Šta je novo?

Windows 98

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Kompjuter mi je slabiji,ali sam ipak na njega u aprilu stavio XP.Kada bolje razmislim mogao sam ladno staviti Windows 98 SE i imao bi i bolji i brzi racunar.E sad ja sam to onda pokusao ali kada sam intalirao 98-icu imao sam problema sa misem...Naime kada se sistem podigne mis se uopste ne pojavljuje,znaci uopste ne postoji.Da li je to bilo do CD-a ili do neke moje greske? I jos jedno pitanje,ako bi stavio Windows 98 da li bi mogao nekim programima i skinovima da ga nateram da izgleda kao XP...ne mogu da se odreknem lepog izgleda XP-a koji nema 98-ica. :crash:

Tesko da bi racunar bio bolji :D - takav je kakav je ;), a da li bi, kada, kako i koliko radio brze to je vec drugo pitanje ;)

Za mis ti ocigledno fale drajveri, a sto se skinova tice potrazi WindowBlinds program koji je inace integrisan u XP i koji mu daje podrsku za skinove. On ti delimicno resava "problem", a postoji od iste firme i resenje za Start meni i ostalo, ali jede resurse i nije besplatno, pa ti vidi koliko ti je sminka bas bitna ;)

btw ako se ne varam poslednja verzija WB-a za Win 9x je 3.41 (4.x ne radi na 9x) ;)

choty buduci moderatoru, jesi razmislio o Win2K?
BTW koja je masina u pitanju?
Ako imas makar 128 MB RAM-a mogao bi lepo da teras Win2000 a i sigurniji ti je od 98.

E ovo je biser, staviti sistem samo zbog sminke! Bolje da si stavio Windows 2000 sa SP4 i instalirao neki shellpack i zavrsio posao. Sa w98 bi se bas usrecio...

Reci još i da ti je miš priključen na USB pa da ti odmah daju titulu :p

C-H-O-T-Y je napisao(la):
...I jos jedno pitanje,ako bi stavio Windows 98 da li bi mogao nekim programima i skinovima da ga nateram da izgleda kao XP...ne mogu da se odreknem lepog izgleda XP-a koji nema 98-ica. :crash:

Ako je to toliko bitno, moze.
"Windows 98 Revolutions Pack - Add XP styles effects to 98SE only! such as xp toolbar icons startbutton and boot logo plus much much more. "

http://vetusware.com/download.php?id=3411

Poslednja izmena:
to je pentium II,266 mhz sa 256 mb rama...vidim kod druga da on sa 98-icom na istoj masini tera MoH:AA a ja tu igru ne mogu ni da pokrenem.i ne samo te...koji bi mi OS uopste preporucili za ovo moje djubre?

Ja bi ti preporuchio novu mashinu :)

topic: w2k sa sp4 definitivno

Bez problema w2k će tu da šljaka. Mada, s obzirom na 256Mb RAM-a, neće ni XP mnogo lošije da radi. Jedino ne očekuj bilo šta više od Office i Internet primene.

Ja bih na taj komp stavio XP SP2, turio sitnice od programa koje on može da tera i uživao. Povremeno šljakam na K6-233 sa 256Mb i XP SP2. Generalno nije toliko strašno, ima 20Gb disk koji vadi malo situaciju.

w2k će lepše da radi po pitanju štednje resursa, posebno memorije. Win XP će ti biti lepši. Odluči sam.

ajde objasnite sta je to Win2k...

sad znam...hvala!

da,jesam kao i sto pise u mom prvom postu...

Onda mora da si mazohista :)

A mozda da instalirash Win 3.11,verujem da bi ti mashina poletela? :cigar:

Kompjuter mi je slabiji,ali sam ipak na njega u aprilu stavio XP.Kada bolje razmislim mogao sam ladno staviti Windows 98 SE i imao bi i bolji i brzi racunar.E sad ja sam to onda pokusao ali kada sam intalirao 98-icu imao sam problema sa misem...Naime kada se sistem podigne mis se uopste ne pojavljuje,znaci uopste ne postoji.Da li je to bilo do CD-a ili do neke moje greske? I jos jedno pitanje,ako bi stavio Windows 98 da li bi mogao nekim programima i skinovima da ga nateram da izgleda kao XP...ne mogu da se odreknem lepog izgleda XP-a koji nema 98-ica. :crash:

to je pentium II,266 mhz sa 256 mb rama...vidim kod druga da on sa 98-icom na istoj masini tera MoH:AA a ja tu igru ne mogu ni da pokrenem.i ne samo te...koji bi mi OS uopste preporucili za ovo moje djubre?

Može da overclock-uje... Nisam siguran, verovatno jumper-ima... Dobro je, makar ima MMX :D
STOJ :wall: Drug sa Windows 98 na identičnoj mašini tera Medal of Honour: Alied Assault??? :zgran: Ako te nisam pogrešno razumeo, treba te :whip:

ne mogu da ga overklokujem...

A zasto ne bi dobro radio XP SP2 sa tih 256Mb? Ako je dobro podesen, sa iskljucenim nepotrebnim servisima, zauzece moze biti ~ 90Mb.

Ili jos bolje, da nadjes ti lepo neki Vista skin :D

sve sam servise pogasio...

Poslednja izmena:
Nadji sve drajvere za 98 na netu ako ih nemas, instaliraj 98 i drajvere a zatim lajtuj tu 98-aju pa proveri koliko ti je brz comp

Instaliraš nešto pa onda to sve pogasiš ???
E stvarno mi nije jasno .....

WIN98 SE je stvoren za tu mašinu.Nadji lepo sve potrebne drajvere
i videćeš da može sve lepo ( i brzo ) da radi.
XP SP2 "ubije" takvu mašinu - vuče se ko prebijena.

Stavis Win2k i SP4 i vozis.
Sve cesca ce biti situacija da neki program nece da radi na Win9x masinama (ukljucujuci i igre). MS u pogledu kolicine sikjuriti i ostalih apdejtova te "blago stimulise" da to vise ne koristis. U pogledu stabilnosti i svega ostalog Win9x i Win2k ne treba porediti - 2k je pobednik u svakom pogledu.

Pa ce (a sto neko rece da nece) moci normalno da radi i internet i office.

Btw, zao mi je kad neko p2 sa iole korisnom kolicinom rama nazove djubretom. Jer, nekim ljudima bi i to "djubre" vrlo olaksalo zivot samo da ga imaju.
Evo prostog primera. Jos uvek mnoge (drzavne) klinike i mesta gde lekari rade u beogradu, nemaju nikakav racunar da bi ovi pisali prijeme i otpusne liste. I dan danas cete videti lekare da pisu na pisacim masinama. Da imaju racunar i stampac, bili bi verovatno bar duplo brzi.

Pa, ako neko ima funkcionalna p2 djubreta sa 64+ MB rama, rado cu ga uputiti na mesto gde ce mu ljudi biti vrlo zahvalni za takav dar.

Poslednja izmena:
nije djubre... sigurno da sam vise naucio uz svoj komp,nego neki moji drugovi koji jaci kompjuter koriste SAMO za igre... uzgred,ovo za lekare si u pravu.

Eh, da nam jachi kompjuteri koriste samo za igre, svi bi i dalje furali p2 :)

pa sad... i nije bas tako.naravno,cast izuzecima... :wave:

da ne postavljam novi topic, jel moze win98 na instaliran win XP? Ne mislim na VMware ili slicne stvari, vec na klasicnu instalaciju sa izborom OS-a pri bootovanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno