Šta je novo?

Windows 7 network sharing??

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
E ovako. Na mom racunaru je Win7 x64 a na druga dva kompa je XP. Oba racunara pristupaju mom racunaru bez ikakvih problema kao i ja tim racunarima. E sad, na jedan od racunara sam stavio Win7 32bit i podesio mrezu kao i na ovom mom, taj komp me vidi bez problema, pristupa fajlovima itd. E sad, kad ja pokusam da udjem na bilo koju share-ovanu particiju tog racunara, osim u public folder, kaze "no permissions to acces", iako sam na nekim particijama stavio "full controll". Pokusavao sam sve zivo, jedino nisam pokusao da aktiviram home group posto onda moram da aktiviram TCP/IP V6, sto bi znacilo da ubijam mrezu sa racunarima koji imaju XP. Kako da resim ovo, trazio sam i po netu, ali nista nisam uspeo? Firewall, UAC sve je ugaseno, i podeseno je da koristi 40-56bit enkripciju (nece ni kad stavim 128bit), ugasen password protected sharing.....

Molim nekoga da prebaci ovu temu u Mreze, slucajno sam postovao ovde

Poslednja izmena:
Kako su ti podešena NTFS prava pristupa tom disku sa novim Windows-om 7?

Nista nisam menjao od kako sam instalirao sedmicu. Na mom kompu, koji takodje ima Win7, svi pristupaju bez problema, a na njemu nisam dirao NTF premissions... Treba li da menjam tu nesto ili ne?

ако сам добро разумео, шеровао си целу партицију и не можеш да јој приступиш? имао сам исти проблем, пробај да поред обичног шеровања, на картици security (на десни клик, пропертиес), доделиш приступ.

evo ovih dana sam doneo od drugara 3-4 laptopa koji takodje imaju win7 (64 i 32bit), podesio mrezu, i sve radi bez problema na prvu, znaci da je ipak onaj slucaj bio samo do tog racunara, sad kad sam ponovo instalirao sedmicu na taj komp sve radi bez problema... gremlini, sta drugo....

share cele particije neće baš tako lako da proradi. win u startu definise sve root direktorijume kao Admin Share i bez obzira da li pravilno podesis share i dodelis prava pristupa u security delu deljenje root foldera neće da radi

TuneUp ili nesto slično i "ubite" Administrative Share ako hoćete da share-ujete cele particije

мени је прорадио share целе партиције без икаквих додатних помагала.

Imao sam problem sa serovanjem cele particije. Posle par sati guglanja, uspeo sam da resim :D

Problem je bio da kada pokusam da pridjem serovanoj particiji, trazi mi sifru. U Network and Sharing Centar\Change advanced sharing settings nemam opciju Password protected sharing. Posle malo vremena saznam da se za serovanje koristi guest account i posto je po default-u disable-ovan, ja ga ukljucim.

Posle toga javlja gresku da nemam dozvolu da pristupim share-u. I posle jos malo guglanja :D dodjem do resenja da je u Administrative Tools\ Local security policy\ Local policies\ User rights assigment\ Deny access to this computer from network bio po default-u postavljen guest. Od kad sam ga sklonio sve radi kako treba.

Eto, mozda nekom pomogne da ne gubi vreme, pa nek proveri ove stvari ako ima problema.

Zašto bi koristio guest-a kada možeš nekog normalnog usera?

ja sam stavio grupu everyone i radi super :)

Nemam problem sa deljenjem celh particija, sve radi savrseno sad, u pitanju je bio "izolovan" slucaj. Inace, gde god da sam postavio deljenje citave particije, uvek je radilo, bez ikakvih NTFS permissions itd.

Verovatno jer su NTFS permissions-i bili na everyone allow.

Vrh Dno