Šta je novo?

Windows genuine validation

Bob Rock

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
319
Imam jedan problem sa windowsom. Stalno kad restartujem komp pojavi mi se ova poruka: "You may be a victim of software counterfeiting. Click Resolve Now to get help with this problem." i ponudjene opcije "Resolve Now" i Resolve leter". Ako odem na "Resolve Leter" onda mi kasnije pri radu na racunaru opet izbacuje neku poruku i non stop smatra u taskbaru.
Da li se moze nekako ta poruka izbrisati??

Poslednja izmena:
Axa, kupis legalno windows.

instaliraj ponovo windows ali sledeci put pazi sta instaliras na komp-u...

Ako imaš licenciran Windows, treba samo da ga aktiviraš. Ako ti je Win piratski, onda si ti "žrtva softverskog...šta god" :)

Poslednja izmena:
S obzirom na to da je M$ postavio uputstvo kako da se ukloni WGA, otvaram ponovo ovu temu. Molim da se uzdrzite od bilo kakvih patcheva i ostalog SW-a koji nije legalan.

Instaliraj ponovo Windows i josh dok ti nije konektovan na internet uradi sledetje :

1. Desni klik na My Computer/Properties
2. Klikni na jezichak Automatic Updates i stavi na Turn off Automatic Updates Apply/OK

Instaliraj ponovo Windows i josh dok ti nije konektovan na internet uradi sledetje :

1. Desni klik na My Computer/Properties
2. Klikni na jezichak Automatic Updates i stavi na Turn off Automatic Updates Apply/OK

I sta s tim?

Time resavas problem retardiranog MS auto update-ra koji je u celoj firmi na legalnim Winblowsima jednostavno zakljucao 'piratske kopije' pa smo krv propljuvali dok nismo osposobili us'ani Server 2003 :trust:

MS auto update radi odlicno. Nisam primetio da "zakljucava piratske kopije na legalnim windowsima"

Iskreno, kod mene ima bar oko 500 racunara vamo i tamo, i ni na jednom legalnom windows-u se to nije desilo......

Automatic update u nekom trenutku skine i instalira "Genuine advantage check..." ili tako nešto ..
To je urađeno zbog toga što se promenio sajt za update windowsa i može ili da se instalira neka ActiveX kontrola ili se preuzme to malo čudo "Genuine.."

E to malo sranjce proverava da li je windows legalan i onda daje "dodatne" sadržaje da se skinu sa sajta ali samo za legalne korisnike. Npr. pre skidanja IE7, WM11, raznih templejta za Office i sl.

Fazon je da se ili isključi Automatic update, ili da se ostavi ali ne na skroz automatik, nego da pita pre nego što instalira. I onda kada se radi update pažljivo se gleda lista ponuđenih programa i odštiklira se "Genuine ... " tako se to neće instalirati, update će raditi ko zmaj ... i svima lepo.

napomena: "Genuine..." se ne mora instalirati samo putem apdejta, već kada se ide na neki microsoftov sajt za skidanje programa on takođe nudi da se instalira taj programčić ...

ljukave čike iz malog-mekanog :d

IE7 vise nije genuine i moze se skinuti preko automatic update sa bilo kakve verzije windowsa.

Nazad
Vrh Dno