njemu. Ali na sajtu nema ništa više od toga, svega par redova texta

Nego jel se vama koji imate ovaj monitor čini da je slika malo zrnasta??

Poslednja izmena:
To da, ali kad klikneš na Download sve što dobijaš je ništa :)

Pa i nema šta da dobiješ.Monitor sam javlja grafičkoj i windowsu šta podržava a šta ne.

Pa ja imam taj VW193D i sa njim nije doshao nikakav driver samo User's Manual....
Prikljuchio sam ga i XP ga je odmah prepoznao i bez problem sam namestio rezuluciju od 1440x900.... I Vista Ultimate X64 ga je isto prepoznala bez problema..... :)
Posle onog CRT 17" shto sam imao ja sam prezadovoljan prelaskom 19" Wide :) O obichnoj 19" nisam ni razmishljao.....
Imam Sky Star 2 i puno mi znachi kad pustim neki film nemam one crne linije gore i dole.... Sa Wide-om mi je iskorishcen svaki pixel... :)

:wave:

Poslednja izmena:
meni vista nije htela sa standardnim drajverima da ponudi 1440x900. instalirao sam nvidia drajvere i to bi bilo to, 1440x900 bez problema...

Na poslu imam VW193D. Isprobao sam ga na FX5200 i iz puske je izbacio 1440x900 (odusevila me ostrina).
Medjutim na racunaru za koji je namenjen je matora GeForce2/MX400/64 ne kojoj to ne moze nikako :wall:
Nudi mi neke opcije pri kojima uvek dolazi do zamucenja piksela po pojasevima...

Zna li neko koji nVidia drajveri su najbolji za ovu karticu, negde sam procitao da najnoviji nisu bas idealni starije kartice ?

Uspeo sam, instaliran forceware 84.21, prepoznao je i monitor, sve OK

Poz

Prilozi

• vwd193dANDGeForce2.jpg
    vwd193dANDGeForce2.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 203
Nazad
Vrh Dno