Šta je novo?

Windows 7

• Začetnik teme Začetnik teme cilset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh, zaboravio si da napises da je Apple izmislio i mobilni telefon sa touch ekranom. 😉

Ne kazem da je Amiga imala kompozitni desktop, ali taj princip memorijskog prostora za svaki prozor/ekran koji toliko hvalis je identican i nije ga izmislio Apple. Da, jesu ga oni prvi primenili na taj nacin, ali to je prepakovana stara ideja.

Naravno da Apple nije izmislio kompozitni desktop ali ga je prvi plasirao na trziste i to 6 godina pre M$-a.

Ta Amigina mogucnost da moze da u toku iscrtavanja ekrana skoci na drugu memorijsku lokaciju je jako slicna Hardware Overlay-ju link na danasnjim grafickim karticama (cak imas i opis Amige na dnu stranice!)!
I opet kazem, nema veze to sa kompozitnim desktopom...

Upravo tako... da radi stabilno... da se iplementiraju neke stvari koje će stvarno biti o koristi ...i racionalno da koristi resurse!
Ovo upravljanje dodirom je OK al' za neke tablet uredjaje tj. neke specifične potrebe.

Samo za kada je planiran? To je pitanje... jer ja ne znam nikoga da ima ekran na dodir, na stranu korišćenje u nekim ugostiteljskim objektima i slično!

Ocigledno jos jedan nastavak u nizu glupavih M$ proizvoda...
Da mi Win nije neophodan zbog softvera za fax verovatno ga ne bih koristio ni na desktopu.

dobra stvar sa tac skrinom i windows 7 je da dosta stvari moze brze da se urade kad imas obe ruke direktno na onome sto radis...

mozda ce ovaj windows 7 biti ono sto je trebalo da bude vista...a ako uzmemo prosecnu inteligenciju jendog amerikanca ili evropljanina (onog dela u koji mi ne spadamo) ovaj os mozda i ima sansu da uradi nesto ako ne zbog upotrebljivosti onda zbog izgleda 🙂
A ko zna...mozda bude i nesto od njega 🙂

Jel tu spada i transparentnost taskbara (ili kako vi macovci to vec zovete 🙂 )?

Menu bar.

Da, to je jedna od stvari koju su izmenili i dali opciju korisnicima, kroz update 10.5.2 da izaberu da li hoce da koriste transparentni ili old-school menu bar.

Takodje, smanjanje su, na zahtev korisnika, transparencije svih menija i jos niz grafickih resenja je izmenjen.

i povecane senke na kutijin zahtev! :d

Zanimljivo ajoj kakav m je ekran posle onog taslacenja.Mada nista brze se ne radi sta vise brze se radi na klasicnom kompu.Da ga vidim kako cee da igra igru.photoshop kucanje i 1000000 stvari neko okrece slike i klavir.kiceraj

Nazad
Vrh Dno