Šta je novo?

WINDOWS 7 problem

no limit

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
154
pozzz... svima...:wave: imam problem sa win 7 i novom grafickom ! na staroj grafickoj (ati x1300) win 7 mi radio kao lud.... a na ovoj XFX Gforce 9500 GT Alpha Dog Edition nece, on pocne ono da vrti one boje (da loadira sistem) i tu stane i na grafickoj kuler pocne da vrti kao lud...... prvo sto sam pomislio jeste da nece jer je bila atijeva graficka ! i ja probam ponovo da instaliram sistem ali u sred instalacije (bas kad bi trebao da trepne monitor, samo pocrni slika i opet kuler na max!) a u safe modu radi, kontam da mu neodgovara drajver u win 7.... pa skiunem sa neta driver i u safe modu ga instaliram ali opet isti ku..c . :crash: probam na drugoj masini ovu grafu na win 7 i ni tamo nece ! NEKONTAM STO ...?... a na XP-u graficka rastura!

Sa kojom ver drivera si probao? Ako si koristio 196.21 batali ih i stavi 195.62, naravno pazeci na verziju 7-ce, 32bit ili 64bit.

omegadrivers.net

Ako ti za vreme instalacije sistema zablokira onda to ne bi trebalo da ima veze sa drajverima. Win7 dosta koristi graficku karticu dok XP ne, verovatno se pregreva. Pipni prsom kuler na grafi pa vidi da li se pregreva, ako je to u pitanju onda kompresor u ruke i udri.
Ako to nije u pitanju onda probaj sa drajverima sa cd-a a ne sa neta, neke kartice jednostavno ne prihvataju standardne atijeve drajvere...

Poslednja izmena:
nece probao sam i drajvere druge i nista, izgleda da nije optimizovana za win 7..... temperatura na xp-u joj u normalnom radu neprelazi 35 stepeni ,,,, a u igricama oko 40-45 stepeni... neznam dali ste me dobro razumeli , sa ovom grafickom nemogu ni da instaliram win 7. jer u sred instalacije zabaguje komp, i kad ga restartujem on kao podize win 7 i pise nesto kao negasiti komp dok je instalacija u toku, i tada se sam restartuje i podogne XP i ispise ovo " http://www.postimage.org/image.php?v=Pqb2syA

Poslednja izmena:
Druze fleshuj bios ploce, meni na istoj ploci sa GF8400gs izbacivalo istu gresku na win 7. Flesovao bios i proradio komp normalno!!!!!!!

:smash:

mozda da flesujem graficku, jer na ovoj ploci ramu i processoru je vec radio win 7 i 32-biti i 64-bitni... jel zna neko jel moguce i kako da fleshujem graficku?

jel moze neko da mi kaze kako da flesujem (updatujem) bios ove graficke >> XFX 9500 GT Alpha Dog ?????

Poslednja izmena:
Upravo sam ti otkucao sta da radis i slucajno ugasih browser...ajmo iz pocetka.

Ovako, Win7 ti iz nekih razloga ne podnosi video karticu.
Uradi sledece:
- Pri instalaciji ce ti doci do mrtve tacke, tj. pojavice ti se crni ekran i nista dalje.
- Kad ti se pojavi crni ekran ugasi ga na "Power dugme"
- Upali komp i izlistace ti se opcije, udji u Safe mode
- Dobices gresku da instalacija ne moze da se zavrsi i pitace te da kliknes "OK" dugme za restart, nemoj jos, uradi provo ovo:
- Pritisni SHIFT + F10 zajedno i ukucaj "compmgmt.msc"
- Uvesce te u "Computer Management", odatle udji u "Device Manager"
- Iskljuci video karticu na "Disable" (nemoj da je brises kroz "uninstall")
- Sad klikni na "OK" dugme one greske.
- Nastavice instalaciju kroz usranu rezoluciju i grafiku ali ce je nastaviti i zavrsiti

Nakon instalacije instaliraj sveze drajvere i restartuj.

Pozdrav!

Javi sta si uradio.

Poslednja izmena:
e ljudi uspeo sam tako sto sam skinuo sa xfxforce.com noviju verziju biosa za graficku i instalirao ga... i sad radi windows 7 bez ikakvih problema! pozzz......

Nazad
Vrh Dno