Šta je novo?

Windows Explorer dodatak

• Začetnik teme Začetnik teme Raka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Zna li neko za neki program ili za neki nacin da se Windows Exploreru dodaju opcije

Copy As... i
Move As...

kada se kopiraju fajlovi tj. kada se fajl(ovi) uhvate desnim misem i prenesu na neki direktorijum.

Kada se ovo uradi dobijaju se opcije

Copy Here
Move Here
Create Shortcut Here
------------------
Cancel

A men interesuje da li moze da se doda, nekim programom ili nekim regisrty tweakom da ima i

Copy As... i
Move As...

Pomocu kojih ce se moci promeniti imena fajlova tj jednog fajla ili grupe, totalno nebitno, tako da se taj fajl odmah iskopira sa novim imenom ??

Nadji one stare PowerToys, jos od W95, oni su imali deo tih opcija. Pa modifikuj.
Ponesto od toga mozes sam da napravis, kreiranjem odredjenih kljuceva u registry-ju.

Mozda nije ocigledno ali mi to treba za Win XP. Nisam siuran da Windows 95 PowerToys rade na XPu.

Koji su to kljucevi, na koji nacin da ih kreiram, sta gde da pisem itd...

rakabencmark je napisao(la):
Mozda nije ocigledno ali mi to treba za Win XP. Nisam siuran da Windows 95 PowerToys rade na XPu.

Koji su to kljucevi, na koji nacin da ih kreiram, sta gde da pisem itd...
Postoji i PowerToys for Win XP (bas se tako i zove) :eyebrows:

Postoji ali nisam nasao gde da se nameste dodatne komande za copy as i move as, a mislim i da se tamo ne mogu namestiti.

Ma pronadji ti one stare, nisam to rekao za dzabe. Edituj *.inf fajlove, i upravljaj se prema njima.
Neces moci da pravis sys fajlove, to je sigurno(osim ako nisi vec programirao), ali odredjeni kljucevi u registry-ju na odredjenim mestima, jako su korisni.
Ja sam konkretno pravio nesto za pozivanje odredjenih programa/editovanje; slicna je prica.

Ajde napisi sta si uradio. Gde si sta menjao.

Ne znam da li si me shvatio, ali meni treba da kad prebacim fajl ili folder iz win explorera u neki direktorijum i kada se pojavi meni sa opcijama Copy i Move, da ima jos dve dodatne komande kaje se zovu Copy As i Move As a koje bi prebacile fajl ili direktorijum na zeljeno mesta pod drugim imenom.

Nazad
Vrh Dno