Šta je novo?

Windows 7 sleep problem

ljubanve

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2007
Poena
349
Verovatno postoji slična tema te se izvinjavam što je nisam našao i što započinjem novu...

Imam Win 7 na dva računara i na oba se dešava isti problem.
Kada računar ode u sleep, pogase se ventilatori i sve je kako treba.
Međutim kada kliknem mišem da ponovo startujem Windows računar se pokrene, zavrte se ventilatori, ali ekran ostaje crn. Hard disk nešto radi ali koliko god da ga ostavim neće se pojvaiti login screen.
Jednostavno računar se na neki način ne probudi iz sleep moda.

Da napomenem da se ovo ne dešava svaki put već samo ponekad.

Tražio sam na google-u i video sam da gomila ljudi ima isti problem. Nažalost nisam našao ni jedno konkretno rešenje.

Da li neko zna kako da rešim ovo???

Obe masine su na default-u ili su ocovane? S3 dosta zavisi od podesavanja mem u biosu iako komp radi najnormalnije, nece da probudi dok ne je "olabavim"...

Ne nisu klokovane čak su i downklokovane....

Na jednoj mašini imam P5K i proc na FSB 800 a memorija mi je na 800 MHz Black Dragon 4-4... Ko zna na kojoj frekvenciji mi radi memorija tj. šta je po defaultu.

Na drugoj je isto 800 MHz memorija i neka starija 945 ploča tu memorija radi još sporije 533 valjda....

imam slican problem na laptop u sa Intelovim chipsetom... i nema resenja, a mrzi me da radim reinstall Win 7 - jer je sleep u pocetku radio!!!

nego, ovako naslepo sa mobilnog, idi u Control Panel, pa na Performance, imaces mozda neku poruku sta ometa Sleep mode. kod mene je neki imgmkd32.dll koji je deo Intelovih drajvera....

Na ovoj mašini nemam takvu poruku, videću na drugoj.

Ovo sam uzimao zdravo za gotovo dok nisam instalirao sedmicu i na drugu mašinu. Nevoravtno mi je da sam zabo 2/2 što bi se reklo, i još manje mi je verovatno da baš dosta ljudi ima ovaj problem a da ne postoji neki fix ili sl. od strane M$-a.

Kada je kod mene sleep aktivan ja bash cekam dugo da se podigne cak mislim da je brze da se bootuje od pocetaka nego da se probudi iz sleepa, ne znam da li raid 0 bi mozda ubrzao ucitavanje ako neko ima sleep sa raidom.

Na ovoj mašini nemam takvu poruku, videću na drugoj.

Ovo sam uzimao zdravo za gotovo dok nisam instalirao sedmicu i na drugu mašinu. Nevoravtno mi je da sam zabo 2/2 što bi se reklo, i još manje mi je verovatno da baš dosta ljudi ima ovaj problem a da ne postoji neki fix ili sl. od strane M$-a.

Control Panel > Performance information and tools > Advanced tools - pa imas na vrhu...

ili putanja Control Panel\All Control Panel Items\Performance Information and Tools\Advanced Tools

Ne prijavljuje mi greške tu... (No issues reported).

Na jednom stranom forumu sam našao ovo... "powercfg -energy"

I evo rezultata.... Da li neko može da protumači ovo:

Prilozi

Uključi u power profil high performance. Meni je rešio problem zaglavljivanja w7 na nekoliko mašina. Konfiguracije su potpuno random i nisam utvrdio pravilnost, sem da mi x86 verzija mnogo više problema te vrste pravi od x64.

Postoji neki ozbiljan zez sa tim štednjama energije u w7.

Takođe probaj da ubaciš još jedan korisnički profil, ako imaš jedan jedini na računaru.

imam hp pavilion win7 i u pocetku sleep je radio normalno ali kasnije kad se dize i dodje do ekrana za logovanje samo se restartuje..probao sam sve iz ove teme sto ste predlozili i jos milion stvari ali nista nije radilo...uglavnom pre neki dan sam umesto usb modema stavio ruter i sad radi normalno:trust:

znam da je stara tema ali mozda nekom pomogne

Uključi u power profil high performance. Meni je rešio problem zaglavljivanja w7 na nekoliko mašina. Konfiguracije su potpuno random i nisam utvrdio pravilnost, sem da mi x86 verzija mnogo više problema te vrste pravi od x64.

Postoji neki ozbiljan zez sa tim štednjama energije u w7.

Takođe probaj da ubaciš još jedan korisnički profil, ako imaš jedan jedini na računaru.

:laugh: Radi!!! :wave:

Meni se isto desilo 1 ili 2 puta, nisam siguran (nece da se podigne iz sleep moda)
posle se nesto ubagovao i nisam ni posle gasenja mogao da podignem sistem, pa sam ugasio i upalio napajanje na dugme i proradilo... 🙂

Kada je kod mene sleep aktivan ja bash cekam dugo da se podigne cak mislim da je brze da se bootuje od pocetaka nego da se probudi iz sleepa, ne znam da li raid 0 bi mozda ubrzao ucitavanje ako neko ima sleep sa raidom.
Sleep nema toliko veze sa diskom jer sve ostaje u memoriji.
Verovatno misliš na hibernaciju.

Nazad
Vrh Dno