Šta je novo?

Windows nece da otvori programe

Dee Dee

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2003
Poena
609
Kada pokrenem odredjene programe kao sto su recnik, jednostavne igre i slicne aplikacije windows odbija da udje u njih odnosno pojavi mi se sledeca poruka:

16 bit Windows Subsystem

C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close to terminate the application.

Inace windows je poceo da se usporava i pojavljuju se oni plavi ekrani.

Koristim Windows XP Pro+SP2

Da li neko zna resenje ovog problema a da nije reinstall sistema.

Izgleda da mi jedino imamo problema sa ovim Subsysitemom, evo sto se kod mene desava

Radi se o tome da sam kupio Morton Benson rijecnik, dosao sam kuci , ubacio CD i kad sam htio da pokrenem instalaciju, kad ono ne moze.
Piše:
16 bit Windows Subsystem
c:\windows\sistem32\autoexec.nt. The system is not suitable for runing MS-DOS and Microsoft Windows application.
Koristim XP Profesional i mislio sam da je to, ali kada sam otisao do frenda da probam kod njega moze instalacija, a i kod njega je XP.
I nije samo do ovog programa, nego ne mogu ni instalirati HalfLife, isto mi sve pise.
Pa, ako znate u cemu bi mogao biti problem, pomagajte.
Unapred hvala.

Očigledno Windows XP ima problema u radu sa nekim prastarim softverom. Jedino što mi pada na pamet je da recimo pokušate compatibility mod pri kome će Windows XP pri otvaranju tih aplikacija emulirati okruženje nekog od starijih Windows-a, recimo Windows 95. Ne verujem da će pomoći, ali vredi pokušati.
Dakle desni klik na .exe fajl, properties, compatibility mod, a dalje je jasno.

A da odradite scandisk? Možda vam je autoexec.nt s*eban? Evo vam moj, pa uporedite...

Prilozi

• AUTOEXEC.NT.ZIP
    830 bajta · Pregleda: 110
morbius je napisao(la):
Očigledno Windows XP ima problema u radu sa nekim prastarim softverom. Jedino što mi pada na pamet je da recimo pokušate compatibility mod pri kome će Windows XP pri otvaranju tih aplikacija emulirati okruženje nekog od starijih Windows-a, recimo Windows 95. Ne verujem da će pomoći, ali vredi pokušati.
Dakle desni klik na .exe fajl, properties, compatibility mod, a dalje je jasno.

ma to sam vec probao ne moze, skeniro sam i disk i opet nista,
Voodoo_NBGD Hvala za fajl, probacu sa njim nesto uraditi!

Voodoo_NBGD je napisao(la):
A da odradite scandisk? Možda vam je autoexec.nt s*eban? Evo vam moj, pa uporedite...
hvala za dostavljeni fajl, do njega je bilo!
Izgleda da ovaj fajl uopste nisam imao :trust:

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti taj problem s tim sto meni stalno on sam brise autoexec.nt
druga stvar sad ne mogu da installiram autocad2002 prijavljuje mi neki fatal error during installation

poludddeecu

Nazad
Vrh Dno