Šta je novo?

Windows mobile 10 INSIDER buildovi

A na Redstone te je zezala pločica ko o mene sad? Mamiš nas na Redstone 2... :D

Ja sam na redstone i nikad nisam imao problema sa kalendarom,taj problem izgleda varira ,kako kome zapadne :D

Sent from mTalk

E sad sam na laptopu,mogu da pisem ko covek. mTalk mi sece pola sto napisem a TT nece da mi radi lepo.:S:Ja sam pre 14905 i sa njim imao pomenuti problem sa 14915 nemam. kao sto SOUTH kaze ja mislim da to varira od modela do modela,evo drugar ima 950XL i 14915 i baguje mu kalendar,bem li ga meni na 640 DS sad sljaka,bas sam pratio tri dana da budem 100% siguran.

@gari mamim nego sta :d ne build je zaista stabilan sem mogucnosti da u Cortanici(poceo sam da joj tepam:d) vidis reminders nisam naisao ni na jedan bug a evo koliko ga imam 5-6 dana.No svako je svoje Lumije krojac :d

Instalirao sam sinoć, proteklo bez problema. Od noviteta samo wi-fi ima drugačija podešavanja, mada su zadržali i legacy wifi. Sve radi, ja ovlaš uvek prođem ceo settings da vidim da negde ne zakuje i ok je. Čekamo ponoć da vidimo hoće li da osveži datum.
Probao sam i reminders i radi.

Poslednja izmena:
Instalirao sam sinoć, proteklo bez problema. Od noviteta samo wi-fi ima drugačija podešavanja, mada su zadržali i legacy wifi. Sve radi, ja ovlaš uvek prođem ceo settings da vidim da negde ne zakuje i ok je. Čekamo ponoć da vidimo hoće li da osveži datum.
Probao sam i reminders i radi.

Nisi ima problema sa prepoznavanjem sim kartice? To je jedino sto me koci da predjem na novi build,imam Dual Sim i znam da ima resenje za problem sa prepoznavanjem al nesto nisam voljan da rizikujem.Stavio sam na slow ring pa cekam sledeci sa 14915 sam za sada jako zadovoljan.

Ne, ja sam na 730 i imam dve kartice, obe rade. Kalendar i dalje ne menja datum, idemo dalje...

I meni prepoznaje obe sim kartice,nikad mi se nije desilo suprotno na insajderu.Jedna je telenor a druga mts.

I meni prepoznaje obe sim kartice,nikad mi se nije desilo suprotno na insajderu.Jedna je telenor a druga mts.
Skidam ga ja imam obe Telenor jedna prepade druga postpaid. Valjda neće da me zeza [emoji2] 95% koliko sam citao sam su menjali podesavanja za wi-fi sto se vizuelno vidi a ispod haube se jos ne zna toliko sta ima od bagova.

Sent from mTalk using Lumia 640 DS

Poslednja izmena:
Dobro je prepoznao je obe SIM kartice,toga sam se najvise plasio sad radi we are getting there... Evo zavrsio je sve sljaka ko sat Cortana reminders slakaju sto mi je jako drago,kalendar mi nije pravio probleme tako da ne mogu da komentarisem.:)

Poslednja izmena:
Ažuriraj aplikacije ako već nisi,sad recimo možemo preko skajpa da šaljemo sms,to je jedan od noviteta.

Sent from mTalk

Kad to saznaju naši provajderi, ukinuće nam i ovo malo podrške za win mobile.

Kad to saznaju naši provajderi, ukinuće nam i ovo malo podrške za win mobile.

Koliko sam skontao, te poruke se ne salju sa Skype kredita, nego sa kredita na tvom telefonu. Ti posaljes poruku, ovaj posalje naredbu telefonu, i telefon bude zapravo taj koji salje poruke, ali ti lepo napises sta zelis kako ti je udobnije. Neka me neko ispravi ako gresim. :)

Da, i za Benchmark insajder ekipu koja je na brzom prstenu! :)
https://mspoweruser.com/microsoft-may-redesigning-onenote-mobile-across-platforms/
Jel ste dobili azuriranje za OneNote? Da li je ovo samo za Windows 10 PC, ili ima neke razlike kod vas i na telefonima? Na mspoweruser su pokazali samo dva screenshota, i to oba kao preko browsera kad idene na OneNote. Za mobile nista nisu napisali izgleda.

