Šta je novo?

Windows Longhhorn

• Začetnik teme Začetnik teme Corey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Corey

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Jer zna neko otprilike kada treba da izadje.Bile su glasine kraj 2005 pocetak 2006,a sada ne znam kako stvari stoje.

06/ 2006. Nista pre toga. Izvor ? Kolega iz Usa.

I ja sma cuo ali sredinom 2006...tako da ima da se nacekamo....
Pozdrav...

Ne znam sto se toliko radujete Longhornu, sem shminke nece doneti nista revolucionarno...
Win64 ce, sa druge strane, biti prava stvar...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ne znam sto se toliko radujete Longhornu, sem shminke nece doneti nista revolucionarno...

To ne zna niko. Ja bas mislim da ce biti mnogo novina jer je projekat "Longhorn" poceo krajem 2002 god. Dakle za sada mozemo samo da nagadjamo sta ce sve doneti final/full verzija.

Btw, Longhorn ce da bude 64-bitan 😀 ali mislim da ce da postoji i 32-bitna verzija...
,)

Win64 ce, sa druge strane, biti prava stvar...
pa posto su najavli 7 verzija longhorna neka ce definitivno biti revolucionarna
a bice i 64bitnih

sem shminke nece doneti nista revolucionarno...

Da, u ovim alpha verzijama (do 4074) je bilo tako. Prva beta nam stize u martu pa cemo da vidimo sta ona donosi. A videli smo da je od verzie 3683 do 4074 nekoliko puta drasticno menjao taj vizuelni stil. Kako bude izgledala ta prva beta verzija - tako ce izgledai i final.

Source : MSDN :smoke:

Filo je napisao(la):
pa posto su najavli 7 verzija longhorna neka ce definitivno biti revolucionarna

Bash tako. 7 komada :

Longhorn Starter Edition
Analogous to Windows XP Starter Edition.

Longhorn Home Edition
Analogous to Windows XP Home Edition.

Longhorn Premium/Media Center Edition
A premium superset of Home Edition that includes the Media Center functionality.

Longhorn Professional Edition
Analogous to Windows XP Tablet PC Edition.

Longhorn Small Business Edition
A new product edition aimed at the small business market. Currently very similar to Professional Edition.

Longhorn Mobility/Tablet PC Edition
Analogous to Windows XP Tablet PC Edition.

Longhorn "Uber" Edition
A new product edition that bridges the consumer and business versions and includes all of the features from the Home, Premium, Pro, Small Business, and Tablet PC Editions (but not Starter Edition).

Pazi sad :

"...Here's the new schedule.

Longhorn Beta 1 code complete
March 16, 2005

Longhorn Beta 1 internal release and domain rollout
April 2005

Longhorn Beta 2 (and product) code complete
July 1, 2005

Longhorn Beta 2 internal release
Q3 2005

Longhorn Beta 2 public release
September 2005 (PDC 2005)

Longhorn Release Candidate 0 (RC0) internal release
Q4 2005

Longhorn Release Candidate 1 (RC1) internal release
March 2006

Longhorn release to manufacturing (RTM)
May 2006

😛

M3 je napisao(la):
I ja sma cuo ali sredinom 2006...tako da ima da se nacekamo....
Pozdrav...
A kakav je M$ ima bas da se nacekamo moguce cak i do kraja 2006. :d :d

Ja sam samo pastovao 🙂

Samo da stgni Longhrni pa da vidimo koji šta daje. Ova imena mi ništa ne govore.

koj ce vam Longhorn.

Dovoljan je i WinXP

Ono sto sam ja o njemu cuo ne mirise na dobro 🙂
Kad microsoft kaze da ce nesto biti za dve godine odma dodaj jos jednu 🙂

Pa vec smo dodali. Prvo je bio najavljen za ovu godinu pa je pomeren za 2006 🙂
Rade na njemu jos od 2002 pa sam skoro ubedjen da cemo konacno dobiti normalan Windows za godinu dana ...

faxcool je napisao(la):
Pa vec smo dodali. Prvo je bio najavljen za ovu godinu pa je pomeren za 2006 🙂
Rade na njemu jos od 2002 pa sam skoro ubedjen da cemo konacno dobiti normalan Windows za godinu dana ...

Po onome sto je najavljeno spremite se za ozbiljan upgrade. Gotovo je izvesno da ce se to jedva raditi na konfiguracijama koje su danas prosek...

Poslednja izmena:
Pa za godinu ipo ćemo valjda uraditi neki upgrade 😉

Jesen 2006. je gotovo siguran tajming izlaska Longhorna, a za smooth rad u Longhornu sa sve nabudzenim setingsima bice potreban DualCore CPu!

...i malo jaca graficka ako hocemo maximalne efekte. Ja u Longhornu 4074 mogu da postavim prozore u 3d, mogu da izgledaju i transparentno (kao staklo) ali sa FX 5200 prozirnost ne moze da se poveca.
Btw, nadam se da ce sa srede problem sa memorijom 🙂

Prilozi

• lh1.webp
    lh1.webp
    81.8 KB · Pregleda: 147
  • lh2.webp
    lh2.webp
    70.4 KB · Pregleda: 138
@foxcool: drzis instaliran Longhorn 4074? Koliko sam chuo na forumu kod nekih ljudi pravi velika ****** (ne znam da li ovaj build, ako ne svi)

A za prozore, stvarno mocno.

Nedjo je napisao(la):
...a za smooth rad u Longhornu sa sve nabudzenim setingsima bice potreban DualCore CPu!
Kako da ne...! Mnogo sam se uplašio :d ! Iz godine u godinu slušam gluposti o zahtevnosti operativnih sistema i programa! Ništa od toga nije istina!!

