Šta je novo?

Windows ne cita svadbu sa dvd-a!

zak

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
319
Windows ne cita svadbu sa dvd-a!
Problem za koji sam cuo ali se do sada nisam sreo. Borko mi je doneo 2 dvd-a sa video zapisom njegove svadbe na njoj. Lik mu je to pre par godina snimao VHS-om pa prebacivao na dvd.Diskovi naravno od starta nisu radili.Ne vidim nikakvo fizicko ostecenje na njima. Pokusao sam da uvezem ULEAD-ovim videostudio-m video materijal sa njih ali nista. Pokusao sam i duplim klikom da vidim koje foldere ima na disku ali mi je windows izbacio sledecu poruku :”Windows cannot read from this disk.The disk might be corrupted, or it could be using a format that is not compatible with windows.
Da li postoji nacin da se sa ovih diskova iscupa video materijal. Ja sam obecao da cu da pokusam ali nista vise od toga.
Pozdrav

naravno od starta nisu radili.Ne vidim nikakvo fizicko ostecenje na njima. Pokusao sam da uvezem ULEAD-ovim videostudio-m video materijal sa njih ali nista. Pokusao sam i duplim klikom da vidim koje foldere ima na disku ali mi je windows izbacio sledecu poruku :”Windows cannot read from this disk.The disk might be corrupted, or it could be using a format that is not compatible with windows.
Da li postoji nacin da se sa ovih diskova iscupa video materijal. Ja sam obecao da cu da pokusam ali nista vise od toga.
Pozdrav

Kolko ja shvatam lose je narezano ili nije narezano uoptse... ako nikad nisu ni radili onda se iskreno nadam da su sacuvani vhs originali.. kako ljudi uopste znaju da im je ovaj ista narezao i zasto se nisu odmah zalili da diskovi ne rade?
Probaj isobusterom ili tako nekim alatom da vidis da li postoji ikakva sesija narezana na disku, ako postoji, mozda nesto i uradis... ako ni isobuster ne vidi, onda jedino original vhs- pa ponovo prebaciti... ako nema vhsa, e onda jedino ponovo da se vencavaju...

Desavalo mi se da na nekoliko dvd filmova ne mogu da pristupim strukturi diska, a disk funcionise. Probaj kao sto sam ja skinuo drugu koncert Led Zepelina putem UltraIso programa naci ces ga na netu. Obavezno ga "registruj". Pozdrav.

Probacu taj iso buster.Ocito je nesto rezano. I sam sam ih pitao kako se to desilo. Majstor uzeo kintu i zapalio i izgovorio se na dvd citac, kao los im je player itd. Ostale su im trake, srecom ali sam mislio da mozda moze i ovako.
Javicu sta sam uradio sa busterom.
Pozdrav

Ako postoje trake, nema tragedije. :)

Tek da znate,nista nisam uradio. Kad se razvede bice zahvalan tom liku sto ga je z.

a da li su ti diskovi finalizirani? Znam dosta likova koji su prebacili vhs na dvd i to nisu uradili, kad probam na tom uredjaju na kojem je sniman sve radi na drugom uredjaju kao da je prazan ili prijavljuje greske da nemoze da ga procita.

Najverovatnije da treba Finalize opcija na DVD recorderu na kom je radjena konverzija sa VHSa. I meni se par puta desavalo da zaboravim to da odradim :)

isobuster bi procitao bez problema takav disk

Neznam kako bih mogao da proverim...

...da li su finalizirani ili ne. Diskovi vise nisu kod mene ali cimnucu ga da donese ako moze jos nesto da se odradi.:smash:

Idesh u Neru na Recorder>Disc info i videcesh o chemu se radi sa diskom...

Ok. Diskovi su ponovo u mom posedu...

Probao sam Ultra ISO ali ga ne cita. Onda sam po savetu isao na Nero disk info i dobio ovo na slici ali sta god da sam pokusao da uradim sa diskom (uvezem materijal na ovaj ili onaj nacin ) nije urodilo plodom. Imate predlog sem onog da se latim traka? Znam da je to najjednostavnije resenje ali obzirom da je problem masovan mislim da bi bilo svrsishodno naci resenje da se postupak u odnosu na klasicno prebacivanje sa traka ubrza za desetak puta.

kako mislis problem je masovan? lik je gomili ljudi snimao diskove i ni jedan ne valja? pa odlicno, odradi sve ponovo i uzmi pare...

ja cu ti ponoviti jos jednom:
ako isobuster nije nista nasao na disku, onda nema nicega na njima i nijedno resenje ovde ti nece pomoci.

Evo slike koju sam pominjao

Evo slike koju sam pominjao a zaboravio da okacim. Ovo je nasao nero kad sam isao na disk info.

Prilozi

• Capture_2.jpg
    Capture_2.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 69
kako mislis problem je masovan? lik je gomili ljudi snimao diskove i ni jedan ne valja? pa odlicno, odradi sve ponovo i uzmi pare... .
Znajuci Momu pretpostavljam da je bar 90% diskova koje je narezao prebacujuci sa vhs na dvd z****ao :d ali nisam mislio konkretno na njega. Ima mnogo ljudi sa istim ili slicnim problemom. Necu da preteram ako kazem da me je startovalo na desetine.

j
a cu ti ponoviti jos jednom:
ako isobuster nije nista nasao na disku, onda nema nicega na njima i nijedno resenje ovde ti nece pomoci.

Ako je tako onda odustajem. Nek' prebacuju sa vhs-a

Ja sam imao slican problem sa diskovima koje racunari nisu videli a radili su na nekim standalone plajerima.

Probaj da uradis ovako:

1. U neru krenes da dupliras disk s'tim da ti destination bude "image recorder". Pitace te za ime i mesto gde ce smestiti imidz, navedes mu i naravno zapamtis.:D
2. Ucitas kreirani imdz u daemon tools.
3. Pokrenes DVD Decripter , prebacis na Mode -> Iso -> Read i dekriptujes imdz kreiran u neru ponovo u iso imidz.

Probaj, treba ti petnaestak minuta a moze da sredi stvar i definitivno je brze od ponovnog prebacivanja VHS->DVD.

probaj na drugom rezacu tj masini sto kaze kolega matrix77

Ja sam imao slican problem sa diskovima koje racunari nisu videli a radili su na nekim standalone plajerima.

Probaj da uradis ovako:

1. U neru krenes da dupliras disk s'tim da ti destination bude "image recorder". Pitace te za ime i mesto gde ce smestiti imidz, navedes mu i naravno zapamtis.:D
2. Ucitas kreirani imdz u daemon tools.
3. Pokrenes DVD Decripter , prebacis na Mode -> Iso -> Read i dekriptujes imdz kreiran u neru ponovo u iso imidz.

Probaj, treba ti petnaestak minuta a moze da sredi stvar i definitivno je brze od ponovnog prebacivanja VHS->DVD.
Copycat,probao sam ali je plan propao vec kod nera:wall:. Probacu na drugom racunaru pa ajvim sta sam uradio.
poz

Nazad
Vrh Dno