Šta je novo?

Windows ne pokazuje USB u My Comp a vidi u sistemu

Učlanjen(a)
19.11.2008
Poena
304
Dakle,

situacija je da moj laptop u firmi Dell Inspiron 6400, kada stavim npr USB flash ili externi HD preko USB porta, daje onaj zvuk da je USB utaknut, pojavi se ikonica dole u taskbaru za "safely remove hardware" ali se USB "ne vidi" ni preko My Comp niti TotalCommander-u , takodje nema ni autoplaya.

Da li neko ima ideju?

Hvala unapred

Proveri preko Device Menagera da li ga prepoznaje.
Ako ga prepoznaje probaj Desni klik na My computer--->Menage--->Disk Menagement
Pa probaj odatle da ga formatiraš :wave:

Proveri preko Device Menagera da li ga prepoznaje.
Ako ga prepoznaje probaj Desni klik na My computer--->Menage--->Disk Menagement
Pa probaj odatle da ga formatiraš :wave:

Hvala. Probao sam, vidi ga. Fora je sto svi USB koje sam probao u firmi rade na ostalim racunarima, znaci problem je u windowsu.. Vidi se i USB Flash i externi HD kad su spojeni al im ne mogu pristupiti..

Jel moguce da je neki virus il nesto..??

U Disk Management-u mu promeni slovnu oznaku (Desni klik na disk -> Change Drive Letters and Paths). Stavi npr. X:
Ovo ume da bude problem u firmama koji imaju logon skripte sa mapiranim mrežnim diskovima.

ja sam imao isti problem i resio sam ga posle duuugo mucenja reinstalacijom sistema....

U Disk Management-u mu promeni slovnu oznaku (Desni klik na disk -> Change Drive Letters and Paths). Stavi npr. X:
Ovo ume da bude problem u firmama koji imaju logon skripte sa mapiranim mrežnim diskovima.

Ovo je jako često problem/rešenje.

probaj i da najpre deinstaliras sve ikada prikacene drajvere za pridodate USB naprave pa ponovo ubaci flesh.

Control Panel / System / Advanced / Environment Variables / System Variables / New
Pa upiši sledeće:

Pod tabom Variable name: devmgr_show_nonpresent_devices
pod tabom Variable value: 1

Onda otovori Device Manager i na meniju View / Show hidden devices (uključi opciju)
Posle ovoga ćeš moći da vidiš sve uređaje koji su ikada bili instalirani na sistemu... oni koji trenutno nisu aktivni su označeni bledo-sivim slovima pa ih deinstaliraj (desni klik pa uninstall)

Redom počisti sve po kategorijama...
+Disk drives
+Storage volumes
+Universal Serial Bus controlers

Posle čišćenja restartuj mašinu...

Vrh Dno