Šta je novo?

Windows Mobile Themes

Učlanjen(a)
22.12.2005
Poena
301
E ovako... posto sam bio poprilicno nezadovoljan temama (i HME i XML) koje prave na sajtovima kao sto su npr. www.smartphonethemes.com ili www.airfagev.com, odlucio sam da napravim par svojih po uzoru na nesto sto sam vec video....

Please downloadujte i komentarisite i naravno, postavite link ka vasim temama....

http://members.surfeu.fi/djordjepantovic/SPThemes.zip

Tu vam je link... probano je samo na WM2003 ali bi trebalo bezs problema da radi i na SP2002 i WM5 (bar XML teme).

HME teme se instaliraju kao i programi (*.cab) tj. pokretanjem, a brisu se iz Remove Programs-a.

A XML: Prekopirajte XML i JPG fajlove u Storage\Application Data\Home pomocu ActiveSync-a. Onda odete (na telefonu) u Settings pa Home i u polju Home Screen Layout odabete temu koju zelite da pokrenete, polje Colour Scheme ostavite na Default i za Background Image odaberite istu tu temu kao i na Home Screen Layout.

I to je to... Zaista je jednostavno... mozda se samo na prvi pogled cini komplikovano... ali probajte i komentarisite!

Wow... bravo, ima,

ali ja sam hteo da dovedem teme koliko je moguce do perfekcije... bar za mene... probajte... udji mala udji

koji software si koristio da napravis teme?

Radio sam ih rucno... tj Notepad/.//// ali samo zato sto mi neki Ruttensoft Home Screen Maker ili sl. nije radio zbog necega... vidim zreo mi Windows za reinstallaciju.

Negde sam nasao tutorial kako se prave XMLovi sa temama...

Verujem da si vec koristio Ruttensoft Homescreen Designer, pa znas da treba .NET framework, ali nisam to hteo da napisem, vec da je i meni zezao posle odredjenog vremena koriscenja, i nije pomogla ni reinstalacija samog dizajnera, pa cak ni reinstalacije .NET-a. Tako da moram da se slozim sa tobom da ti je neophodna rinstalacija celog sistema.
I jos nesto, .xml fajl koji si sam pisao se nalazi kao takav u .hme arhivama kojima se moze pristupiti pomocu Total Commadera, pa pomocu F3 tastera pogledaj koji od ponudjenih fajlova treba da ima .xml extenziju, inace je nemaju ni slike, vec su extenzije 001, 002 itd. Preimenujes takav fajl u .xml, i eto otvorene teme, gde samo imas sliku, i tema.home.xml fajlove.
Ja sam tako ubacio par tema na telefon (WM05) bez instalacije pomocu hme arhiva.

Off Topic: Danas sam ponovo fleshovao telefon sa MMC karticom od 15 i kusur megabajta, tako da da, i tako je moguce! :d :type:

Ja sam skinuo neke teme koje imaju shortcut-ove za neke apikacije i taj deo mi ne radi. Da li je za to poreban neki plugin?

Evo atraktivne teme u duhu novog operativnog sistema.

Prilozi

• Win Vista Blue.rar
    716.1 KB · Pregleda: 119
Grunfi, potreban ti je neki dodatak. Uglavnom pored tema pise koji dodatak treba. Cini mi se da ti treba RJshortcust

@djordjepantovic: treba na temama da prepravis pozadinu na 176x220 (a ne 200)

Ne, 176x200 je bolje. Kada se biraju elementi na home ekranu, ako je slika visoka 220 pixela, dolazi do clipovanja, i ne izgleda lepo. Sa visinom od 200 pixela, nema toga. tih 20 se nalazi ispod Start i Contacts buttona, prema tome, nisu ni potrebni.

Poslednja izmena:
Pa sa tim malim pepravkama, ti mozes i sam da napravish temu sa nekim programom, a fala bogu ima ih, mislim programa. :D

Vrh Dno