Šta je novo?

Windows Mod (2006~2008)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
update

Poslednja izmena:

Edit: Izmeni permission za folder gde drzis slike!

Poslednja izmena od urednika:
Baš sam ovih dana nešto čačkao, pa hajde i moj da se pojavi ovde ,)

Prilozi

• DandyDesktop.jpg
    DandyDesktop.jpg
    110.8 KB · Pregleda: 233
@Dandy: Fini desk. :)

Ovde se trudimo da napravimo desk boljim Kayser... :p

evo i mene na smotri, svez XP

koji je najlaksi nacin da napravim sidebar koji ne jede resurse ?

Prilozi

• desktop.jpg
    desktop.jpg
    106.6 KB · Pregleda: 171
slaven da si stavio neku plavu pozadinu bilo bi ti lepše.

@Kayser_Soze: extra.....

@slaven: Samo ti tako nabudzi sve... brze ce da radi..... pfffff :(

Mastermind: ti bas volis klasicno-ruzne desktopove (kayser, ZoNi)?

@kudtihaex: da. Neopisivo mnogo mrzim te glupe spamove na desktopu. Evo i illidoanov desktop mi se svidja sem onog bara gore gde mu stoje shortcutovi od drive-ova (prakticnije i bolje je uci preko my computer-a).
Narucito ne mogu da skontam one koji stavljaju vremensku prognozu na desktopu i josh neke stvari koje idu na netu i chekuju razne stvari na svakih ne znam koliko sati! (ili slicno.)

ma i taj bar mi stoji bezveze gore :)

instalirao vista inspirat pack pa se zezam (bice disable uskoro)

Master)D(M1nD je napisao(la):
@kudtihaex: da. Neopisivo mnogo mrzim te glupe spamove na desktopu. Evo i illidoanov desktop mi se svidja sem onog bara gore gde mu stoje shortcutovi od drive-ova (prakticnije i bolje je uci preko my computer-a).
Narucito ne mogu da skontam one koji stavljaju vremensku prognozu na desktopu i josh neke stvari koje idu na netu i chekuju razne stvari na svakih ne znam koliko sati! (ili slicno.)

Posto sam prozvan "vremenskim uslovima na desktopu" mogu da ti objasnim zasto ja to drzim - svako jutro, u 7:30, kada ustanem da bih otisao na posao prvo sto uradim kada se iscupam iz kreveta je da upalim pojacalo, pustim muziku i pogledam prognozu za taj dan. Razlog je prost - da znam kako da se obucem i veruj mi da mi taj widget koji jede 8 mb moje memorije znaci veoma mnogo :)

ZoNi: promeni kursor i preuredi taj tray i mozda jednog dana i bude covek od tebe :D :d

Kursor kao da je ispao iz Diznilenda a tray ti je pretrpan neukusno velikim ciframa :) Informativno-ruzan rekao bih :)

@kudtihaex: To sto ti kazesh za weather je OK, ali ako ti samo ujutru treba zasto drzati onda ceo dan na desktopu! (pogotovo ako je retardirano napravljen softver da ti updateuje to svakih par sati i da ti smara internet konekciju (ne mislim kada surfujesh, nego ako npr. igras nesto u real time-u ili slicno).

Ja inace volim desktopove koji su jako prosti i koji su tako "podeseni" da ne "trose" mnogo memorije, da sto brze rade i da sto brze stignesh do zeljene stvari (ali ne na nacin na koji je to Slaven uradio. Iz dosta razloga).

Meni kao sto vidish imam dole (pored sys. tray-a) shortcutove G (od Games) i P (od Programs) (tips: u tom trenutku nije bio P dole jer sam ja sredjivao neke stvari pa sam ga sklonio do daljnjeg). I mislim da sam ja na mnogo bolji nacin "kastmajzovao" svoj desktop od (npr. Slavenog) iz nekoliko razloga:
-Radi mi sve dosta brze. (tips: primecuje se razlika)
-Brze cu stici do bilo kog programa od njega.
Zoni-ev desktop mi se posebno svidja jer njegov isto jako dobar a pri tome je i lep (naravno, po mom ukusu je da sve izgleda ruzno, ali verujem da je to samo u mom slucaju).

