Šta je novo?

Windows 8.1 vs Windows 7 (utisci korisnika)

Da li je taj memory leak popravljen u Windows 8.1 Update 1 koji se uskoro treba pojaviti ???

Nemam nešto iskustva u radu sa 8.1, instaliran je da jednom laptopu kod prijateljice moje žene pa ga nekad popravim kad ova napravi čudo na sistemu. Ali iz onoga malog što sam iskusio dopada mi se, no ne mogu reći da li se događa taj memory leak ili ne.

Videćemo da li će početkom aprila na BUILD konferenciji Microsoft objaviti neke detalje za budući Windows 9. Ja sam na Windowsu 7 od kada se pojavio(od prvog dana praktično nakon njegove objave) i zadovoljan sam, ali zainteresovan sam za upgrage na Windows 8.1 Update 1 kad se pojavi i zvanično.

Koje verzije stavljate win 8.1?

Ja sam za sve OS-ove koje sam ikad instalirao, uvek birao tzv. "netaknute" instalacije (ako si na to mislio), narodne verzije. Da imam veća primanja i da su cene M$ proizvoda pristupačnije, verovatno bih po neku licencu i kupio.

To,otprilike..na 7 sam godinama vec a stigao novi laptop pa bi trebalo staviti 8.1 a gledam koji :)

Ja instalirao na divljaka. Memory leak i dalje povremeno.
I ja instalirao prvog dana kada se pojavio taj poslednji update, direktno sa MSa gde je stajao samo jedan dan, možda i kraće.
Jedino, po cenu života nisam mogao da repliciram taj "memory leak" ni sa čim. MemInfo mi "čuči" u ćošku stalno i vidi se svaki bajt u memoriji. 8GB memorije i Pf ugašen, morao bi svaki leak da se odrazi na performance. Jedino u Win 8 i 8.1 kada se neki App ugasi na klasičan način ipak ostaje jedno vreme u memoriji a sa poslednjim update-om svaki APP ima "X" gore u ćošku i kada se sa tim "ugasi" onda nestane i iz memorije odmah.

Može li neko pojašnjenje o kakvom se memory leaku radi, tj. šta je to zapravo? Ne bih baš da se cimam da prelazim sa w7 na w8.1 pa da se vraćam ako je to zaista nešto bitno.

Kod moja dva drugara se manifestuje u igri BF4 tako sto random nekada posle prve a nekada posle pete seste mape izbaci na desktop I vidi se da je memorija full I moraju da se resetuju...To je verovatno samo jedan od mnogobrojnih primera za memory leak...Verovatno se manifestuje jos negde,neko je pomenuo sa nekim torentom da mu se desava u ovom thread-u cini mi se....

Može li neko pojašnjenje o kakvom se memory leaku radi, tj. šta je to zapravo? Ne bih baš da se cimam da prelazim sa w7 na w8.1 pa da se vraćam ako je to zaista nešto bitno.
Pa nije baš da nešto curi iz komputera nego neki programi, pod nekim uslovima ne oslobode memoriju posle njihovog gašenja ili ostave neki service, ništa baš specifično za 8micu i 8.1 ili 8.1.1. dešavalo se oduvek. Jednostavan "memory defragmenter" to može da sredi.

Ću da isprobam na mojoj mašini pa ću se uveriti

Nazad
Vrh Dno