Valeka
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 11.12.2013
- Poena
- 155
Pozdrav! Imam Lenovo laptop već nekoliko meseci i na njemu instaliran Windows 8 ali računar od samog početka radi prlično sporo i od ovakve konfiguracije za očekivati je znatno brži rad. Pokušaala sam da utvrdim šta bi mogao biti uzrok usporensoti računara i na par stranih foruma sam našla da može biti do podešavanja OS-a koje sam proizvođač postavlja. Pokušala sam da isključim razne nebitne servise i vratila se na win antivirus ali se brzina nije značajnije poboljšala.
Za par dana bi trebalo da registrujem ili šta već Windows 8 pa me zanima vaše mišljenje i vaša iskustva, da li bi bilo bolje da ja instaliram Windows 7 ili ipaak da se držim osmice. Opet sam na nekim forumima čiatala da ne preporučuju da se menja os jer se teško nalaze drajveri pa možda neće laptop raditi ok, ali malo mi ta priča nerealna. Dakle, da li da ostavim 8 ili postoji šansa da može raditi brže ako stavim 7 iako je ipak pravilo da svaki novi os radi brže.
Hvala!
Za par dana bi trebalo da registrujem ili šta već Windows 8 pa me zanima vaše mišljenje i vaša iskustva, da li bi bilo bolje da ja instaliram Windows 7 ili ipaak da se držim osmice. Opet sam na nekim forumima čiatala da ne preporučuju da se menja os jer se teško nalaze drajveri pa možda neće laptop raditi ok, ali malo mi ta priča nerealna. Dakle, da li da ostavim 8 ili postoji šansa da može raditi brže ako stavim 7 iako je ipak pravilo da svaki novi os radi brže.
Hvala!