Šta je novo?

Windows Communicator problem

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Lokalna mreza mog internet provajdera koristi Windows communicator http://www.communicator.pl/) za komuniciranje. Od nedavno imam problem da ne mogu da posaljem poruke na PUBLIC.
Private sa bilo kojim korisnikom radi OK, ali public nece. Jedan korisnik mi rece da je video jednu moju poruku, ali ja sam ih, u svrhe testiranja, poslao 10 i vise u tih nekoliko dana, a on je video jednu!

Probao sam reinstall, ali ne pomaze.

Program se po defaultu instalira u program files/Windows Communicator i prilikom uninstala (preko CP-a) se to sve pobrise. Config fajlovi su mu u Documenst & Settings>username>aplication data>Windows Communicator i njih ne brise, ali nista se ne menja ni ako ih rucno pobrisem.
Nasao sam i nekoliko registry key-eva koje sam pobrisao, ali opet se nsita ne menja.

Da li neko zna koje jos fajlove ostavlja WC prilikom instalacije? Ili kako da resim ovaj problem, a da to ne bude reinstalacija windowsa kao sto mi je nekoliko korisnika predlozilo, jer je kod njih to "upalilo" (?!?)
Unapred hvala 🙂

Evo sta je meni palo na pamet (valjda necu preterano da odvalim).

Mogao bi npr. da snimis ceo registry file na nekoj particiji pre nego sto instaliras taj program. Zatim napravis jedan ghost image. Onda instaliras program i ponovo pod drugim imenom snimis registry file. E sad, jos ti treba neki program (a ja ne znam ni jedan) koji moze da uporedi sadrzinu 2 fajla i prikaze samo njihovu razliku.

Meni ovakav program treba zbog sasvim drugog razloga i mozda bi ZoNi mogao nesto iz svoje carobne torbice da iscupa. 🙂

Probaj da podignes jos jedan Windows u VMWare-u i instaliras problematicni softver pa da vidis da li je zaista problem do sistema? Da ten e blokira neki firewall, antivirus, anti ovo ili ono?

Poslednja izmena:
Ashampoo mi je logovao kljuceve koje WC upisuje, ali nista od toga.

Pokusao sam da pogasim sve sto mislim da moze da smeta, ali zasto mi dozvoljava da saljem private poruke i file transfer, a ne dozvoljava public i sto je jos gore, poneku poruku i pusti na public, ali je ja ne vidim, a neki korisnici su je videli...

Pokusacu varijantu sa VMWare-om.

Problem se javio jos nekim korisnicima (u prethodnim mesecima) na lokalnoj mrezi, ali su oni tvrdili da im je sistem u raspadu i reinstlairali OS, posle cega je sve korektno proradilo.

Mah, stari problem sa communicatorom. To sam i ja imao ranije dok sam bio na wi-fi. Sad kad sam na kablu radi sve bez greske. Ko ce ga znati sta tripuje, dal' je do windowsa ili do mreze...

Ja sam "na kablu", switch je na mom krovu, a u njega je uboden AP, ali ne bi trebalo da ma veze. S obzirom da je svkaome proradilo posle reinstalacije WINa, definitivno je do WINa, ali sta?!?

VGagi, video sam taj topic ali u njemu nema nista korisno za resavanje problema s obzirom da vec koristimo najnoviju verziju 🙁

VGagi je napisao(la):
@twister
Nisam te razumeo bas najbolje sta ti treba.
Ako hoces da radis monitoring samo registry-a
vrlo dobar je LastBit-ov program RegSnap
http://lastbit.com/regsnap/default.asp

Necu da radim monitoring registry-a. 🙂
Evo zbog cega mi je trebao poslednji put ali sam imao potrebe za slicnim programom i u drugim situacijama.

Znaci, iscupao sam linkove sa Apple-ove quick time stranice koji su sadrzali direktne linkove do samih *.mov fajlova. Zatim sam to poslao drugaru i on je skinuo. Dobio sam nazad gomilu trailera od drugara i sve ih iskopirao u jedan direktorijum. Medjutim posle otprilike 2-3 meseca krenuo sam da ponovo izvlacim sa Apple-a linkove za nove trailer-e. Problem je u tome sto tamo ima i trailer-a od prosli put pa nisam znao koje vec imam na hardu a za koje da izvlacim linkove koje cu poslati drugaru. Posto nisam imao zivaca da proveravam za preko 150-ak trailer-a, resih da izvucem ponovo sve sto se trenutno nalazi na Apple stranici. E kada sam to uspeo ostao je jedan problem. Ja sam od 'proslog' puta imao spisak linkova u flashget-ovom *.lst (inace obican *.txt fajl) formatu. Kako sam sada imao i ovaj novi spisak trebao mi je program koji ce uporediti stari *.lst i novi *.lst spisak i kao rezultat izlistati mi samo razliku tj. samo ono cega nema na starom spisku. I onda ja tu 'razliku' snimim u novi *.lst fajl i posaljem drugaru. Eto, jel sada jasnije. 🙂 Takav program mi treba.

A mislio sam da moze da pomogne PJ tako sto uporedi stari i novi registry fajl i izbaci samo ono sto se razlikuje.

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
VGagi, video sam taj topic ali u njemu nema nista korisno za resavanje problema s obzirom da vec koristimo najnoviju verziju 🙁

Pa, s obzirom da sam autor za resenje problema kaze "kupite licencu"
stekao sam utisak da je stvar u tome sto je program crippleware.

@twister
To sto tebi treba se radi preko programa za poredjenje.
Probaj npr ScooterSoft-ov Beyond Compare
http://www.scootersoftware.com/
(Mada bi istu stvar ako si ocajan mogao da odradis
(uz malo truda i uz pomoc samog FlashGet-a)

FYI, to se ne moze primeniti na registry posto registry nije tekstualni
fajl plus sto je sastavljen od vise fajlova. Zato za njegovo editovanje
pravljenje snapshotova i poredjenje i trebaju specijalni alati kao onaj
sto sam pomenuo.

OK, hvala. Probacu program. Ali 'ajde da pretpostavimo da jesam ocajan. 🙂 Znaci kako pomocu FlashGet-a. Ne moras opisivati kompletan proces vec probaj da mi samo das smernice (ako te mrzi ka kucas). Mozes na pm da ne bi razvlacili pricu u treadu koji je otvoren zbog neceg drugog.

Poslednja izmena:
VGagi je napisao(la):
Pa, s obzirom da sam autor za resenje problema kaze "kupite licencu"
stekao sam utisak da je stvar u tome sto je program crippleware.

Software je regularno placen i tvorac istog kaze da se "public" problem javlja kada je server na WinServer2003 i da na XPu nece praviti problem, ali nas server je na XPu i definitivno imam problem 🙁

Hm, nije mi jasna situacija.
Jel' tu rec o jednom klijentu koji ne moze na public
dok ostali klijenti mogu, ili je rec o serveru ?

Nazad
Vrh Dno