Šta je novo?

Windows 98 problem

• Začetnik teme Začetnik teme NSX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NSX

- Honda RuleZ -
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
705
Prekopirao sam citavi stari HDD na novi (ukljucujuci skrivene fajlove itd.) i 98ica nece da se podigne...sa boot disketom se dize i kada startujem win.com ispise "registry not found XMS cache problem" i na kraju blue screen VFAT device failure...

Uradio sam sa sistemske sys C: i ispisalo mi je System transferred ali opet nece sa HDDa da bootuje...

Zna neko kako da oporavim a da ne instaliram ponovo Windows(imao sam gomilu instaliranih programa)?!

U Windows diru postoje 4 reg fajla. Backup1 i 2, homereg i jos jedan mali. Je li reg ekstenzija registry baze?!?

Uradio i sys c: i fdisk /mbr ali nece...

Msdos.sys fajl sam prekopirao i sada mogu da bootujem sistem sa diskete i da startujem safe mode pomocu win.com. Ali kada hocu normal mode startuje crni ekran i ispise error msgsvr32 i rpcss...

A nije ti možda pala ideja da stari HARD "kopiraš" na novi pomoću Ghost-a?

Ja sam kopirao comandom u RUN-u "Xcopy C:\ G:" gde je "C:" hard na kome je stari WIN 98 bio a "G:" novi hard.
Posle toga mi se windows podigo bez problema.

ha, i ja sam to pokusavao nakon nekog clanka u pcpressu gde se tvrdi da je to moguce, 2 racunara su bila, potpuno ista, ali sa bednim rezultatima...

probaj acronis true image, ili ghost

Moze i prosto kopiranje sa Win/Total Commander-om, uz opciju "show hidden/system files".

MSDOS.SYS i IO.SYS moraju biti (fizicki) prvi fajlovi na particiji...

Nazad
Vrh Dno