Šta je novo?

Windows 8 je mrtav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ZDroid

Cenjen
Učlanjen(a)
09.09.2012
Poena
154
Verovatno ste primetili razne objave, pogotovo gamera, da je Windows 8 propast. Nokia je izbacila novi smartfon sa Windows Phone 8-icom koja nema ništa naračito. Smešno je da Symbian ima podršku za HDMI, a Windows Phone 8 nema. Symbian odavno ima podršku za NFC, Android takođe, a Windows Phone tek od verzije 8. Windows 8 je dobio nove pozadine koje deluju kao da su za hipike, a ne za ozbiljnije korisnike. Još dosta gluposti. A Linux distribucije dobijate besplatno sa odličnim setom programa koji su naravno u high-end klasi. Ne znam šta vi mislite ali čini mi se da je Windows 8 već mrtav. Ako hoćete Windows bolje uzmite Windows 7.

Licno ga nisam probao, ali prema svemu sto sam video nista ne propustam - izgleda da je prevashodno namenjen tabletima, pa ce na PC sceni doziveti fail poput Viste ili jos gore Milleniuma.

Troll detected :)

Meni samo nije jasno kakve veze ima Windows 8 sa WP8, ili Windows 7 sa WP7.

Meni samo nije jasno kakve veze ima Windows 8 sa WP8, ili Windows 7 sa WP7.

this....

sta napisa covek, izmesa sve zivo :D

windows phone 8 ili windows 8, ZDroid, nisu isto....

jeste da dele isti kernal..ali nisu isti proizvodi..

Windows 8 , znaci naslednik windows 7 operativnog sistema, reci mi ko je i gde rekao da je propast za gamere? CEO Valve-a? :D jos neko ko se uplasio app store? ....

Windows phone 8 donosi dosta lepih izmena, POGOTOVO za game developere, evo pa gledaj keynote: link

Poslednja izmena:
Ma, ovo je Op samo napisao da nas malo probudi u ove pozne casove.

Nista lepse no kad kad sveze regovani clanovi krenu brze bolje sa otvaranjem nebuloznih tema :D

Tako se promovise "Sloboda Softvera" ;)

Da li postoji način da se obriše thread jer zaista kad se skrene sa teme deluje smešno. Za sve koji ne znaju Windows Phone 8 je i Windows 8 ili je to samo Windows Phone, recite mi vi. Ako je WP8 OS onda je i WP8 i W8.

images

Ovde treba razdvojiti dve stvari a to su korisnicko iskustvo i ono sto propagiraju gaming kompanije. Gaming kompanije i tu pre svega mislim na Gejba vide propast ne zbog interfejsa nego zbog teznje da Microsoft napravi jedan zatvoreniji ekosistem sa prodajom igara kroz svoj store a ne kroz njihove kanale prodaje. Kada je poljuljan njihov materijalni interes onda ce reci sve najgore. Isto tako je promenio pesmu kada je PS3 trebalo da dobije steam integraciju a pre toga sve najgore.

Sto se tice korisnickog iskustva, mislim da ce Metro naici na jos gori prijem nego sto se predvidjalo. Ja sam bio prvi u redu da mu dam sansu ali me uzasno odbija, deluje mi nepregledno, konfuzno i sizofreno.

naravno da ce biti propast ako MS stavi shapu na digitalnu prodaju igara

ali mislim da je to tu reda radi da se isprati trend i da se pruzi eto nesto i gejmerima... videli smo na sta je licio GfWL

Poslednja izmena:
jeste da dele isti kernal..ali nisu isti proizvodi..

Linus kaze da MS laze i da ne dele isti kernel.

Mene takodje izuzetno odbija Win8 i mislim da ce biti debakl za MS. Ne donosi nista sto bi ljude nateralo da predju sa 7ice.
Sa druge strane WP8 je druga prica i videcemo kako ce se pokazati kad telefoni i tableti krenu u prodaju.

google it :d

edit: mad_muzzy lol

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno