Šta je novo?

Windows 8 SSD transfer

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Imam Win8 x64 (legalan) i Kingston SSD/128, hteo bih da "samo" kloniram disk na Crucial m4/512.
Nekoliko puta sam pokušavao sa AOEMEI Partition Assistantom i DriveImage XML. sa praktično istim rezultatom:
nakon kopiranja i ubacivanja diska win 8 prijavljuje nedostatak Winload.exe. Kada pokušam repair sa instalacionim diskom, previše vremena (nekoliko sati) prođe i sistem se ni ne podigne do opcija install/repair (šta više, ne podigne ni 1. ekran instalacione procedure). Poređenje sadržaja diskova u Total Commanderu otkriva izvestan broj read errors na aktuelnom C disku (naizgled ne u osetljivim delovima) međutim windows inače ne detektuje greške na tom disku.
Novi disk se regularno ponaša kada je reč o kopiranju/čitanju/pisanju fajlova. FW novog diska je aktuelan.

Već sam isplanirao novu instalaciju za par dana, ali me interesuje šta bih još mogao da probam da rešim problem bez nove instalacije. Ima li ideja?

Pozdrav.

Ja bih to radio sa nekim softverom za kloniranje (tipa Acronis True Image).

Čitah po netu da ovaj način gore lepo radi. Takođe, radi i Acronis. Oba zadrzavaju poravnanje (alignment) particije. Tako da postoji izbor.

Uspelo ("javljam se" sa novog diska). Očigledno moj novi SSD nije potpuno kompatibilan sa pločom ASUS P8P67. Dok sam novi SSD (kao i stari) kačio na Marvel kontroler bio je u problemu, kad sam ga prebacio na Intel - sve je proradilo kako treba i to po uputstvu: http://www.ssdfreaks.com/content/664...own-software/3

Hvala i pozdrav

Kakav ti je drive alingment novog diska posle kloniranja ?

I ja odradio kloniranje sa starog na novi SSD pre neki dan pomocu Acronis True Image-a. Poravnanje zadrzano i sve radi besprekorno.

Vrh Dno