Šta je novo?

Windows instaliran na celeron2 pa prebacen na Cel1 restartuj

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Samo sam prekopirao direktorijum windows i program files windowsa koji je bio instaliran na celeronu 2 . Ploca , memorija , hard , graficka - apsolutno sve je isto sem tog celerona . E sad windows radi odprilike 20 sec pa restartuje masinu . Dal ima veze sto je u pitanju celeron 1 tj ss1 a na ss2 funkcije . Restartuje i u safe-modu . A sistem ne prijavljuje nikakvu gresku , samo restartuje masinu ...

Re: Windows instaliran na celeron2 pa prebacen na Cel1 resta

Verovatno problem nastaje pri vecem zauzecu procesora/ koriscenju kesa istog. Definitivno najbolje resenje bi bilo reinstaliranje Win-a...
POzdrav:)

To moze da bude jasno samo glupom biliJU:D.
Al' su ga opravili svaka im cassss :D :D

Sa Windowsu 95 je bilo takvih problema prilikom promene procesora, sve zbog nekih kalibracija koje Windows prilagodjava procesoru, pa sam tamo resavao problem tako sto sam pokretao Setup sa parametrom /PV
Mozda ovo upali i kod 98-ce?! Ajd pa javi!

Pozdrav,

Da li si "samo kopirao" ili si Ghost-ovao particiju. Ako je ovo drugo, tu stvarno nesto nije u redu. Mada, kao sto neko gore rece, Bili je nenadmasan po tom pitanju

Pozdrav...

Malo mi je ovo nejasno, ako si uradio ghost ne bi trebalo da bude problema, ali cisto kopiranje samo win i programs foldera naravno da ce praviti probleme, pa windows je to ... a i nije neki problem reinstalirati windows, strpi se.

Ljudi jel neko ovde nekada cuo za MBR?????? (MASTER BOOT RECORD).....naravno je da ne mozes samo da iskopiras Win dir i program files dir i da ocekujes da ti sve radi.....uzmi Norton Ghost za tako nesto......sve to nema nikakve (ali bas nikakve) veze sa procesorom.........sve je u HDD-u i njegovim sektorima.......

Ovih dana sam to uradio bar 10 puta i na naekim mashinama mi se to desavalo, pa sam resio jednostavno reinstalacijom tog prekopiranog Windows-a!!!

Cak sam kopirao sa Pentium-a III na Pentium I 133MHz i sve radi savrseno, cak i MS Office 2000 i Corel 10 koje sam prekopirao u istom paketu, bio je samo jedan problem posto sam sve to snimio na CD i kad sam to kopirao na racunar nisam obrisao read only atribute ali kad sam to uradio sve funkcionira :)))))

RasetaM je napisao(la):
Ovih dana sam to uradio bar 10 puta i na naekim mashinama mi se to desavalo, pa sam resio jednostavno reinstalacijom tog prekopiranog Windows-a!!!

Cak sam kopirao sa Pentium-a III na Pentium I 133MHz i sve radi savrseno, cak i MS Office 2000 i Corel 10 koje sam prekopirao u istom paketu, bio je samo jedan problem posto sam sve to snimio na CD i kad sam to kopirao na racunar nisam obrisao read only atribute ali kad sam to uradio sve funkcionira :)))))

Windows nije MacOS da bi sa 100% sigurnoscu moglo da se tvrdi da ce raditi nakon obicnog kopiranja. Zbog te sigurnosti se i koriste programi koji to rade sa imaging konceptima. Medjutim, ukoliko se nema izbora, nego mora da se uradi kopiranje jedne instalacije na drugi disk, onda bar dignite masinu u CommandPrompt modu i koristite xcopy32.

Ni tada nisi siguran da ce sve raditi kako treba. Nema to veze ni sa sektorima ni MBR-om. Svi fajlovi ce i biti iskopirani, ali dve razlicite masine mozda ne bi imale isti sadrzaj svih fajlova. Kao prvo sadrzaj registry baze nije isti, pocevsi od HKEY_DYN_DATA\Config Manager\Enum grane koja opisuje masinu, dakle, na kojem IRQ-u je nasao sta, sa kojim potpisom i slicno, i jos neke druge grane registryja. Cak i da imas potpuno isti hardver u dlaku i da si podesio BIOSe isto u dlaku, win ili neki drugi softver je uzimao mozda neki serijski ili identifikacioni broj necega (hw) makar u kombinaciji sa datumom instalacije za random seed u ko zna kojoj primeni, i slicno. Mozda je razlika mala i sitna, retko se koristi i moze mesec-dva da se zaobilazi i onda je jednog dana ubodes i to je to. Zato je mozda najbolje da se nakon kopiranja i startovanja tog sistema ode u Control Panel i odradi Add New Hardware i pustis ga da izvrti detekciju PnP i non-PnP uredjaja radi prostog updatea sistemskih oblasti u registry bazi. U slucaju ghosta bih preporucio istu akciju u slucaju da se kopira na potpuno isti hw, a ako se ghostuje na razliciti hw, onda to win po restartu sam povuce (new hardware detected ...).

