Šta je novo?

Windows 7 , XP..Restartovanje

deluxer

Cenjen
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
154
Imao sam prvo dva sistema na pcu, na jedno particiji xp na drugoj vistu... xp se stalno restartovao, vista je radila normalno.. i sad obrsime i formatiram sve i instaliram win 7 i opet se desava da se sam stalno restartuje... Prvo sam mislio da je problem sa napajanjem ili kablom od napajanja ali nije se stalno restartovao u visti nikad pa me zbog toga buni.. Da li imate neki predlog stvarno je iritantno😡😡😡

EDIT : Zaboravio sam da kazem ... da imam 360w cooler master napajanje... na njemu su 8800gt, x2 6000, 4gb rama, hard disk 500gb i DVD RW. Memorija je Geil, kad sam uzimao komp bila je nesto jeftinija pa neznam da nije mozda i do nje problem ?

Poslednja izmena:
Na prvi pogled, izgleda da je napajanje u pitanju. S druge strane proveri memoriju memtestom za svaki sluchaj.

Sad cu mem da proverim, ali nije mi jasno ako je hardverski problem zbog cega je onda vista radila normalno.

Ako ti nije tesko, STVARNO probaj sa drugim napajanjem. Mozda je vista ukljucila neki power saver mode il' tako nesto 😉

Napajanje mi je crklo sad skoro i mislio sam da je to bio kraj problemima ali i kad sam kupio novo napajanje MS 550w... Problem se i dalje javlja.. instalirao sam novi bios, skenirao sam kompjuter na viruse, cisto od prasine, proveravao konektore, temperature i vise nego normalna... Mozda ima neke veze sto je pre jedno 7-8 meseci od prasine krenula da se dize temperatura procesora i tad je krenuo sa restortovanjem zbog temp, prasinu sam ocistio ali xp je nastavio tad i dalje da se restartuje iako su temp tad bile normalne, dok je vista radila sasvim normalno... e sad kad sam instalirao sedmicu problem se vratio isti kao u xp :wall::wall: HelP ljudi sta da radim ?

EDIT: I da ukljucio sam da izbacuje plavi ekran ali ga nije izbacio ni jedanput koliko se secam.. :S restartuje se u proseku 3-4 puta dnevno...

Poslednja izmena:
Proverio, svi su uredu.. Citao sam na nekim forumima da zna da zeza ova realtekova mrezna kartica pa sam iskljucio opciju u power managmentu da nemoze da iskljuci komp, ako je do nje problem bio to ce valjda resiti stvar..

Poslednja izmena:
Ako to ne pomogne, probaj ovako: u BIOS-u ugasi cool'n'quiet, pa odradi sledece u win-u:
Start>control panel>power options pa pod "show additional plans" izaberi performance. Onda uzmi neki stess test za CPU (npr LinX ili orthos ili prime) i stavi na blend, a kod linx-a stavi svu memoriju za testiranje. Pa vidi za koliko vremena pukne/restartuje se komp.
Za to vreme temperature prati programom HW monitor, pa javi sta je bilo. poz.
BTW to napajanje je VECI krs od onoga sto si imao, bez obzira sto pise 550W 😉 Moguce je da ni ono ne gura masinu kako valja.

Poslednja izmena:
Napajanje mi je crklo sad skoro i mislio sam da je to bio kraj problemima ali i kad sam kupio novo napajanje MS 550w... Problem se i dalje javlja..

Imas 8800gt a kupio si djubre MS Industrial, mislim svaka ti cast.😛 Tvoj bivsi Cooler Master je bio realno jaci od tvog sadasnjeg napajanja.😛

Auuuu kakav komsiluk imam onda strasno 😀, ja mu trazio neko kvalitetnije napajanje posto stvarno ne pratim koja su sad napajanja dobra i taj komsija me 10 minuta ubedjivao kako je ms extra i kako on to preporucuje....mamu mu *****, jos ja razmisljam kako moze biti toliko extra napajanje od 2400 dinara, pomislih valjda nece da me zezne :S
@domcale probacu kako si rekao... problem je sto sam naprimer juce igrao battlefield 4 sata na max detaljima... izasao iz igrice i krenuo da gledam klip neki na youtube i pff restart u toku klipa :S, totalno random restart nekad je pod najgorima naponima 5-6 sati i ne desi se nista a nekad kad je totalni idle on ga recne...

@domcale probacu kako si rekao... problem je sto sam naprimer juce igrao battlefield 4 sata na max detaljima... izasao iz igrice i krenuo da gledam klip neki na youtube i pff restart u toku klipa :S:

Nema potrebe ni da pokusavas ono. Eventualno da probas sa cool'n'quiet-om i power opcijama u win-u, ne moras da mucis masinu.
Meni to licno deluje kao problem da CPU nece da radi na tim snizenim taktovima i naponom i idle-u, pa restartuje.

Hmmm Evo ceo dan bez restarta, ili zato sto sam iskljucio mogucnost mrezne kartice da iskljcui kompjuter ili zato sto sam stavio u power options na high performance... nesto od toga je izgleda resilo problem najverovatnije da je mrezna upitanju :S neverovatno da takva glupost moze da pravi toliki problem, domcale hvala na sugestijama i pomoci... ostavicu pc 5-6 dana da radi bez gasenja cisto da vidim da li je problem definitivno resen.

by the way...koliko je windows glupav kad jedna obicna mrezna kartica moze da ga salomi kao keks :S..

Poslednja izmena:
Krivo mi je za napajanje, posto postoji mogucnost da sam nesto lose vratio dok sam ga cisto :S i onda kupim krsh od ms-a...

Pazi, ni stari Chief od 360w nije bio na nivou zadatka za takvu masinu, al je ipak kvalitetniji od tog MS-a.
Neznam koliko grafa trosi (mislim da je negde oko 110W), ali taj CPU sigurno ima TDP od 125W+.
235W + HDDovi + RAM + optika. Ajde nek bude 250W. To je skoro na granici tog starog napajanja, ali i ovog novog. Bar sa nekim chief-om od 450W bi bio onako bas bas siguran.

Nazad
Vrh Dno