Šta je novo?

Windows ne vidi ssd

Išao sam kod čoveka jutros koji mi je rekao da m.2 slot ne valja i koji god drive da stavi labav je tako da sad gledam da uzmem drugu ploču

Ili da uzmeš privremeno M.2 PCIe adapter...
Ja imam jedan u pomoćnom računaru, čak sam testirao CrystalDiskMark-om i dobio iste brzine...
Naravno to sve zavisi od daptera, PCIe slota, verzije itd...

Ja imam sličan problem uzeo sam pre neki dan sa KP nov Samsung 970 Evo Plus 500gb NVME da stavljam neke igre na njega ali ga ni windows ni bios ne prepoznaje sve sam živo pokušao čak sam stavio kod druga u komp i prepoznalo ga je u podešavanjima za nvme ali nije na bootable device a moja ploča je B350f Gaming Asus ROG
Upravo krenuo da pišem, slično (isto mi se desilo danas sa KC3000 od 2TB). Ne vidi ga bios uošte u butabilne uređaje (postojeći KC3000 od 1TB je vidio bez problema kad sam ga dodavao. Ajde da vidim reko oće li ga vidjeti OS pri podizanju instalacije sa fleške - vidio kao unallocated drive cio kapacitet, dakle normalno bez problema.

Odradim instalaciju na disku, restartuje se računar, uđem u bios da stavim novoinstalirani disk kao primarni, da bi nastavio instalaciju na njemu kad ne lezi vraže, i dalje ga nema u sekcji za butabilne medije.

Postavim za primarni disk moj stari KC3000 od 1TB na kom je OS, podignem sa njega OS, tamo ovaj novi disk vidi skroz normalno kao F pariciju. Ajde reko da skinem Kingston SSD manager, biće bajati neki bios, taman da i vidim je li sve ok - sve ok, up to date bios. Testirao i brzine, sve normalno.

Što se tiče ploče, vraćao na default, clear cmos, vadio bateriju, bios na ploči je bio predzadnji, stavih i zadnji i dalje nema diska u butabilnim medijima. Jedino kad CSM upalim ga izlista ali bukvalno samo kao model diska, ne i da ima instalacije OS-a na njemu.

Nazad
Vrh Dno