Šta je novo?

Windows 7 - problem sa torentima!

• Začetnik teme Začetnik teme baksuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

baksuz

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2008
Poena
309
Instalirao sam pre juce ovaj sistem, i sve zasad radi lepo, samo imam problem sa torentima!
Ne mogu nikako da podesim torente za huawei hg510 preko telkoma, sve sam probao sto sam ranije radio na XPsp3, kucao sam admin i ztonpk da bi usao da otkljucam rooter i ranije je uspevalo ali sad sve udjem i podesim i na kraju kad treba da mi se pojavi zeleni kruzic ne pojavi se, nego crveni!
Zanima me isto kako da udjem u dos kao i ranije i da proverim IP adresu, posto sam napamet kucao 192.168.1.2, kako bi i trebalo, pa me samo cisto zanima da nije tu greska!
Ako neko ima iskusta sa ovim, molio bi da pomogne!!!
Unapred hvala!!

Ako si jednom konfigurisao HG510, ne moraš više, podešavanja su u njemu koristio ti XP ili 7icu. Za ulazak u CMD kucaj upravo to u Search polje, cmd.
Ovo si verovatno uradio, ali da proverim...jesi li u uTorrentu podesio port koji je setovan u modemu (port forwarding)?
PS: Zar default adresa modema nije 192.168.1.1 ?

Ama ostalo sve, nisam resetovo modem nista nista, a dosad sam kuco 192.168.1.2!
Uradio forvardovanje i sve ko sto sam ranije radio ali nece, nije mi zeleno ono nego crveno kad idem na test port forwarding.
Samo da napomenem da kad kucam cmd kad ocu da vidim pravu IP, nepise mi samo IP adres nego ima nesto IP4v i dole ispod IPv6, znaci nije isto kao ranije kad je bio XP!

Samo jos nesto da pitam, da slucajno onaj protocol prilikom podesavanja portova netreba da bude ili TCP ili UDP, posto sam ga ranije stavljo TCP/UDP?

Mora da bude i TCP i UDP i obrati paznju na to kako si konektovao modem,preko LANa,ili USBa,jer u tom slucaju zameni IP address sa Default gateway,pa kucas obrnuto..zapravo,ona IP koja ti prolazi preko web settings-a,to je to,samo port forward,sto si vec odradio i mora da radi..u torrent client-u setuj isti taj port..

Poslednja izmena:
Da nije firewall u Windowsu problem?🙂

Neverujem da je problem i windows firewall, ja isto imam W7 pa mi torrenti rade, kao sto su ti rekli proveri koji si port otvorio u torrentu.

Ne kažem da ne mogu da rade nego da pogleda kako je podešen😡

Poslednja izmena:
Ljudi NAMESTIO!!!
xD xD

Hvala, na pomoci, izgleda je bilo nesto do sistema!
Oborio sam i ponovo podigo sisitem i sve radi super!!
🙂

Nazad
Vrh Dno