silverglider je napisao(la):
Windows nije MacOS da bi sa 100% sigurnoscu moglo da se tvrdi da ce raditi nakon obicnog kopiranja. Zbog te sigurnosti se i koriste programi koji to rade sa imaging konceptima. Medjutim, ukoliko se nema izbora, nego mora da se uradi kopiranje jedne instalacije na drugi disk, onda bar dignite masinu u CommandPrompt modu i koristite xcopy32.

Ni tada nisi siguran da ce sve raditi kako treba. Nema to veze ni sa sektorima ni MBR-om. Svi fajlovi ce i biti iskopirani, ali dve razlicite masine mozda ne bi imale isti sadrzaj svih fajlova. Kao prvo sadrzaj registry baze nije isti, pocevsi od HKEY_DYN_DATA\Config Manager\Enum grane koja opisuje masinu, dakle, na kojem IRQ-u je nasao sta, sa kojim potpisom i slicno, i jos neke druge grane registryja. Cak i da imas potpuno isti hardver u dlaku i da si podesio BIOSe isto u dlaku, win ili neki drugi softver je uzimao mozda neki serijski ili identifikacioni broj necega (hw) makar u kombinaciji sa datumom instalacije za random seed u ko zna kojoj primeni, i slicno. Mozda je razlika mala i sitna, retko se koristi i moze mesec-dva da se zaobilazi i onda je jednog dana ubodes i to je to. Zato je mozda najbolje da se nakon kopiranja i startovanja tog sistema ode u Control Panel i odradi Add New Hardware i pustis ga da izvrti detekciju PnP i non-PnP uredjaja radi prostog updatea sistemskih oblasti u registry bazi. U slucaju ghosta bih preporucio istu akciju u slucaju da se kopira na potpuno isti hw, a ako se ghostuje na razliciti hw, onda to win po restartu sam povuce (new hardware detected ...).

Pa to sam ja i rekao jos u mom prvom postu ovde, reinstalacija je potrebna skoro uvek, prvi put sam to kopiranje probao pre pola godine i taj racunar jos uvek radi!!!

Twix je napisao(la):
Ljudi jel neko ovde nekada cuo za MBR?????? (MASTER BOOT RECORD).....naravno je da ne mozes samo da iskopiras Win dir i program files dir i da ocekujes da ti sve radi.....uzmi Norton Ghost za tako nesto......sve to nema nikakve (ali bas nikakve) veze sa procesorom.........sve je u HDD-u i njegovim sektorima.......
Kao sto kaze Silver ovo nema veze sa mbr-om, mbr uglavnom menja linux, odnosno popuni ceo mbr tako da je za multiboot jedino lilo moguc ili u kombinaciji sa drugim recimo (sistem comander-om) ali se on ne moze izbaciti, ali to je druga tema.

Re: Windows instaliran na celeron2 pa prebacen na Cel1 resta

Haludza je napisao(la):
sto je u pitanju celeron 1 tj ss1 a na ss2 funkcije

Celeron 2 nema SSE2 set instrukcija, one su exkluzivitet P4.

Originally posMedjutim, ukoliko se nema izbora, nego mora da se uradi kopiranje jedne instalacije na drugi disk, onda bar dignite masinu u CommandPrompt modu i koristite xcopy32.

najlakse je sa windows commander-om
show hidden files , skip win386.swp
i jos jedan sys e: ili f: za svaki slucaj

posle comp sam trazi instalacioni cd ako je razlicit hardware

ja sam ovako vukao moju 98-cu sa SiSa
na via693 pa na BX i radi rock stable :D

Kako da pogasim te aplikacije koje ne koristim? Nisam rutovao telefon.

Nazad
Vrh Dno