Mom desktopu 'fali estetika (ja inace obozavam da mi je sve tako ruzno izgleda jer i sve igrice koje sam igrao duze od 2h sve sam igrao na LOW Detail, sve moguce iskljuceno, nije vazno kako izgleda (sto ruznije to bolje), samo brze da ide (cak i one igrice koje nisu nimalo zahtevne)).

@ivan_s: prosto neprosireno. Jako je dobar za koriscenje.

@kudtihaex: To sto ti kazesh za weather je OK, ali ako ti samo ujutru treba zasto drzati onda ceo dan na desktopu! (pogotovo ako je retardirano napravljen softver da ti updateuje to svakih par sati i da ti smara internet konekciju (ne mislim kada surfujesh, nego ako npr. igras nesto u real time-u ili slicno).

Ja inace volim desktopove koji su jako prosti i koji su tako "podeseni" da ne "trose" mnogo memorije, da sto brze rade i da sto brze stignesh do zeljene stvari (ali ne na nacin na koji je to Slaven uradio. Iz dosta razloga).

Kao prvo, nije retardirano napravljen a kao drugo, ne pada mi na pamet (niti imam vremena) da stalno palim/gasim programe :)
Smaranje internet konekcije je jos jedan glup izgovor - protok koji trosi je toliko smesan da je prosto glupo o tome govoriti :)
Sto se memorije tice, ona je jeftina, moja masina nema problem sa njom i mogu da potrosim 40 MB memorije vise na 2 widgeta i kalendar na desktopu :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Sto se memorije tice, ona je jeftina, moja masina nema problem sa njom i mogu da potrosim 40 MB memorije vise na 2 widgeta i kalendar na desktopu :)
mojoj mashini (a i meni) treba svaki MB kad radim u PhotoShopu :) so... kod mene se ucita samo windows i nishta vishe :)
jedino u operi koristim par widgeta ali se oni gase sa Operom kad je frka za memoriju :) (imam 1GB)

jedino sto uvek Start meni prepravim tako da imam kategorije programa i taskbar uvek drzim gore jer je prirodnije: svaki program ima meni u gornjem delu ekrana pa je manje setanje misa - sve vreme se vrtim u gornjem delu umesto da setam od gore (menija, toolbara u programima, tabova u operi...) do dole (taskbara)...

* screenshoot je sa Win2K3 servera na poslu ;)
startmeup.png

Za danasnju prosecnu desktop konfiguraciju je apsolutno nebitno da li cete ukljuciti par widgeta. To je cista stvar ukusa... Ja recimo vise volim weather plugin za firefox, ne treba mi tokom celog dana da odvlaci paznju ali kada zatreba jedan klik i informacija je tu. Sto se tice kalendara mislim da nije neophodno, ali Informer widget je odlicna stvar. Navikao sam se na njega, koristim gmail, rss, disk, cpu i mem meter, uptime i trash senzore. Odlicna stvarcica + estetski doprinosi puno.

Ivane koji je to VS ?

@slaven: Samo ti tako nabudzi sve... brze ce da radi..... pfffff :(

sta mislis koliko zauzima to sve rama? ;)

13 mb :d , manje neg explorer.exe

btw
ono je shell, radi to meni skroz ok :smoke:

@kudtihaex: I da imam 4gb rama ja bih i dalje drzao desktop tako kao sto ga drzim.
A to za "Smaranje internet konekcije je jos jedan glup izgovor", meni je jedno vreme na svakih dva sata neki program checkovao za update na internetu (i to je bilo jako iritirajuce!), jedva sam provalio o cemu je rec (preko net peeker-a) a i bio je check for upates na OFF!.

Najverovatnije se necesh sloziti sa mnom u vezi sa ovome.... Svako ima svoje misljenje.

@kovacm: Pa naravno, ne radish ti na desktopu nego u photoshopu (ili gde vec) pa nije ni bitno kako izgleda desktop.

Pozdrav za Kudtija & Topuza. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno