Šta je novo?

Windows Mobile 2005

bukum

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2004
Poena
319
Jel zna neko nesto vise o navedenom OS tj . koje su njegove prednosti i mane u odnosu na aktuelni 2003 se !!!!

Znam i ja da googlam, ali mi slabo ide engleski . Pa bih zamolio da se jave neki iskusni ljudi koji bi to , nama obicnim smrtnicima :d , malo bolje pojasnili :)

Imas rusku verziju na njihovom sajtu ;)

Koliko vidim i nije neki revolucionarni napredak u odnosu na WinMobile 2003. Izgleda da je akcenat bacen na to da mozes na pocketpc-u da koristis OS uz pomoc 2 tastera, kao na mobilnom.

Glavne novine su:
Sjedinjavanje PPC i Win Mobile platforme odnosno aplikacije pisane za jedan ce raditi i na drugom i obrnuto. Podrzavace ekrane vece rezolucije. Lepsi interface, meni u ikonama...

Po meni najveca novina je sto se menja storage sistem iz osnova.
Do sada u ROMu ti je stajao beckup win (neobrisiv i nepristupacan) a i jedan deo za storage obicno mali i tu si mogao da cuvas podatke koji se ne brisu posle Hard reseta (isto kao kad reinstaliras win na kompu)
RAM je sluzio za instalirani win i sve app. koje kasnije instaliras i sve te podatke gubis posle hardreseta.
Sada je sve kao na kompu ali uredjajima treba veci rom (128mb) jer ne moze sve da stane u dosadasnji prosek (64mb)

Da koriscenja flasha u tu svrhu je glavna novina je glavna novina
tu su i bolji Word i Excel a sada opet i PowerPoint gledac

Ipak je malo brzi u radu

I_L_I_J_A je napisao(la):
Da koriscenja flasha u tu svrhu je glavna novina je glavna novina
tu su i bolji Word i Excel a sada opet i PowerPoint gledac

I sam sistem je za nijansu brzi, i naravno malo bolje radi. Medjutim, definitivno traži vise ram-a (kao i svaki windows). Inace vidim da koristis model ipaq 2210, koliko se meni čini on radi na 400MHz a ne na 533MHz. Ili se varam?!

Da ali je procesor iako na 400MHz u mogucnosti da radi na 597 - sto je po meni prevelik OC jer nema cooler. 533MHz sjajno radi i ne treba se patiti rekompresijom DivXa jer i bez nje u Betaplayeru lepo rade

Nazad
Vrh Dno