Šta je novo?

Windows 7 Tablet

Siroce

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
619
Pozdrav svim forumasima! Zamolio bih vas da predlozite neki tablet koji moze da se kupi u Srbiji, a da sadrzi sledece:
- Windows 7
- Ekran rezolucije 1280x...
- GPS
- 3G (ajde bez ovoga bih mogao i da prezivim nekako) :)

Ako ne sme da se pise u kojoj radnji sta ima da se kupi - saljite na PM.
Unapred hvala!

Pogledaj ostale teme u kojima je ovo pominjano, jel bas moras da uzmes sada tablet sa Win7? Sledece godine izlazi Win8, koji ce traziti rezoluciju 1366x768 minimum da bi pokrenuo Metro UI kako treba. Jedini model koji ima ovu rezoluciju, da znam za njega na nasem trzistu, je Dell Inspirion Duo. Medjutim, ovaj model je samo tezak tablet sa rotacionim ekranom osetljivim na dodir. Takodje, ne znam ko ga je drzao osim Gigatrona, a trenutno ga nema na njihovom sajtu.

Najbolji izbor po mom misljenju na nasem trzistu je Acer Iconia W500, ali i on je mnogo tezi od Android tableta. Ima opciju doka sa tastaturom, sa druge strane. Rezolucija ekrana je 1280x800. Ima ga na vise mesta, nije ga tesko naci.

MSI Windpad je laksi, ali i mnogo slabiji, nebitno skuplji i ima rezoluciju samo 1024x600, sto si u startu rekao da ti ne treba.

I to su u sustini Win7 tableti na nasem trzistu u ovom trenutku, za koje ja znam. Win7 nije optimizovan za tablete i razmisli dobro da li ti bas treba i da li mora sad. Mozda je ipak bolje da sacekas da se pojavi nesto sa visom rezolucijom, sto ce moci da pokrene Win8 kako treba?

Pozdrav svim forumasima! Zamolio bih vas da predlozite neki tablet koji moze da se kupi u Srbiji, a da sadrzi sledece:
- Windows 7
- Ekran rezolucije 1280x...
- GPS
- 3G (ajde bez ovoga bih mogao i da prezivim nekako) :)

Ako ne sme da se pise u kojoj radnji sta ima da se kupi - saljite na PM.
Unapred hvala!
Doooobro. Pošto nisi naveo cenovni rang već samo uslove evo ti predlog za Windows tablet: Fujitsu Life Book T580. Ispunjava sve uslove čak je i rezolucija pogodna za budući Metro UI. Može da se kupi u Srbiji ali je isporuka par nedelja.
Naravno sad dolazi interesantan deo a to je cena koja tvom "nick"-u nikako neće odgovarati. Ukratko cene su od 999$ za i3 i 1399$ za i5. Pa ako baš insistiraš...
Šalu na stranu složio bi se sa komentarima koji te upućuju na to da sačekaš Windows 8 i poplavu tableta koji će u cenovnom rangu odgovarati Androidu i IPad-u. Ono što mi je uvek interesantno kod ove teme je razlog zašto baš tablet sa Windows (u ovom slučaju 7)? Da li može par račenica o tome.

Na svaki tablet na kome danas radi win 7 moci ce da se instalira i win 8 i to ona verzija na kojoj radi sve(x86).
A pretpostavljam da coveku treba win tablet da bi mogao (pomalo) da radi na njemu i nesto drugo osim interneta, mailova i sl, na primer, programiranje, photoshop itd. Po meni je win tablet odlicna zamena za laptop kojima polako prolazi vreme.

Imao sam Fujitsu tablet sa Win 7 nekoliko dana na testiranju. Očigledno je da je taj model izbačen samo da bi se zadovoljila forma i da može se kaže da postoje tableti sa Windowsima. Krajnje neoptimizovano i neudobno za rad. Nakon 2 dana sam ga spakovao i vratio ljudima.

Ukratko, Win7 na tabletima je daleko, daleko iz Androida i iOS-a.

