Šta je novo?

Windows iskustvo u 8 inca

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poruke
1,441
Poena
245
Posto se pojavilo dosta tableta sa ovom dijagonalom, windowsom i niskom cenom, zanima me koliko je taj sistem uopste upotrebljiv na tolikom ekranu ili je pak mucenje? Nameravam da uzmem chuwi hi8 pa me zanimaju iskustva.
 
Windows 10 ima odličan "tablet mode" koji uređaj dodatno prilagodi touch kontrolama, a tradicionalni desktop je samo jedan klik daleko. Pored toga, moguće je skalirati vizuelne elemente kako zbog visoke rezolucije ne bi bili presitni za touch okruženje - na tom displeju bi 150% odlično završavalo posao. Windows 10 pruža odlično korisničko iskustvo u tablet modu i za mnoge stvari je daleko ispred Androida, a iOS da i ne pominjem.
EDIT: Zaborivih napisati da stvarno ne mogu nikome preporučiti mirne savjesti tablet sa Windows OS i ekranom visoke rezolucije koji ima toliko malenu bateriju. 5000mAh je minimum za koliku-toliku autonomiju, 8000mAh bi bilo odlično. 4000 mAh je zaista malo.
 
Poslednja izmena:
Sta mislis o chuwi hi8 pro? Mislim na ekran i bateriju.
 
Ja imam Chuwi Vi8 (android + Windows). Ono sto mogu da kazem je da je tablet fantazija (uzimajuci u obzir cenu). Legalno sam dobio update na Windows 10. Browser Edge tako dobro radi da je to za nepoverovati. Milina je surfovati.
 
E pa ja cu verovatno svoj sutra da narucim. Lommim se izmedju nekog tableta koji ima win+android i chuwi hi 8 pro koji nema android, ali ima dobar ekran. Ne znam sta mi je bolje.

Kako si prosao sa carinom?
 
Nisam imao problema sa carinom jer sam ga uzeo ovde :). Inace za prosli tablet me je carina odrala. Platio sam sve ukupno nekih 4000din.
Ne znam da li nesto znaci veca rezolucija na 8". Sa ovom mojom hd rezolucijom se sve lepo vidi i fino radi.
Sa vecom rezolucijom ces imati i vecu potrosnju.
Ti odluci. Ukoliko mislis da ti je hd reza mala, nema sta da razmisljas, uzmi hi8. Meni se svidja dual os.
 
A koliko te kostao taj tablet za koji su te odrali?

Pa ne znam koji onda da uzmem sa dual os. Jedino mi na pamet pada onda v820w. Ne znam da li ima jos neki sa hdmi, dual os za tu cenu.

Da, i da li je samo chuwi ok marka ili mogu da gledam ondu, teclast...?
 
Poslednja izmena:
Chuwi Hi8 pro ima bolji procesor (to jest, CPU je tu negdje, ali GPU podsistem je primjetno jači - 12 E.U. prema 4 E.U.) od prethodne generacije koja je u Chuwi Vi8. U Hi8 pro baterija je i dalje katastrofalno malenog kapaciteta, dok je u Vi8 kapacitet na podnošljivom minimumu. 1200x800 rezolucija na 8" nije sjajna, ali nije ni loša - PPI je prihvatljiv, mnogo bolji nego kod npr. ASUS Transformer-a.

Nažalost, idealna bi bila kombinacija sa novom generacijom Atoma i većom baterijom, ako displej ostavimo po strani - ali to ovdje nije ponuđeno. Bez gaming-a može i stari Atom; uz gaming - drugi uređaj sa novim Atomom i boljom baterijom.
 
Na taj sam i ja mislio; Atom X5-Z8300 (1,44 do 1,84 GHz, 12 E.U.) VS Atom Z3-735F (1,33 do 1,83 GHz, 4 E.U.), zato ovaj drugi nije baš za gaming-a, naročito u kombinaciji sa visokim rezolucijama. Da su stavili bolju bateriju i podigli cijenu za koji dolar, Hi8 pro bi bio fantastičan - ovako je bez veze.
 
A kakva je baterija na ovom vi8 plus? I da li ima nesto bolje za 85 evra?
 
Vi8 plus takođe 4Ah. (čim kažu "do 3 sata reprodukcije videa", to je 4Ah - u praksi po pravilu i mnogo manje od ta 3h, zavisno od ekrana i mreže).
 
