Šta je novo?

Windows 7 x64 problem!

KaSp3rSky

Cenjen
Učlanjen(a)
26.12.2012
Poena
169
Pozdrav svima!

Ne znam kako da napisem problem a da ne prekrsim neko od pravila. Kupio sam danas novi laptop i instalirao windows 7 x64. Dosao do faze licenciranja, i naravno kao i vecina koristio "lekic" (nadam se da ovo ne krsi pravilo foruma). Posle tog procesa win se restartovao i pojavi se vostro naziv (DELL je u pitanju) i onda opet restartuje i tako u krug. I ranije mi se desavao isti problem kod drugara, isto u pitanju novi laptop ali sam njemu ubacio win sa MSDNA. Negde sam nasao da je problem u hard disku i nekom formatu. Da li iko moze da mi pomogne oko ovoga? U slucaju da sam mozda prekrsio neko pravilo molim da mi moderatori preprave tekst tako kako bih mogao dobiti pomoc oko ovoga. Hvala unapred!

Jesi prekršio si ali si nov pa ti se verovatno malo gleda kroz prste. Mada zbog tog avatara bi odmah trebao ban:d

Malo je verovatno da imaš problema sa hardom, problemi koji ti se javljuju su verovatno "zbog radi" piratskog softvera.

Rešenje je ili Linux ili da probaš neku probnu verziju http://en.community.dell.com/suppor...fficial-iso-download-links-digital-river.aspx a potom ad vidiš da funkcioniše da uneseš kupljeni ključ

Poslednja izmena:
Neki Lapa tapa traže wndowse prizvođača, sa njihovim drajverima preinstaliranim. Proveri na njihovom sajtu.

Problem je najverovatnije EFI Bios (kod novijih racunara).

Znaci potrebno je da hard disk konverujes iz GPT (UEFI) u MBR da bi loader radio evo kako.

From your BIOS select to boot the Windows DVD without UEFI, go to the repair options, select command prompt and then enter this:

diskpart
list disk
select disk 0
clean
convert mbr
create partition primary
select partition 1
format fs=ntfs quick

Boot the Windows DVD the same way you did the first time and then continue with the installation of Windows.

Posle svake direktive lupis enter, to ti je jasno.

Znaci moras da radis reinstalaciju Windowsa.

Poslednja izmena:
Resio sam problem na drugi nacin, pomocu nekog drugog loadera, ali svakako ce mi ubuduce posluziti ovo sto je spock1 napisao. Hvala svima, i izvinjavam se ako sam prekrsio pravilo.

Nazad
Vrh Dno