Šta je novo?

Windows 7 sharing problem

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Imam vrlo cudan problem kod sharing izmedju dva kompa u LAN-u. Imam jedan share-ovan folder i sve je ok radilo kad sam prvi put share-ovao. Kada ubacim neke nove fajlove u taj folder, oni se ne vide. Primetio sam da se to desava kad te nove fajlove prevucem u taj folder iz nekog drugog sa iste particije. Probao sam i refresh, i restart, i restart rutera, i ponovni sharing. Nista ne funkcionise. Na oba kompa je Win7

Kako si uradio share?
Pošto se kod move operacije čuvaju NTFS prava pristupa sa izvorne lokacije, moguće je da ona prave problem.

Desni klik na folder pa "Share with" i onda u specific people dodao everyone.
Ako jeste problem sa pravima pristupa kako da im promenim tu lokaciju ili sta vec?

Poslednja izmena:
NTFS prava pristupa su vezana za fajl, pa je bitno kako su ti podešena na toj particiji (da li everyone grupa ima full pristup ili samo određeni korisnici), da li su inicijalno kreirani u user folder-u, pa su pokupili prava pristupa iz njega itd.
Kada kažeš 'prevučem', da li to podrazumeva prebacivanje ili kopiranje?

Pod prevucem sam mislio na prebacivanje. Bez kopiranja.
Everyone nisam pravio vec je to grupa predefinisana u win-u. Tako da nista nije oko permission-a podesavano niti menjano.

Imam i ja jedan problem. Moj komp je Win7 x64 a sestrin XP SP3, vezani su wirelessom preko rutera. Kada joj sharujem folder sa filmovima pri čemu je svaki film u svom direktoriju (AVI + SRT/SUB titl u folderu filma) na njenom kompu u nekim folderima sa filmovima se vidi samo titl fajl, ne i film (AVI fajl), dok u drugim folderima vidi i film i prevod. Kako to?

Pod prevucem sam mislio na prebacivanje. Bez kopiranja.
Everyone nisam pravio vec je to grupa predefinisana u win-u. Tako da nista nije oko permission-a podesavano niti menjano.
Hajd'mo ovako.
Šta ti piše u Security tab-u za te problematične fajlove?

AdvancedPropertiesWindows7.png

Nazad
Vrh Dno