Šta je novo?

Windows Live Messenger V 8.0.0787 Final released

• Začetnik teme Začetnik teme Falcon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Falcon

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | 2x Kodak 1TB SSD
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & 2xAudiolab 8300MB & Sonus Faber Venere 2.5 & Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) & 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Corp. today released Windows Live Messenger, available, one of the first of more than 20 new Windows Live services to launch globally over the course of the year.

Windows Live Messenger goes beyond the traditional instant messaging (IM) service, enabling people to connect and share, with free PC-to-PC calls and inexpensive calls from a PC to phones around the world, video calling, easy sharing with Sharing Folders, and more.

In case you've forgotten, Windows Live Messenger features the following improvements:

- Video Call

- Windows Live Call with Verizon Web Calling service

- Integration with Windows Live Messenger phones

- Integration with Microsoft LifeCams

- Shared Folders

- Offline Instant Messaging

- Windows Live Contacts

- Integration with other Windows Live Services

link : http://download.microsoft.com/downl...01-b352-cd1a274f957b/EN/Install_Messenger.exe

Jel još nekom nestala opcija prikaza thumbnail slika pored imena kontakta u main prozoru ?
Jednostavno ne mogu da nateram WLM da prikazuje te thumbnail sličice. Samo lista imena je prikazana u main prozoru.

Mene više zanima da li sada mogu ja da promenim nazive svojih kontakata, a ne da gledam u pasulj ko je ko (imam ih dosta ubačenih, pa kad se pojavi neko posle 100 godina, ja pojma nemam ko je 😀 )

Poslednja izmena:
outlaw je napisao(la):
Mene više zanima da li sada mogu ja da promenim nazive svojih kontakata
Da, najzad može, opcija Add nickname. Takođe mogu da se isključe bočni tabovi. Jedino što mi se vizualno više sviđao prethodni.
Check Black Friday Ads Nov on weeklyads2.com.

Poslednja izmena od urednika:
16 megabajta za messaging program? Pa Trillian koji je AllInOne ima samo 6.5 megabajta....

U tih 16MB ima brdo smajlija, emotikona, pozadina (statickih i animiranih), skinova....

Bezveze što su ubacili reklame.
Dobro je što postoji onaj patch koji ih uklanja.
Ne znam još samo kako se uklanja onaj prozor koji se pojavljuje prilikom svakog starta MSN-a.
Što se tiče izgleda, mnogo mi je lepši bio stariji MSN.
Ovde jedino moram da pohvalim opciju za slanje offline poruka.

stoske je napisao(la):
postoji pach za messenger....trebalo bi da resi vecinu problema....

evo linka

http://apatch.ikhost.com/

Moj gore navedeni problem nije rešen ni 3rd party patchevima... Trenutno imam mess.be a taj A-patch je koliko sam ja primetio, po feature-ima, indentičan ovom prvom.

Falcon je napisao(la):
U tih 16MB ima brdo smajlija, emotikona, pozadina (statickih i animiranih), skinova....

Skinuo, instalirao i zgrozio se. Odvratno... odmah je pao uninstall. Plusa reklame, dzizs. A mogu samo da zamislim koliko koristis animirane pozadine i zabe koje iskacu i jedu komarce.
Trebali bi da se ugledaju na Google Talk. Jednostavan, mali, ne zauzima skoro nikakve resurse, nema reklama i sto je najvaznije - 100% funkcionalan jer sluzi samo za chat.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Skinuo, instalirao i zgrozio se. Odvratno... odmah je pao uninstall. Plusa reklame, dzizs. A mogu samo da zamislim koliko koristis animirane pozadine i zabe koje iskacu i jedu komarce.
Trebali bi da se ugledaju na Google Talk. Jednostavan, mali, ne zauzima skoro nikakve resurse, nema reklama i sto je najvaznije - 100% funkcionalan jer sluzi samo za chat.

Ma nemozes ni da zamislis koliko ih koristim :d 😉
Slazem se da je postao bloatware, ali MSN koristim kao jedini IM klijent, ove ostale sam batalio, mnogo su bre neozbiljni 😀

Salim se, treba mi zbog posla a i navikao sam na njega. Aktivne pozadine ipak koristim tj. samo jednu, onu sam analognim satom. Ruzno & korisno 😀

kUdtiHaEX je napisao(la):

sto se tice reklama i slicnih cuda....patch resava sve probleme....

Poslednja izmena:
Sve je to ok. Ja znam za patcheve koji uklanjaju reklame, koji omogucavaju beskonacno nerviranje druge strane neprestanim nudge-ovanjem njegovog prozora i sl. Sve je to super.
I ja koristim MSN za kontakt sa drugima, ali ne i MSN Messenger zato sto postoji bolja alternativa u vidu Trilliana, GAIM-a ili recimo Mirande.

ja sam se razmisljao da mozda predjem na neko od AIO resenja....

treba mi preporuka....koji bi bio najkompletniji?

Mislim da je od ona tri zla, Trillian najmanje. Ili mozes da koristis neki Jabber klijent pa putem Jabber transporta da se kacis na ICQ, MSN...

Malo mi je ovaj WLM "hladan", sa onim oštrim ivicama...

koristio sam betu vec par meseci.......ne obracam mnogo pazenje na kojekakve gluposti

Poslednja izmena:
Već je build 787 zamenjen novim bildom 792, skinuo juče sa zvaničnog sajta.

Nazad
Vrh Dno