Šta je novo?

Windows 8.1 problem sa mišem

NSX

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
690
Kursor nakon nekog vremena sam počne da se ponaša skokovito, kad prođe malo vremena onda se unormali. Godinu i nešto je radio OK.

Logitech G300 na Acer laptopu, imam 2 komada tako da teško da je do miša, uostalom na drugom laptopu radi normalno. Ugasim onaj Logitechov softver isto se dešava tako da sumnjam da je do toga. Resetovanje kompa ne pomaže. Probao sam da kačim direktno na USB port od laptopa (pošto imam onaj USB hub) i opet isto.

izgleda da sam našao šta je, pošto lap koristim kao desktop sa eksternim monitorom i touchpad ne koristim uopšte nakupilo se nekako malo prašine na touchpadu(iako je lap stalno sklopljen osim kad ga palim) i to je pravilo problem -.-

Prasina plus vlaga, reaguje kao koza.

najverovatnije imas u softveru za touchpad opciju da ga disejblujes kad je ukljucen mis.

izgleda se touchpad nešto zeznuo pa ne pomaže čišćenje, u control panelu nema nikakvih opcija za touchpad, 3rd party softver takođe ne pomaže probao sam par njih, našao sam da je jedini (jednostavan) način da se touchpad na ovom Aceru ugasi sa Fn + F7, eto ako kome bude trebalo :)

ko je proizvodjac touchpada?ako je synaptics mozes da instaliras genericki njihov softver gde ima sigurno ta opcija.pravilnu verziju mozes da nadjes pomocu driverindentifier-a.

mislim da nije synaptics jer onaj softver (touchfreeze ja mislim) što sam probao ga nije prepoznao, a piše da prepoznaje samo synaptics

ne radi softver/drajver sa support stranice za bas tvoj laptop?

nisam ga ni probao, a u device manageru touchpada uopšte nema tako da pretpostavljam da pri instalaciji sistema nije instaliran kako valja ili ga je sistem sam prepoznao i instalirao kao neki drugi uređaj ali nisam mogao da skontam koji :) jednostavno kao da ga nema u sistemu

ima ga,samo kako nema drajver verovatno ga win prijavljuje kao hid ili je u system devices sa generickim drajverom...skini softver sa support stranice i instaliraj,ako ni tad ne bude te opcije u softveru za touchpad skini driver indentifier i vidi jel ima apdejt ili neka druga verzija,touchpadi narocito synaptics-ovi imaju genericki drajver/softver ali zato sto je OEM mora da bude kao specificna verzija za taj model,a zapravo radi svaki i ti noviji imaju vise opcija koje rade savrseno (ako je VID podrzan a to ces da vidis sa driver indentifier-om).

Samo ubodi instalacioni USB Windowsa ako radi mis u toku instalacije onda je do Windowsa problem a ne do usb porta ili touchpada.

ma problem je što je prljav touchpad a nisam stvarno probao temeljnije da ga čistim, kad isključim touchpad sve je u redu :)

@Orchard ma isključio sam ga ja ovako tako da mi nije prob sad a na to sam i mislio da ga je win drugačije prijavio, muka mi je da se zezam oko toga valjda neću zaboraviti kako da ga uključim kad mi bude trebao :D

Nazad
Vrh Dno