Koliko sam skontao, te poruke se ne salju sa Skype kredita, nego sa kredita na tvom telefonu. Ti posaljes poruku, ovaj posalje naredbu telefonu, i telefon bude zapravo taj koji salje poruke, ali ti lepo napises sta zelis kako ti je udobnije. Neka me neko ispravi ako gresim. :)
Ne grešiš, ipak sam ja lupio. Evo sad sam isprobao sam sebi da šaljem s jedne na drugu karticu i salje sms. U skajpu se pojavi ceo imenik i kompletne konverzacije preko sms-a, sve preuzme, ali primećujem da u prethodnim konverzacijama nema nekih imena kontakata. Kod slanja može da se bira ili skype (kod mene neće, jer nemam kredita) ili sms. Radi i offline, jednostavno se ponaša kao aplikacija za sms. Isprobao i isključio.

Što se tiče one note, imao sam ažuriranje, ali ne primećujem nikakvu promenu.

Da, još ti stoje one kartice gore pretpostavljam. To bi bila jedina promena u suštini da se ikako ovo odrazilo na Mobile.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Koje kartice? Ako misliš na hamburger meni, još uvek je tu.

Mislim na one gore kao tabove kojima ideš iz sekcije u sekciju u okviru jedne sveske.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Sve je isto, ne vidim razlike. Jedino mi sad, nakon ažuriranja, nema skena lične karte napravljenog sa office lence. Piše - there are conflicting changes on this page.

Najmanje 6 meseci unazad ja mogu sms da saljem sa PC ali samo ako je ukljucena Cortana i sync na oba uredjaja.

Primer 1:
Zove me sestra na telefon koji je u drugoj sobi na stolu ali posto ga ja nisam cuo jer sam slusao muziku na PC, Cortana mi javlja u obliku notifikacije da je propusten poziv i nudi mi da posaljem TEXT.
Primer 2:
Raspored uredjaja isti samo ovog puta mi stize poruka od zene, Cortana obavestava u notifikaciji ja odgovaram zeni. Posle odem do telefona i pogledam u konverzaciju i naravno poslato.

:smoke:

Kalendar odjednom menja datum, sam od sebe se popravio. Primećujem da nema više ni problema sa data, tj 3g konekcijom, ne moram da se cimam sa avionskim režimom. Dobar je ovaj novi build, trenutno sve radi, nema bubica. Baterija solidna.
Bilo bi dobro da tako ostane, ali dosadašnje iskustvo mi govori da će u sledećem sve krenuti nizbrdo. Ko zna šta nam spremaju

Pretpostavljam da je update calendar aplikacije rešio. I da nema veze s build.

Kod mene se sa poslednjim RS2 build-om Viber konstantno ruši, jel ima još neko ovaj problem?

Windows insajderi sada mogu da šalju i primaju SMS poruke preko Skype-a za PC

Windows insajderi, kojima i dalje nedostaje eksperimentalna Messaging everywhere funkcija, verovatno će biti zadovoljni najnovijom verzijom Skype Previewa za PC i Mobile. Microsoft je ažurirao aplikaciju da može da šalje i prima tekstualne poruke na Windows 10 računarima, sve dok je Skype Preview primarna aplikacija za poruke na njihovim Windows 10 Mobile uređajima. Nova verzija prikazuje i IM i SMS poruke u jednom pregledu, za svaki pojedinačni kontakt.

Microsoft je počeo sa testiranjem Messaging everywhere funkcije u aprilu, što je onima koji su rano prihvatili servis omogućilo da šalju SMS teksove sa svojih računara. Međutim, kompanija je odlučila da fukciju ne isporuči sa velikim Windows 10 Anniversary ažuriranjem, a čak ju je i uklonila iz preview buildova platforme. Microsoft je tada ovaj potez pravdao činjenicom da bolje iskustvo može da isporuči preko Skype-a.

Najnovije ažuriranje je za sada dostupno samo Windows Insiderima, ali Microsoft planira da funkciju omogući svim Windows 10 korisnicima u mesecima koji su pred nama.
http://www.benchmark.rs/vesti/windo..._primaju_sms_poruke_preko_skype-a_za_pc-67260

Nazad
Vrh Dno