Šta je novo?

Windows installer проблем

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Замолио бих за помоћ, имам проблем са инсталацијом драјвера. Пре два дана сам узео S.M.S.L. SU – 1 DAC, прикачио га преко USB кабла, на рачунару ми је инсталиран Windows 10 64 bit, Windows му је одмах доделио неки генерички MS драјвер и DAC ради. Међутим како бих имао све могућности требао бих да инсталирам званични драјвер за поменути уређај. Скинуо сам драјвер са официјалног сајта, тамо постоји само један драјвер за целу SU серију и нема могућности бирања да ли је драјвер за 32 bit ili 64 bit, као ни за који је Windows. Када покренем инсталацију после 2-3 секунде Windows installer ми избаци следећу поруку: „Error opening installation log file. Verify that the specified log file exists and is writable.“ Колега са форума ми је проследио и старију верзију драјвера (од прошле године) али ситуација је иста. Истраживао сам мало на интернету у вези овог проблема и пробао да угасим и поново покренем windows explorer, задавао сам разне препоручене команде преко CMD, покретао нормалну инсталацију драјвера и као администратор, није помогла ни варијанта update driver па да га нађем на рачунару (иако знам где ми је сачуван драјвер и направим путању до тог места Windows га уопште не види). Морам да напоменем да ми Windows ради нормално, немам проблема осим овог поменутог.

Да ли неко има идеју шта би могао бити узрок овог проблема, односно како да га решим?

Probaj Topping (Thesycon) drajvere, ovde kažu da su manje problematični.

@Poolmaker

Хвала на брзом одговору, да ли да пробам онај 5.72 драјвер за већину њихових DAC уређаја?

Пробао али исти проблем. 😟

Da li je to neka osakacena win verzija, da li si pokrenuo sa admin pravima instalaciju itd...?

@DukeLander

Јесам, пробао сам и то. Није осакаћена верзија, односно не би требало да буде, користим тај Windows око 15 месеци без икаквог проблема. Никада нисам имао проблем ни са инсталацијом ни са ажурирањем.
С обзиром да сам малтене све пробао почињем да сумњам да овај "мој" Windows има проблем са драјверима за уређаје са XMOS USB чипом јер и Topping драјвер нисам могао да инсталирам. Шта је узрок теме и како да решим немам појма. У крајњем случају како је у питању рачунар у мултимедијалној соби и то му је једина сврха инсталираћу другу верзију W10.

Само да јавим да је проблем решен инсталацијом новог оперативног система, Windows 10. Одмах сам инсталирао и "проблематични" драјвер.
Хвала свима на помоћи!

Nazad
Vrh Dno