Šta je novo?

Windows 7 RC

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja stavio sinoc Win 7 64bit na moju masinu (pogledaj levo) i lepo radi, prijatno me je iznenadilo da je nasao sve drajvere odmah!
34t4p05.png

ilvdr5.png

Nisam se mnogo igrao ali kao sto kazu, nije nista brzi od Viste, mozda malo ali se to ne moze primetiti u radu. Znam samo da me i dalje zeza Crysis Warhead sa onim zaglavljivanjem kod ucitavanja identicno kao na Visti 32bit 🙁
Videcemo, jos je rano da se kaze da li vredi a nisam probao ni Vistu 64bit.
Kada izlazi zvanicno SP2 za Vistu?

ja skidam W7 64bit 7100 sa zvanicnok sajta, nemam iskustva sa 64bit-nim OS, trenutno koristim W7 7057 32bit RC1 valjda. Svidja mi se task bar pregledni je nego Xp i Vista, uglavnom sam zadovoljan sve mi radi, jedino mi KMplay i bittorrent izbacuju neku gresku ali rade.
videcemo kako se pokaze 64bit, nadam se da ce svi programi koji rade na 32ci raditi i na 64ci.

zanima me sta je RC a sta build, i odakle su se skidale predhodne verzije, to ih je izbacivao (ne mislim na torrente) ako nisu bile dostupne na M$ sajtu.

Meni i ovaj RC kao i prethodni build radi katastrofa na Virtual PC, doduse sad mi prepoznaje procesor na 433MHz sto je uspeh, ranije je bio na 2MHz :wall: VPC servis konstantno cepa maksimalno po procesoru 😡

voodoo_ je napisao(la):
Ko to kaže, Kuzma iz Sveta Kompjutera?
Sto bi rekao gx-x "to je jedan lik kojem nije bas najbolje" :d

Poslednja izmena:
da li i ovaj build pravi neka cuda od fajlova na drugoj particiji jer ni je beta nesto kopirala na d?

ne, nego sam batalio Vistu na vreme, a koja ce ostati zapamcena isto kao i Windows Millennium, mali promasaj microsoft-a

Taj Millenium je prvi put uveo system restore. Alatku koja je mnogo puta spasila admine od ponovnog instaliranja. Koliko vidim ista je implementirana i u cuvenom Win 7( citaj Vista sa Sp3).

Da, ali je po defaultu iskljucen System Restore 😉
Svidja mi se sto su ispravili sekciju za defragmentaciju, na Visti uopste ne znas da li treba da se radi ili ne. Promena tema je isto ok kao i Show Desktop skroz desno pored sata, very smart!

Pozdrav, posto mi se zurilo instalirao sam 7100 pre roka 😉 ,prijavljuje mi gresku kad hocu da ga aktiviram (koristio sam "univerzalni" s/n za instalaciju). Sad sam dobio kljuc sa M$ sajta ali nece ni sa njim da ga ativira. Ima li spasa ili mora format?

Poslednja izmena:
Svidja mi se task bar pregledni je nego Xp i Vista, uglavnom sam zadovoljan sve mi radi, jedino mi KMplay i bittorrent izbacuju neku gresku ali rade.

Nisam ga skinuo sa MS sajta, instalirao, sve prošlo bez problema, čak i KM Player ne prijavljiuje više grešku, kao na buildu 7077

Pozdrav, posto mi se zurilo instalirao sam 7100 pre roka 😉 ,prijavljuje mi gresku kad hocu da ga aktiviram (koristio sam "univerzalni" s/n za instalaciju). Sad sam dobio kljuc sa M$ sajta ali nece ni sa njim da ga ativira. Ima li spasa ili mora format?

Probaj ponovo da instaliras pa odmah aktiviraj. Moguce da imas neku budzenu verziju, skini sa M$ sajta 😉

Pametan show desktop pored sata? Ja nikako da se naviknem, pogotovo na taskbar novi.. O uklanjanju klasičnog start menija ne bih ni da govorim. Nadam se da ću već nekako da se naviknem :S:

Poslednja izmena:
Prvi utisci - very nice. Svidja mi se novi taskbar, sistem radi brzo (brzi je i od XP-a), jedino imam dva problema (od kojih sam jedan delimicno resio):
1. Drajveri za M-Audio (uspeo sam nekako da dobijem zvuk, ali uopste ne prepoznaje MIDI)
2. Windows mi non stop izbacuje neke CHKDSK greske i povremeno ne da da nista instaliram (nasao sam na netu, mora reinstall pa da win sam napravi particiju, desava se neki zaheb kad se pravi u Acronisu). Sha da radim, dual boot, dual problemi :d

Koji verziju preporucujete 32-bitnu ili 64-bitnu?
Koje drajvere da iskoristim za sedmicu - dostupni su sledeci:
» Microsoft Windows Vista Business (32-bit)
» Microsoft Windows Vista Business (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Enterprise (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Home Basic (32-bit)

Verovatno za Vistu , al koju?

Sve jedno dal je business ili home samo ako je 7 32 onda 32 bitne ako je 64 onda 64bitne...

E lepo se izigra na Win 7 64bit, prvi Crysis na mojoj masini sve do kraja leti u 1360x768! Warhead zeza i dalje isto kao na Visti sa Ati drajverima. Mislio sam da je WArhead kao optimizovaniji ali nije. Ocigledno Crysis iskoriscava full 4gb ram-a sto na 32bit nije moglo.

Kad ste već spomenuli defragmentaciju, koliko krugova obrne dok ne završi? Dok sam popio kafu stigla do 5. prolaza, pa consolidating nemam pojma šta, i imam utisak da ide u nedogled.

O uklanjanju klasičnog start menija ne bih ni da govorim. Nadam se da ću već nekako da se naviknem :S:
Ne beri brigu. I meni je delovao bezvezno ali navikneš se za dan-dva.

Ja ne mogu da poverujem koliko GTA4 bolje radi u sedmici! Ne toliko u pogledu povećanja FPS-a (mada ima i toga), nego u stabilnosti frejmrejta. Igra čak nije ni reinstalirana, samo sam iskopirao sejvove, instalirao najnoviji DirectX i gotovo!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno