Šta je novo?

Windows Explorer u Win7 da prikazuje fajlove izabranog foldera?

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
Ne znam kako da formulišem. Windows 7 32 i 64 bit (Ultimate i Home Premium). Uđem u bilo koji folder na C disku. Prikazan je njegov sadržaj sa desne strane. Onda sa leve strane kliknem na strelicu da "smotam" sve foldere na C disku. Windows automatski označi sâm disk C kao izabran, ali sa desne strane i dalje prikazuje sadržaj prethodno izabranog foldera!? Zbog ovoga sam više puta brisao pogrešne foldere i jedva vraćao sadržaj. Postoji još neki scenario kad je selekcija na potpuno pogrešnom folderu, ali ne mogu da se setim. Može li ovo da se namesti tako da desni prozor uvek bezuslovno prikazuje ono što je označeno sa leve strane?

Takođe, šta treba namestiti da Windows Explorer, sa leve strane, prikaže sve podfoldere? Npr, izabran je disk C. Sa desne strane uđem u folder A. U njemu, u folder B. Ako folder A ima malo podfoldera, sa leve strane Windows Explorer automatski prikaže sve podfoldere. Ako ih ima puno, prikazaće samo podfolder B (onaj u koji sam ušao). Može li da se podesi tako da uvek prikazuje sve podfoldere sa leve strane? Ili, barem, neka registry opcija da ja odredim na koliko podfoldera će da se ponaša ovako ili onako.

U Folder options su uključene opcije Show all folders i Automatically expand to current folder.

Za ovo drugo pitanje, samo stisni zvjezdicu na numeričkoj tastaturi i explorer će da ti "razmota" sve podfoldere u stablu foldera (u lijevom dijelu prozora)...

@castor Hvala, ali meni je potrebno da to radi automatski, a i lakše mi je da kliknem mišem na strelicu pored foldera. Drugo, zvezdica odmotava sve nivoe, meni je potreban samo jedan. Izvinjavam se, nije bilo jasno iz moje prve poruke. Pod "sve podfoldere" mislio sam sve prvog nivoa.

Vrh Dno