Katastrofa. Pa ima li nesto pristojno za 90etak evra?

Evo ovo, kad vec nista nije dobro, bar da bude sto jeftinije :) Sta mislite?
 
Poslednja izmena:
HAD~, ako neće biti igranja Atom Z3-735F je sasvim dovoljan jer jedina primjetna razlika u odnosu na X5-8300 je u broju E.U.-a u GPU-u. Koliko sam ja shvatio, tebi je bitno da tablet bude dual boot, da ima HDMI i da je cjenovno povoljan - šta još? Možeš li zadati kakve parametre, pa će nam biti jednostavnije naći nešto odgovarajuće?

Iz mog višedecenijskog iskustva sa kojekakvim spravicama i spravama, bolje je dati koji evro više nego li zaglaviti sa uređajem koji ima suštinski nedostatak - nisu u pitanju sitnice koje se kupuju svakodnevno, već nešto s čime ćeš "zaglaviti" najmanje nekoliko mjeseci, dok ga ne uspiješ prodati ako ti se ne svidi...

EDIT: Kako ti se čini ovaj?
http://www.everbuying.net/product575116.html
 
Poslednja izmena:
E ovo je odlicno, samo ne znam kakva je ovo marka posto sam cuo da hvale jedino chuwu.

Tako je. Parametri su: hdmi, baterija da je pristojna i da je ok ekran... ostalo sto moze da se izvuce :)

Naravno, da je windows os :)
 
Poslednja izmena:
Mislim da cu uzeti Voyo a1, ima dosta prednosti i dve mane, koje mi lice na mane, a mozda to i nisu.

Prednosti: baterija, ekran ok, hdmi, solidno jak, moze da se puni i koristi hdmi sto je super kad hoces da imas desktop, pristojnije kamere od ostalih u toj kategoriji, ima autofokus...

Mane: Marku ne hvale kao Chuwi i to sto ima 1.5 gb rama. Na taj ram se niko ne zali i svi kazu da radi super.
 
Svi tableti koji imaju Atom Z3-735F procesor imaju istu količnu RAM-a tj. ukupno 2Gb, pa to važi i za ovaj.

Što se tiče marke, najjeftiniji "kršten" Windows 10 tablet od oko 8" je Lenovo MIIX 3 8, koji se može kupiti nov za oko 250KM (~128€) ovdje - cijene u Srbiji mi nisu poznate. I on ima isti procesor, ali i nešto lošiji ekran odnosa stranica 4:3, i nema hdmi.
 
Narucio sam onaj Voyo. Mislim da za 60 evra koliko sam ga platio nema bolje. Jos samo da mi dodje ispravan i bog da me vidi :D
 
Sa srećom! Kad stigne, obavezno da ga detaljno testiraš i javiš nam utiske...
 
Naravno, bice i video rivjuv. Samo da mi stigbe ispravan primerak. Napisao sam im da testiraju pa cemo da vidimo :D Kad da ga ocekujem?
 
Ja sam bio uzeo eksperimentalnu Chuwi Vi8 sa win 8, posle se lako nadogradio na w10. Win 10 ima odličan tablet mod, ne treba ti android uopšte, ako ti je tablet za internet, filmove, knjige i sl
 
Evo meni ce za dva tri dana da stigne voyo a1 mini. Zna li neko nesto o njemu?


Koliko ti traje baterija na vi8?
 
evo meni je danas stigao voyo a1 mini. carina je bila korektna, tablet je mnogo bolji nego sto sam ocekivao. vise detalja uskoro :D
 
Odakle si porucio? Za koliko dana ti je stiglo?
 
porucio sam sa everbuyng, porucio sam ga 3. februara, a dosao mi je 27. februara :)

Extra, videh na Ali da je dosta skuplji.
Ajd' ako te ne mrzi, kada budes imao vremena, napisi utiske i koliko te je izasla carina. Porucio bih ja jedan za matorce. :)
 
Za sad radi super, al tek ga koristim dan pa dok se upoznam jos malo sa njim. Za dan dva bice detaljan review sa slikama i videom :D Carina je bila fina, platio sam samo pdv 1200 din. Tablet je kostao 61.5 evra.
 
Nazad
Vrh Dno