Поздрав свима,
Имам проблем са Windows Hello-ом. Проблем се манифестује тако што на закључаном екрану не постоји опција пријављивања путем ПИН-а или отиска прста.
Одмах да напоменем да читач отиска прста ради добро а то знам јер у Хром-у менаџер лозинки аутоматски уноси лозинке додиривањем плочице отиска прста, као и са неким апликацијама које захтевају унос лозинке.
У корисничком налогу када идем на "Опције пријављивања" видим да су ПИН и отисак прста успешно подешени и да је изабрана опција Windows Hello пријављивање. Након што закључам оперативни систем, на закључаном екрану се од мене тражи унос лозинке. Када кликнем на "Опције пријављивања" имам само две опције:
1) Опоравак путем сигурносних питања, 2) лозинка.
Шта сам покушавао до сада:
*Више пута сам покушао да уклоним пин и отисак и да их поново поставим, није помогло.
*Покушавао сам да у device manager онемогућим сензору да га Windows искључи ради уштеде енергије, није помогло.
*Уклонио и поново инсталирао драјвере за читач отиска прстију, није помогло.
*Последње исправке Windows-a инсталиране,
*Последња верзија БИОС-а рачунара.
*Ресетован ТПМ у БИОС-у рачунара.
*Омогућена биометрија у Registry Editor-у.
*Покренут sfc /scannow као администратор.
* C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft. обрисана "Ngc" фасцикла.
Да ли неко зна начин да се овај проблем реши? 🙂
Оперативни систем:
Izdanje Windows 10 Pro
Verzija 22H2
Instalirano dana 20.10.2021.
Verzija OS 19045.6466
Имам проблем са Windows Hello-ом. Проблем се манифестује тако што на закључаном екрану не постоји опција пријављивања путем ПИН-а или отиска прста.
Одмах да напоменем да читач отиска прста ради добро а то знам јер у Хром-у менаџер лозинки аутоматски уноси лозинке додиривањем плочице отиска прста, као и са неким апликацијама које захтевају унос лозинке.
У корисничком налогу када идем на "Опције пријављивања" видим да су ПИН и отисак прста успешно подешени и да је изабрана опција Windows Hello пријављивање. Након што закључам оперативни систем, на закључаном екрану се од мене тражи унос лозинке. Када кликнем на "Опције пријављивања" имам само две опције:
1) Опоравак путем сигурносних питања, 2) лозинка.
Шта сам покушавао до сада:
*Више пута сам покушао да уклоним пин и отисак и да их поново поставим, није помогло.
*Покушавао сам да у device manager онемогућим сензору да га Windows искључи ради уштеде енергије, није помогло.
*Уклонио и поново инсталирао драјвере за читач отиска прстију, није помогло.
*Последње исправке Windows-a инсталиране,
*Последња верзија БИОС-а рачунара.
*Ресетован ТПМ у БИОС-у рачунара.
*Омогућена биометрија у Registry Editor-у.
*Покренут sfc /scannow као администратор.
* C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft. обрисана "Ngc" фасцикла.
Да ли неко зна начин да се овај проблем реши? 🙂
Оперативни систем:
Izdanje Windows 10 Pro
Verzija 22H2
Instalirano dana 20.10.2021.
Verzija OS 19045.6466