Hvala svima na odgovorima :)
Nisam napisao bitnu stvar, nije mi bitan sam operativni sistem zbog rada na njemu, pravim neku windows aplikaciju za koju mi treba sve navedeno od hardvera.

Tablet mi treba za prezentaciju, tako da cifra od 1000 dolara moze da prodje, moracu izgleda i nick da promenim :D Iskopao sam par zanimljivih, DELL Inspiron Duo 1090 i ACER Iconia TAB W500, ali opet, nemaju gps, a nemaju cak ni SD citac koji ce isto biti potreban :D

Moglo bi da prodje i ovako nesto, samo da iskopam nacin da ga se dokopam :)
http://www.fujitsu.com/hk/services/computing/pc/tablets/tseries/t580/

Ole, pa neko zapravo ima dobro opravdanje za Win tablet :D

Inace, Win tablet je Win uredjaj, kao i svaki drugi, sta fali Bluetooth GPS-u?

Mrka kapa, izgleda ce morati to da se dovlaci iz Amerike ili ko zna odakle..

Ako ti je toliko hitno, uvek ti ostaje opcija Acer W500.

ASUS izgleda super ali nema ni gps ni 3g. Pitao sam sve zive firme iz zemlje koje sam nasao da uvezu i svi su u fazonu 'javicemo vam se'... Inace onaj asus bi bio savrsen kad bi imao gps i kad bi mogao da se kupi :D

Ako neko ima jos neku ideju dobrodosao je..
10x

Edit: Moze da prodje i laptop sa touch screenom :)

Poslednja izmena:
Ne resava mu posao, niska rezolucija.

Inace, skoro sam saznao da sam pravio jednu gresku vezanu za Metro UI Windowsa 8.

Do sada sam tvrdio da nece raditi bez 768 pixela visine i 1368 visine. Skoro sam procitao ponovo zahteve i da, minimalna rezolucija ce biti 1024x768 za single pane, 1366x768 za dual pane verziju.

Aha sada vidim za rezoluciju, ako nije kasno od marta/aprila se očekuje ViewPadP100 - 10” 1280x800 Capacitive Multi-Touch IPS panel, Intel Cedar Trail N2600, mSATA up to 64G, DDR3 800MHz, Win7 Pro, Extended battery option...

Ne odgovara mi toliko da cekam, tebalo bi sto pre nesto. Onaj gore nema GPS...

Ne znam zasto ti je toliko stalo da mora da ima GPS. Mislim, gledas Win tablet, ako je toliko lomljenje oko njega, mozes da isntaliras sve sto i inace mozes. A to podrazumeva i USB ili Bluetooth GPS...

Cika Dzoni, ne pratis na casu :) Neophodan mi je GPS posto pravim aplikaciju koja cita podatke sa GPS-a. E sad, posto me muka uhvatila vise od trazenja i jurenja, pokusacu da nadjem Bluetooth GPS i neki tablet od 12"... Samo mi je neverovatno da su me sve domace firme koje sam pitao da uvezu nesto totalno iskulirale.

Pozdrav svima i srecna Nova Godina :)

Pratim, zato te i pitam, koja je razlika, integrisani ili bluetooth model. I jedan i drugi traze driver preko kog ce komunicirati, jedino ce jedan biti u uredjaju, drugi nece. Tebi je prilicno svejedno za pravljenje aplikacije.

Evo da udarimo neki zakljucak na temu. Kupljeno na kraju ovo u Australiji: http://www.dell.com/us/enterprise/p/latitude-xt3/pd
13" 1366x768 Touchscreen+olovka rotirajuci, Intel i5 procesor, 4GB RAMa, citac otisaka prstiju.. +BT GPS Radi kao navijen :) Od poziva do isporuke proslo nekoliko dana. Tako se to radi :D

Dobro Siroce,lepo, neka je sa srecom, jos samo da kazes cenu.. :)

vrlo zanimljiva sprava ,koliko te je kostalo sve sa isporukom?

Ili je možda dečko već u zemlji kengura

Nedele za džabe ali je u australijskim dolarima što je manji problm, plus ne znaš cenu isporuke ako se uopšte vrši na ove prostore

Nazad
Vrh Dno