brzi
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.03.2001
- Poena
- 619
Filo je napisao(la):...
Iz iskustva : ljudi koji pljuju Millenium ga uglavnom nikad u zivotu nisu ni instalirali a pricaju na osnovu onoga sto su culi od komsije kompjuterskog "eksperta" ili procitali
A sto se tice funkcionalnosti i ME i XP su definitivno funkcionalniji od win95/98
a millennium sasvim odlicno radi na 128MB RAM-a
Niko te ne tera da radis na MS operativnom sistemu
imas pored MS-a jos neke proizvodjace,koliko ja znam, pa ti proberi sebi sta ti odgovara
Filo, ne slažem se s tobom u određenim detaljima, pa iznosim drugačiji stav:
1. Iz iskustva-pljujem po ME, a instalirao sam ga, i nisam o njemu čuo od komšije "kompjuterskog eksperta". Slažem se da su funkcionalniji i ME i Xp od 95 i 98, ali su hardverski gladniji, pa ako tu funkcionalnost posmatraš na istom (relativno skromnom) hardveru i nju treba staviti pod lupu.
2. Zanima me da vidim kako ME "sasvim odlično" radi na 128mb rama, jer imam 256mb, pa kad vidim kako tu radi, prosto se zapitam kako je to odlično na 128?! Možda zato što sam preskočio stepenik na kom radi odlično (sa 64 otišao sam na 256mb i idalje ne vidim da je to odlično).
3. Tačno, drugi proizvođači prave OSove, i neki od nas ih koriste. A MacOS jeste primer bolje napisanog OSa od windowsa.
Moja preporuka je da čovek stavi W2K jer na istom hardveru (prema mom iskustvu, a ne komšijsko-expertskom) radi stabilnije, brže i "more seamless" (ne mogu da se setim dobrog prevoda).
Trenutno na sve tri mašine (posao, kuća, laptop) imam W2K, a na kućnoj od MSa ME i XP (ima se resursa) i BeOS, koji se nalazi i na poslu.