Šta je novo?

Windows 7 x64 + S-ATA Raid0 problem...

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Dakle problem je u sledecem:
Prilikom startovanja instalacije Windows-a 7 x64, ne detektuje mi raid niz (sto je i normalno). Medjutim, nece da prihvati driver-e koje sam do sada koristio za Vistu, posto nisu digitally signed ... Koristim Vistine driver-e, posto na site-u Biostar-a nema drugih... barem ne za moju plocu.

U pitanju je konfiguracija koju mozete videti sa leve strane.
Probao sam raznorazne driver-e, ali ni jedne nece Windows 7 da prihvati (sve sa istom porukom da nisu digitally signed). Tako da sam morao da rasturim taj raid niz i da koristim normalno kao 2 zasebna diska. 32bit-na verzija radi normalno sa bilo kojim driver-ima za raid.
Ima li nekih predloga?

Hvala unapred... 🙂

Edit: U pitanju je 7600 build.

Poslednja izmena:
Pa ne moras koristiti drajvere sa biostar sajta. Mozes koristiti drajvere od neke druge ploce sa ATI chipsetom. Npr kod mene raid0 radi ok na ploci iz potpisa a isti windows i isti raid niz sam koristio na ASUS M3A ploci.

Та плоча има старији SB600 "јужњак". Пробај са овим драјверима, код мене је радило без проблема (исто је SB600 у питању)

Probao sam sa generalno SB600 driver-ima drugih proizvodjaca, ali isti problem je uvek bio.
Ostoja, kada budem stigao probacu sa tvojim driver-ima. Hvala

Nista definitivno ne vredi... Ne znam sta vishe da radim, prosto ne mogu da verujem da je ovako nesto moguce. Da Win7 ne moze da prepozna raid niz. 🙁

Probao sam cak i od ove ploce koja ima "Windows 7 x64" sata raid driver-e, ali isto ne radi... http://www.biostar.com.tw/app/en/t-series/driver.php?S_ID=418

Izgleda da mora ploca da se menja, bio bi red. 🙂 Da oraspolozim Phenom II 😛

Бедак 🙁

Upravo sam napisao mail Biostar support team-u, pa cu/cemo da vidimo sta ce i da li ce odgovoriti nesto. 🙂

Ako se dobro sjecam i ja sam u pocetku imao problema sa ACHI drajverima ali sam nakon nekog vremena nasao one koji rade.
Evo probaj ove. Kod mene su radili ok.

Prilozi

Ako se dobro sjecam i ja sam u pocetku imao problema sa ACHI drajverima ali sam nakon nekog vremena nasao one koji rade.
Evo probaj ove. Kod mene su radili ok.

Probao, ne radi...

Hvala u svakom slucaju. 😉

Nazad
Vrh Dno