Šta je novo?

Laptop Windows alternativa Macbook Air M1

Koji laptop kupiti?

igaa023

Zapažen
Učlanjen(a)
27.03.2022
Poena
22
Pozdrav svima, u potrazi sam za laptopom vec neko vreme listam net i dosao sam do zakljucka da je najbolja kupovia Macbook sa M1 cipom sto ce se sloziti vecina vas verovatno. Problem je sto ne mogu da podnesem mac os operativni sistem i treba mi windows laptop. Budzet mi je oko 1000e i treba mi vasa pomoc :)
Igrice ne igram, laptop potreban iskljucivo za graficki dizajn i u buducnosti 3d modeing/ neki light video editing (ne 4k).
Da li postoji neki laptop za ovu cenu koji moze da parira Applu po pitanju zavrsne izrade?
Koje velicine ekrana treba da gledam i koji tip? Najbitniji mi je dobar kvalitan ekran, OLED ili IPS?
SSD od 512gb i 12-16gb rama minimalno?
Zvucnici, Touchpad i graficka kartica mi ne igraju veliku ulogu
Dobra baterija bi bila lep bonus :D

Nije tacno. XPS 13 9005 EVO sa 17 1165G7, 16GB, 512GB SSD je 1199e na Amazon.de

Jako dobar IPS panel i manje muka sa podrskom za softver zbog x86 procesora u odnosu na povuci-potegni sa ARM na Macbooku, iako licno imam Macbook Pro 14. Izrada je najpribliznija Macbooku u odnosu na ostale proizvodjace, cak se i otvara bez problema jednom rukom.

Okej, nisam znao da može XPS i za manje pare.

Ovaj primer koji si naveo: shipping, carina, pdv izadje 1650€. Lošiji procesor, baterija, ekran, sličan kvalitet izrade. Za mene je i dalje air m1 no brainer, osim ako odredjene aplikacije ne zahtevaju Windows.

Okej, nisam znao da može XPS i za manje pare.

Ovaj primer koji si naveo: shipping, carina, pdv izadje 1650€. Lošiji procesor, baterija, ekran, sličan kvalitet izrade. Za mene je i dalje air m1 no brainer, osim ako odredjene aplikacije ne zahtevaju Windows.
To im je standardna cena uglavnom bila za XPS 13 prethodnih godina cim izadje noviji model sa malo unapredjenim procesorom.

Vise ni shipping nije toliki problem, donose ljudi sve iz Nemacke i naplacuju po kilogramu pakete (da ne reklamiram javno, ali popularni su u zadnje vreme), a ima i na KP za 100e vise isti model.

Ja pre nego sto sam uzeo Air M1 merkao Yoga Slim 7 pa onda kasnije 7 Pro. Mislim da su modeli sa 1TB SSD i 16GB RAMa isli oko 150k. On je bio dosta dobro zaokruzen uredjaj. Posle toga nisam pratio. Uzeo Apple. Za 900+ evra no brainer.

Nazad
Vrh Dno