Šta je novo?

Windows neće da se boot-uje sa vise od jednim monitorom

Creative_X

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
360
Danas sam doživeo prvi put da Windows 11 neće da se podigne ako je više od jednog monitora priključeno na GPU. Dve radne stanice, HP Z4, jedna sa RTX A2000 a druga sa RTX A4000, isti problem. Obe su ažurirane na poslednje Win i Nvidia nadogradnje. U pitanju su tri monitora. Sa svakim ponaosob preko DP-a priključka se Windows boot-uje ali sa vise od jednim monitorom uvek je "no signal".

Izgubih ceo dan danas sa svim mogućim idejama i na kraju bez uspeha.

Jel imao neko slično iskustvo?
Hvala unapred!
Zaboravih da napomenem, kad povežem monitore nakon dizanja sistema, sve radi do sledećeg gašenja ili restartovanja.

24H2?

mozda je do njega

danas je izasao, pa sam pomislio da nije do njega

Definiši "Neće da se podigne", šta se u stvari dešava, nema sliku ili ???

Da li možeš u safe mode ? Imao sam isti problem na poslu sa win 10 i dva monitora. Iz safe moda otvori cmd i odradi chkdsk /r . Meni je to rešilo problem, šljaka i dan danas :)

Nista se ne desava nakon restarta, "no signal" na monitorima, kao da nema računara. Onda gadim komp na dugme, na kućištu, izvadim dva DP kabla, ostane samo jedan, palim PC, radi normalno sve. Prikljucim kablove i rade sva tri monitora, sve savršeno. Desava se isto sa dve radne stanice, obe nove.

Jednom se desilo da je krenuo HP logo dok su sva tri monitora bila povezana i onda čim je HP logo nestao, odmah je nestao i video signal. Nakon sledećeg gašenja/paljenja nije vise ni HP logoa bilo. Evo 20-ak godina sam u IT svetu i prvi put imam ovakav misteriozan problem.
Da li možeš u safe mode ? Imao sam isti problem na poslu sa win 10 i dva monitora. Iz safe moda otvori cmd i odradi chkdsk /r . Meni je to rešilo problem, šljaka i dan danas :)
U safe mode mogu samo sa jednim monitorom i odradio sve one klasične repair cmd naredbe ali ništa ne pije vodu.

Kada dignes win i prikljucis sva 3 monitora, probaj pre gasenja masine sa Win + P da izaberes Single monitor i ugasis/restart.
Javi rezultate

Aj za svaki slucaj pokusaj da 2 monutora ukopcas u potpuno razlicite uticnice, tipa iz druge prostorije dovedi neki produzni kabal. Male su sanse ali nekada sam imao slican problem i bilo nesto do uzemljenja u uticnici

Aj za svaki slucaj pokusaj da 2 monutora ukopcas u potpuno razlicite uticnice, tipa iz druge prostorije dovedi neki produzni kabal. Male su sanse ali nekada sam imao slican problem i bilo nesto do uzemljenja u uticnici
Pokušaću sutra mada sumnjam da je to problem, u pitanju je zdravstvena ustanova, svake godine kontrolišu sve moguće utičnice i uređaje.

Kako su monitori postavljeni u Windows-ima ? Uvek ima jedan glavni a drugi su pomoćni.
1727954271055.png

Kako su monitori postavljeni u Windows-ima ? Uvek ima jedan glavni a drugi su pomoćni.
Pogledajte prilog 460820
Jedan manji 24" 1080p je glavni i dva 32" 4k. Probao sve moguće kombinacije, drugi glavni itd., sistem se diže samo kad je jedan monitor povezan sa GPU.
Kada dignes win i prikljucis sva 3 monitora, probaj pre gasenja masine sa Win + P da izaberes Single monitor i ugasis/restart.
Javi rezultate
Sutra probam.

Razlicite rezolucije prave problem. Spoji dva 4k i vidi sta se desava.

Možda je do grafičke???? Ja imam dva i rade na jedan GPU.
2024-10-03 19_36_35-NVIDIA Control Panel.png

imaš 2 sa istom rezolucijom?
ovde su u pitanju 3, 1 je FHD a 2 su 4K

Poslednji firmware/bios?

Je li ovo krenulo odnedavno ili si tek uzeo mašine? Daj neku istoriju. :)

Vratio staru radnu stanicu sa Nvidia P1000 i sve radi bez problema. Očigledno je problem negde sa novim firmware-om i grafičkim karticama na novim mašinama. Sve tri nove su kupljene direktno na HP store, 4000€ svaki i nisu upotrebljivi. 🤦🏻‍♂️
Sledeći korak je da istražim to sa HP podrškom.
Napisaću svakako šta bude bilo rešenje ako neko slučajno doživi istu situaciju.

Ovo se i kod nas u firmi dešavalo na nekim raćunarima. Sa jednim monitorom se uključuje računar sa dva neće. Posle uključiš i drugi i sve ok. U jednom trenutku je prestalo da se desava, moguce posle instalacije novih drivera.

znaci koliko sam razumeo, sve je ok radilo, onda si update firmware na grafickim na najnoviji i od tada prave ovaj problem?

znaci koliko sam razumeo, sve je ok radilo, onda si update firmware na grafickim na najnoviji i od tada prave ovaj problem?
Ne, stari PC zamenjen novim na kojima je sve sa aktuelnim nadogradnjama. Sumnja se svela na nekompatibilnost novih grafičkih kartica sa starijim monitorima (oko 5god) zbog DP protokola.

Slican problem sam imao pre dosta godina, sveo se na retku situacije nekompatibilnosti DP/HDMI kablova sa monitorom. Zvuci smesno ali na kraju sam samo kupio skuuuuupe kablove :)

Jos nisam probao sa novim monitorima. Probaću u narednom periodu. Do sada sam uvek imao situacije gde stare monitore menjam novim na "starim" radnim stanicama. Sada sam prvi put imao obrnutu situaciju i izgubio dobra dva dana oko toga. Javim u svakom slučaju kako bude na kraju.

Imao jednom slicno sa 2 monitora, reinstalirao drajvere, cackao kablove, safe mode, sto stvari probao vec se i ne secam, na kraju proradilo. Isto HP i Quadro. Ni dan danas ne znam sta je bio problem.

Update: Probao istu radnu stanicu sa novim monitorima i sve radi bez problema. Definitivno su problem DP protokoli na starijim monitorima.
Nadam se da će neko iskoristiti ovo iskustvo da se ne zlopati kao neki ☺️

Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno