Šta je novo?

Windows 7 problem (User profile service failed the logon)

Mudri

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2003
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 5600
Matična ploča
B550
RAM
32gb ddr4
GPU
RX6600
Storage
KC3000
U zadnjih 10 dana mi je na servis doslo vise racunara sa istim problemom. Na svim racunaraim je instaliran Win 7. Podizanje sistema traje malo duze nego uobicajno i prikaze se greska "User profile service failed the logon User profile cannot be loaded.."
Sistem se digne ali ne moze da ucita korisnicki profil, tako reci podigne sistem bez ikonica na desktopu, dokumenata i slicno....

Resio sam problem uz pomoc ovog videa
https://www.youtube.com/watch?v=vEyxD6ZG-jI

Mozda nekome bude od koristi.

Poslednja izmena:
Ključno pitanje potpuno zakrpljen sistem, pa je nerešen bug, ili nije zakrpljen?
Znam da je jednom neki registry cleaner zeznuo stvari.

Upravo mi stigao jos jedan laptop sa istim problemom. Ne znam na koji nacim na sprecim da se ponovo desi problem.

Nisam pogledao taj snimak ali i meni se javilo par komšija sa istim problemom, prekjuče. Ljudi ne čačkaju, ne pipaju ništa, jednostavni korisnici, jedan poslovni i jedan kućni.
Kod oba rešeno vraćanjem System restore pointa od istog dana, tačnije jutra. Miriše mi da je M$ poslao neki sitan apdejt koji je napravio zez.

Poslednja izmena:
I ja ga redovno isključujem, u kućnoj varijanti.
Nevezano od teme, zanimljivo je da, i pored ubijenog servisa i pogašenih svih opcija, ponekada ga zateknem ponovo uključenog. Najverovatnje postoji backdoor koji provuče neki KBnnnnn u sklopu nečeg drugog. Nagađam, ali mnogo puta viđeno.
Nekoliko puta sam okrivio AVP, i znam da je bio on u pitanju.

Poslednja izmena:
Danas sam imao isti problem kod jednog klijenta. Takođe System restore je popravio stvar... U ovom slučaju se desilo odmah nakon update-a windowsa..

Poslednja izmena:
Kod mene je ugasen WU odavno, i nijednom nista nije povukao sam, od kako sam izbacio onaj GWX cr**.

Ovo se danas pojavilo i na racunarima sa 10-kom kod mene na poslu.Pre toga su ti racunari bili poprilicno usporeni,a da se nije instalirao nikakav update u pozadini.Nakon restarta racunara, pojavila se ta greska.

Zanimljivo. Kod mene se jos uvek nije pojavila ta greska, Win10 Pro 64-bit, Telekom VDSL. Ortak ima istu kombinaciju, takodje sve ok...
Prava misterija!:D

Nazad
Vrh Dno