Poslednja izmena:
SurvivoR je napisao(la):
@foxcool: drzis instaliran Longhorn 4074? Koliko sam chuo na forumu kod nekih ljudi pravi velika ****** (ne znam da li ovaj build, ako ne svi)

A za prozore, stvarno mocno.

Nisu velika ****** ako imas dosta RAM-a na raspolaganju. Rekao sam vec, ako hoces da mu iscrpis maximalnu moc trebace ti bar 1GB minimum. To je jedna zackoljica.
Druga je da ne ne moze da se napravi New Folder 😀 Ali sam nasao posle uputsvo na netu kako moze da se fiksuje to. Neko cackanje u reg. bazi, nije mnogo tesko.
Sve ostalo je OK sem toga da Longhorn i dalje nema podrsku od strane M$-a 🙂 Probao sam da skonknem na Windows Update sajt i da skeniram Windows ali kaze kao da mi ne prepozanje OS i da Windows Update vazi samo za korisnike Windowsa 🙂

Sve u svemo, Longhorn moze da ti sluzi kao i XP i sa 256 RAMa (to je stvarno minimalno, za manje stvarno nisam ziv! ) ako mu se iskljuce svi efekti ukljucujuci i nov Side Bar. Znaci nista od ovoga : Side Bar, Avalon, nove teme. Ako vizuelno izgleda kao XP sve radi OK (ali onda to nije ta uzivancija 😀 😀 )

faxcool je napisao(la):
...i malo jaca graficka ako hocemo maximalne efekte. Ja u Longhornu 4074 mogu da postavim prozore u 3d, mogu da izgledaju i transparentno (kao staklo) ali sa FX 5200 prozirnost ne moze da se poveca.
Btw, nadam se da ce sa srede problem sa memorijom 🙂

Meni ovo izgleda odvratno 🙂 Gomila neiskoriscenog prostora i ocajan dizajn prozora. Valjda ce u finalnoj biti neka bolja temica od ove. Ionako su me ovi stalni upgradeovi smorili - predjem lepo na PowerMac i vozim Tiger na njemu 🙂 Radi Internet, radi muzika i divx 🙂

Poslednja izmena:
Usput... Pre neki dan sam tražio na Microsoft-ovom sajtu hardversku zahtevnost za Windows 2000 Professional i nisam uspeo da nađem!

A Vi svi znate kolika je hardverska zahtevnost za Windows Longhorn! :d

Jedva cekam pasijans u kojem mogu da podesim transparentnost one zelene pozadine 😀

Poslednja izmena:
faxcool je napisao(la):
Nisu velika ****** ako imas dosta RAM-a na raspolaganju. Rekao sam vec, ako hoces da mu iscrpis maximalnu moc trebace ti bar 1GB minimum. To je jedna zackoljica.
Druga je da ne ne moze da se napravi New Folder 😀 Ali sam nasao posle uputsvo na netu kako moze da se fiksuje to. Neko cackanje u reg. bazi, nije mnogo tesko.
Sve ostalo je OK sem toga da Longhorn i dalje nema podrsku od strane M$-a 🙂 Probao sam da skonknem na Windows Update sajt i da skeniram Windows ali kaze kao da mi ne prepozanje OS i da Windows Update vazi samo za korisnike Windowsa 🙂

Sve u svemo, Longhorn moze da ti sluzi kao i XP i sa 256 RAMa (to je stvarno minimalno, za manje stvarno nisam ziv! ) ako mu se iskljuce svi efekti ukljucujuci i nov Side Bar. Znaci nista od ovoga : Side Bar, Avalon, nove teme. Ako vizuelno izgleda kao XP sve radi OK (ali onda to nije ta uzivancija 😀 😀 )

Koliko je teska instalacija Longhorna 4070 i odakle si je nabavio? P2P? I najbitnje, da li vredi instalirati na komp Longhorn ili staviti neki Linux jer mi je XP smorio mozak :S: 😀

1. Windows codename "Longhorn" build 4074 : Size : 769.386.496 bytes , 733MB
2. Skinuo sam ga jos u junu sa nekog FTP-a koji vishe ne radi, a preostale verzije pre 5-6 dana sa drugog sajta ( i taj sajt ne radi vishe...)
3. Pa glupo je da ga koristis Windows u pre-alpha verziji za svakodnevni rad. Ja ga drzim na drugoj particiji instaliranog i ulazim samo kada objave neki nov FIX za njega. Skoro se pojavio i "Memory Leak" patch koji kao smanjuje potrosnju RAM-a ali nedovoljno (testirao sam). Po defaultu, kada udjes u cist Longhorn (tek instaliran) i otvoris task manager, PAGE FILE USING je 538MB (sa memorijom od 256 DDR) 😀 Malo a? 😀
3. Stavi linux, ali kad izadje final verzija Longhorna vrati se na Windows, cisto da vidimo kakav je posto kazu da ce doneti revoluciju... ako vec nije ... ( :smoke: )

Evo jos par screenova :

Poslednja izmena:
Ronnie Coleman je napisao(la):
Našao sam pre 15 minuta taj link! 😀 Moram da priznam: www.microsoft.com je jedan od lošijih sajtova na kojima sam ikada bio baš zbog loše funkcionalnosti!

@Silverglider: I cannot believe in that. Playing Solitaire... :wall:

Pa treba nauciti koristiti Internet. Ukucas u Google: "Windows 2000 System Requirements" i gle cuda - odvede te na M$ stranicu sa trazenim sadrzajem 🙂

Nazad
Vrh Dno