Šta je novo?

windows 98 i ntfs

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
kako da windows 98 vidi ntfs particiju?

ToxiC je napisao(la):
bez raznih utilsa Win98 ne vidi NTFS!!!

Tacno, zato, ako ti je bas potrebno da win98 vidi ntfs, imas npr Winternals-ov NTFS read-only for win98 ili Active@ ntfsreader (doduse iz DOSa, malko 😡 je spor, ali je za dz). Ako imas total commander imas i read-only plugin za ntfs(tj. postroji taj plugin, ne dobijas ga sa TC-om). Dakle, svi ti utilsi su samo read-only, i to je izgleda maximum.

Poslednja izmena:
RazbojNick je napisao(la):
Tacno, zato, ako ti je bas potrebno da win98 vidi ntfs, imas npr Winternals-ov NTFS read-only for win98 ili Active@ ntfsreader (doduse iz DOSa, malko 😡 je spor, ali je za dz). Ako imas total commander imas i read-only plugin za ntfs(tj. postroji taj plugin, ne dobijas ga sa TC-om). Dakle, svi ti utilsi su samo read-only, i to je izgleda maximum.

Pa nije bash max.. Wininternals-ov program moze da dozvoli i potpun pristup (modify, delete) al' mora da se plati :d (uzeto iz njegovog readme-ja)

POZ

Poslednja izmena:
Programcici koji omogucavaju i pisanje po NTFS particijama iz win 98 kostaju poprilicno a nigde ih nisam nasao za dz. Ako neko ima link (ka dz verziji 😀 ) mogao bi da ga posalje na PM.
Thx

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Pa nije bash max.. Wininternals-ov program moze da dozvoli i potpun pristup (modify, delete) al' mora da se plati :d (uzeto iz njegovog readme-ja)

POZ

Ne znam, nisam imao potrebe da ga instaliran, a kad sam ga skidao sa neta, na sajtu je pisalo da je program read-only. Inace, verzija je malo starija, mozda je nesto izmenjeno. Uglavnom sam se sretao sa RO programima te namene, a koristio samo Active@ NTFS reader za DOS.

Nazad
Vrh Dno