Šta je novo?

Windows nece da se startuje

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Pozdrav svima!

Na kompjuteru kod komsije Windows XP nece da se startuje, tacnije prijavljivao je "NTRLD is missing" , pa sam preko recovery console prekopirao dva fajla ntdetect.com I ntldr na sistemsku particiju. Probao sam I druge komande fixboot, fixmbr, bootcfg.

Medjutim posle toga se pojavljuje sledeca poruka:

"Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information."

Sve mi ovo govori da je u pitanju kvar hardverske prirode, tacnije sumnjam na napajanje, ram mermoriju ili sam hard disk. Nisam pokusao da reinstaliram windows jer mislim da je u pitanju kvar unutar kucista. Sta vi mislite?

Bilo bi dobro proveriti hard disk, obično se tako ponaša ako su loši sektori.

Probaj da podignes mini Windows XP sa Hirens boot diska pa istestiraj taj HDD.

Za ovu grešku je bilo dovoljno da npr. nije aktivirana sistemska particija na tom HDD ...primenjujući komande koje si primenio vrlo je verovatno da si narušio MBR i da je zbog toga potrebno da uradiš kako je poolmaker savetovao - brisanje (po mogućstvu svih particija) i pravljenje novih uz instaliranje OS na prethodno aktiviranu particiju.

Hvala svima na odgovorima. Probacu u nedelju vase savete pa cu javiti rezultate.

Vrh Dno