Šta je novo?

"Windows is runing on low virtual memory ..."

• Začetnik teme Začetnik teme deka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deka

Čuven
Učlanjen(a)
19.04.2003
Poena
619
Bla, bla, bla i treba da poveca page fajl tokom cega ce neki memorijski zahtevi biti neusluzeni ...
Ova poruka je pocela da mi se javlja (u donjem desnom uglu) kada pokrecem neki program. Dok to sve traje uspem da poteram Task Menager i stvarno je zauzece memorije preko 600 Mb! To tako traje 2-3 sekunde, padne opet na oko 120 i nastavi da radi.
Inace, imam nForce2 sa 512 Mb DDR 400, a page fajl sam stavio na 128 fiksno. U pitanju je XP SP1. Takodje, masina je reinstalirana pre 10 dana, i ovo je PRVI put da se ovo desava. Svi drajveru su isti kao u prethodnoj instalaciji, sem Catalyst-a.

Pa povecaj swap 🙂
A koji su to neki programi i sta radis u njima?
Jel se to desava samo kad pokrenes neke odredjene programe ili nema pravila?
Koliko imas slobodne memorije kad podignes windows?

Kao sto rekoh, posle podizanja zauzece je 110-120 Mb. I sta god da podizem, nemoguce je da u sekundi skoci na 610Mb! Mozda je i problem do memorije, ali ipak mislim da to nije slucaj jer je ovo pocelo da mi se desava tek od poslednje reinstalacije. Inace, u prethodnoj instalaciji sam page fajl drzao na 2 Mb! jer sam citao da windows radi losije ako mu se potpuno ubije swap-ovanje, a 2 Mb je minimum, i nikada mi se ovo nije desilo! Takodje ponavljam da imam 512Mb RAM-a.
Najcesce se desava prilikom pokretanja Q3 Team arena: otvorim task menager, i onog trenutka kad kliknem na ikonicu zauzece skace na preko 600Mb!

Po nekim od najboljih sajtova za podesavanje Windows sistema trebalo bi da SWAP file bude od 2 do 4 puta veci od instalirane memorije. Ja imam 512 MB a SWAP mi je 2048MB. Sa tim mi sve radi kao podmazano. Inace pogledaj sajt http://infinite.on.neobee.net/. Tamo imas informacija o tome kako se mogu podesiti Windows XP Services i informacije o rezidentnom programima koji se startiju sa WinXP-om i da li ih je sigurno iskljuciti.

Nazad
Vrh Dno