Šta je novo?

Windows 98 na Atlonu 754

janus37

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
309
Molim da mi neko razjasni, da li Atlon Sempron nn 754 radi sa Windows 98 tj. da li ću moći da ga podignem sa ovim procesorom i da li će mi raditi 16-bitne aplikacije? I šta zapravo znači oznaka 64bita pored ovih procesora. Takođe mi nisu jasne ni cene, noviji Atloni 754 su jeftiniji od starih??? Kada sam pitala prodavce sve ovo, uglavnom deluju zbunjeno ili otvoreno kažu da neznaju. Help!

Cini mi se da NF3 chipset ne radi sa Windows 98, za VIA nisam siguran. Simbol 64 predstavlja mogucnost izvrsavanja 64 bitnih aplikacija (OS, programi). Athlon64 i derivati istog (Sempron, Opteron), kompatibilni su sa 64, 32 i 16 bitnim aplikacijama. Sempron koji ima x86-64 instrukcije moze izvrsavati 64 bitni kod i dolazi u varijanti socket 754. Preporuka, pazari Sempron sa x86-64 i SSE3. odnosno E6 reviziju (Palermo core), koji ces identifikovati po krajnja dva simbola u OPN-u, BX.
Procitaj thread http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=85746.

Slazem se sa preporukom za Sempron, ali mislim da ce mnogo lakse moze identifikovati 64-bitni Sempron ako se baci pogled na box u kome dolazi isti, a na kome veoma jasno pise 64-bita ;) Ili je bar tako bio slucaj sa mojim primerkom :)

eatmyshorts je napisao(la):
Slazem se sa preporukom za Sempron, ali mislim da ce mnogo lakse moze identifikovati 64-bitni Sempron ako se baci pogled na box u kome dolazi isti, a na kome veoma jasno pise 64-bita ;) Ili je bar tako bio slucaj sa mojim primerkom :)

Nikad ne znas kad ce neko da zalepi taj 64 na ne 64, nego kroz prozorce ocitaj steping + nalepnica i to bi trebalo da bude to.

Mislim da sam video da na MSI sajtu pise da nForce4 cipsetovi ne rade sa Win 98 i Me. To je bilo valjda u delu sa spiskom maticnih ploca podeljenih po cipsetovima koje koriste.
Pozdrav

Vrh Dno