Šta je novo?

Windows 98 + 1GB RAM

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Dobro, znam da nema mnogo ludaka za RAM-om, mog kalibra, ali da li neko zna kako otkloniti BUG pa da mi Win konacno proradi sa 1024Mb RAM-a?
Naime programi pucaju uz error: "not enough memory to complete operation" odmah nakon dizanja sys - ironicno zar ne?
Win XP radi ko sat... Ali treba mi 98-ica!!!

Idi na Microsoft-ov sajt i potrazi patch koji omogucava da ME i 98 prorade sa vise od 512MB.

zar win9x po difoltu ne adresira max 768 mega rama?

Microsoft Windows Millennium Edition
Microsoft Windows 98 Second Edition
Microsoft Windows 98
Microsoft Windows 95
Ne, za gore navedene max 512MB

Probaj sa:

Cacheman is a utility designed to improve the performance of your
computer by optimizing the disk cache, memory and a number of other
settings. Cacheman is able to prevent frequent paging to the hard
disk, resulting in improved performance, system reaction time and
stability. Wizards and predefined profiles make it suitable for
novices and yet it is also powerful and versatile enough for the
more experienced user. Cacheman also corrects generic problems on
systems with more than 512MB of RAM.

Ma procitao sam FAQ; i molim moderatora da mi dozvoli da iskoristim bogatstvo srpskog jezika prema jednom malom ciki zvanim Bili... %^@#$@%@#$%&^!@#!!!!!!!!!!!!
:cuss: 😡

A provalite sta sam dobio od Asusa kada sam im poslao dopis da izbace nov BIOS za A7V133-C:
"This is a known issue with A7V series. So we removed the support for thoroubred processor..."
More da im ja dam malo suopporta od pozadi :hump: !!!!!!!!:cuss:

Darko je napisao(la):
Ma procitao sam FAQ; i molim moderatora da mi dozvoli da iskoristim bogatstvo srpskog jezika prema jednom malom ciki zvanim Bili... %^@#$@%@#$%&^!@#!!!!!!!!!!!!
:cuss: 😡

A provalite sta sam dobio od Asusa kada sam im poslao dopis da izbace nov BIOS za A7V133-C:
"This is a known issue with A7V series. So we removed the support for thoroubred processor..."
al' si ti neki opak tip :beat:

Ne znaju me još uvek dovoljno dobro ...😉

Darko je napisao(la):
Pa kad bi u svaku staru plocu mogao da ubodes XP i imao za nijansu losije performanse za mnogo manje para u odnosu na XP u najnovijoj ploci...
retko ko bi se odlucio da zavuce ruku u dzep i da se istrese xxx€ za novu plocu, a da se od prethodne oprosti 😀

Banditi... Lopuze... Korporacijske ( ne znam da li dozvoljeno na forumu koristiti imena raznoraznih domacih i stocnih zivotinja tipa: svinja, stoka, krava itd... Mada bi svakako bilo uvredljivo za jadne zivotinje :beat: ).
Ma lopovi - samo da uzmu lovu. Bar kada bi mi poslali na mail source kood - pa makar i u asembleru... Ja bih ga isprogramirao ako nista drugo.type;

Darko je napisao(la):
Dobro, znam da nema mnogo ludaka za RAM-om, mog kalibra, ali da li neko zna kako otkloniti BUG pa da mi Win konacno proradi sa 1024Mb RAM-a?
Naime programi pucaju uz error: "not enough memory to complete operation" odmah nakon dizanja sys - ironicno zar ne?
Win XP radi ko sat... Ali treba mi 98-ica!!!

start-->run-->msconfig-->system.ini-->Vcache ... ukucaj "Minfilecache=16000(npr.)" i jos jedan "Maxfilecache=510000(npr.) inace maxfilecache mora biti manji od 512MB tj ~524000kB

pogledaj malo i http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?threadid=22640&goto=newpost ...

pozdrav!

P.S. nakon osvjezavanja 98-ce ipak sam postavio Maxfilecache na ~200MB ...

Miroslav je napisao(la):
zar win9x po difoltu ne adresira max 768 mega rama?

Win95 moze da adresira koliko hoce kada u realnom radu sa 128MB radi 3% sporije nego sa 64MB 🙁
Odnosi se na cistu W95, a ne na OSR2 i sl...

PJ je napisao(la):
Win95 moze da adresira koliko hoce kada u realnom radu sa 128MB radi 3% sporije nego sa 64MB 🙁
Odnosi se na cistu W95, a ne na OSR2 i sl...

Ma nije valjda - CELIH 3%!!!😀
A ako me matematika ne vara - važiće sledeća računica...
97-mica je sporija od 95-ice zy nekih 5%. 98-ica sporija od 97-ice ya nekih 30-40%; XP sporiji od ove još toliko - pa kada izračunaš procenat na procenat, dobiješ da je 95-ice brža od XP-a nekih 600%😉
Ko hoće neka računa ali dobiće otprilike ovaj rezultat... 😀

Darko je napisao(la):
Ma nije valjda - CELIH 3%!!!😀
A ako me matematika ne vara - važiće sledeća računica...
97-mica je sporija od 95-ice zy nekih 5%. 98-ica sporija od 97-ice ya nekih 30-40%; XP sporiji od ove još toliko - pa kada izračunaš procenat na procenat, dobiješ da je 95-ice brža od XP-a nekih 600%😉
Ko hoće neka računa ali dobiće otprilike ovaj rezultat... 😀

Verujem da se smatras prilicno duhovitom osobom 😛
BTW ako se usudjujes da me quote-ujes kako mozes da napises "97-mica" 😕

U to vreme je 64MB bilo papreno skupo, a W95 nije znao da koristi nista preko 64, pa je tih 3% otpadalo.....ma kome ja objasnjavam :rolleyes"

Nisam ja tvrdio da je nesto sto si napisao netacno - naprotiv; potpuno se slazem da je tada 64 Mb; ma koga mi zavaravamo - makina sa 32 mega je tada bila zver! Ja se secam da nisam mogao mortal kombat 3 da startujem bez 8 mb RAM-a;
Ali zaista si napisao da 95-ica nema ogranicenje za memoriju...
"Win95 moze da adresira koliko hoce "
A sto se tice 97-ice, to je bio popularan naziv za OSR2 (win+IE)...😉

Nazad
Vrh Dno