Šta je novo?

Windows 7 - nemoguca instalacija

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Treci dan za redom i treci put pokusavam da instaliram windows 7 sa dvd-a sa koga sam ga sto sebi, sto drugima instalirao vec desetinu puta. Instalacija, aktivacija i sve prolazi ok. Medjutim ne mogu nikako da odradim update do kraja. Pustim update, instaliram importan i recommended updates (optional sam hteo da ostavim za kasnije, da ne bih dodatno komplikovao stvari). Instalira jednom, restart. Instalira opet, pa opet restart. I uglavnom posle tog treceg install-a, kada pokusam da uradim check for updates, pocene ono "checking for updates" i tako stoji beskonacno. Nikad mi se ovako nesto nije desilo. Tri puta sam fomratirao hard i instalirao i nece, pa nece. Cak sam ranije uporedo instaliroa i neke programe, a sada, vec dva puta samo cist windows i odmah prvas tvar, cim udje u windows, idem na update i zelim da to udradim, ali nema sanse.

Evo u prilogu sam kopirao gde je ovog puta stao. Dakle ovo je instalirao i sada opet dok ja ovo pisem, on vrti "checking for updates".

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    206.6 KB · Pregleda: 162
Probaj Shut Down.Tako ce instalirati apdejte koje je skinuo,jer si ocigledno pri stelovanju stiklirao install importamnet updates automaticaly.
Meni se to redovno desava kada na nekom racunaru instaliram win7 starter.

Imao sam i ja taj problem skine pa onda cekas u nedogled,onda mozda i instalira ali prilikom restartovanja kaze failure .Najbolje ti je resenje skini autopatcher skines lepo sve updejtove instaliras i sve gotovo za 20 min.

http://www.autopatcher.net/forum/

I lepo pređeš na Windows 10.

^ Nikada mi neće biti jasna potreba da se sopstveno mišljenje i stavovi tako agresivno nameću drugome.

Treci dan za redom i treci put pokusavam da instaliram windows 7 sa dvd-a sa koga sam ga sto sebi, sto drugima instalirao vec desetinu puta. Instalacija, aktivacija i sve prolazi ok. Medjutim ne mogu nikako da odradim update do kraja. Pustim update, instaliram importan i recommended updates (optional sam hteo da ostavim za kasnije, da ne bih dodatno komplikovao stvari). Instalira jednom, restart. Instalira opet, pa opet restart. I uglavnom posle tog treceg install-a, kada pokusam da uradim check for updates, pocene ono "checking for updates" i tako stoji beskonacno. Nikad mi se ovako nesto nije desilo. Tri puta sam fomratirao hard i instalirao i nece, pa nece. Cak sam ranije uporedo instaliroa i neke programe, a sada, vec dva puta samo cist windows i odmah prvas tvar, cim udje u windows, idem na update i zelim da to udradim, ali nema sanse.

Evo u prilogu sam kopirao gde je ovog puta stao. Dakle ovo je instalirao i sada opet dok ja ovo pisem, on vrti "checking for updates".

Probaj Windows 7 Enterprise da instaliras , ostale verzije imaju Get Windows 10 , Enterprise nema pa najverovatnije ce ti proci sve zakrpe , orginal MSDN fajl mozes naci ovde: http://176.99.4.36/Windows 7/Eng/en_windows_7_enterprise_with_sp1_x64_dvd_u_677651.iso

Na par racunara sam imao taj problem. Update koliko moze ,posle ga samo pustim i on se posle nekog vremena sam updateuje

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

^ Nikada mi neće biti jasna potreba da se sopstveno mišljenje i stavovi tako agresivno nameću drugome.

Covek misli ako je njemu odgovara W10 da ce svima.Ja sam par puta pokusavao da predjem na W10 i uvek se vracao na W7.

Instalirah W7 Enterprise pre neki dan i posedeo dok se apdejtovao.
To sa zakucavanjem rešiš tako što apdsejtove poredaš po veličini i kreneš tako da ih štikliraš otprilikle za 200Mb.
Kreneš od manjih ka većima.

Zato se uvek koristi updejtovana verzija Win 7.

Taj problem nema na Windows 10. S toga ne znam zašto uvek mora da ima ekipa kojoj treba par godina dok prestane da ima otpor.
Nemam otpor da predjem na win 10.
Kao i za prethdone verzije, preći ću na novi sistem privatno onda kada moja kompanija predje na isti (na kasne puno, bar nisu do sada kasnili).

Imam problem sa agresivnim nametanjem sopstvenog mišljenja, ne sa prelaskom na noviju verziju operativnog sistema.

Problem koji se pominje u ovoj temi najverovatnije je posledica win 10 , odnosno get win aplikacije, tako da ni ta tvrdnja ne stoji.

Nije tačno. To je opšte poznati bug u Windows 7 kad instaliraš golu verziju bez zakrpa, uguši se kad krene da krpi.
Taj problem je postojao i pre nego što je izašao Windows 8, tako sa 10 apsolutno nema nikakve veze s tim.

Nije bug. ;) Lepo sve radilo do pojave, zna se već čega. Tako da se zna, čijih je to ruku delo. ;)

Evo još jedan, win7 SP1 Home premium, original disk. Aktivacija prođe bez problema, ali WinUpdate drlja li drlja. Verovatno blokiraju, namerno ili "nemaju" dovoljno kapaciteta jer navalili svi na desetku, pa serveri ne mogu da izdrže ...

Drlja zato što nije updejtovan Windows Update Agent. Moj win 7 koji sam ja updejtovao sa install.wim postao je debeo 6+Gb. Pa ti sada računaj koliko je to "kila" updejta sa običnog win 7 koji ima oko 3GB ako se ne varam. Zato uvek koristi updejtovan win. Ima ovi sa install.esd koji su mlogo "mršaviji" i mogu da stanu na dvd ili flešku od 4GB.

Опет претерујете, 7 нема баг него мора да се мало дуже чека и ја за инсталацију од основне верзије до последњег апдејта обично одвојим цео дан. Првих пар тура прође лагано али онда следећих пар уме да чека по сат или више па ко није стрпљив, никада неће да дође до краја. Значи пусти се апдејт па оде негде или ради на другом компу и једном ће да прође. Практично цео дан.

I opet pored toga, M$ namerno neće da izda W7 sa zakrpama, kako bi se korisnici namerno patili i rekli kako ovo ništa ne valja.

Poslednja izmena:
Zavrsio! Ovo u svom zivotu nisam doziveo, a instalirao sam razne windows-e, jedno 1000 puta verovatno. Dakle, format-install sam radio oko 15 puta u protekla tri dana. Probao sve moguce kombinacije. I klasicno i apppatcher, i minitool i ceprkanje po registriju i brisanje cache-a i sve moguce i nemoguce kombinacije sam probao i nista nije pomoglo. Danas sam skinuo neki .iso koji u sebi vec ima sve update-e do pocetka aprila. Kada sam njega pokrenuo proslo je. Znaci oko pet dana instaliram windows. To mi se nikada nije desilo u zivotu. Juce sam od 8-21h pustio checking for updates i nista. Definitivno su nesto cackali i izgleda da je ovo za sada jedino resenje. Plasim se sta ce biti kada budu izlazili novu update-i. I plasi me aktivacija win-a. Pise da ce se sam aktivirati posle tri dana. Valjda hoce...

Windows 10 sam hteo da instaliram, vec jesam, ali ne mogu da ga koristim iz jednog, krajnje banalnog razloga, ali opet meni bitnog. Dakle imam stari racunar, sa starom grafikom, ati radeon hd 4800. Windows 10 instalira neki drajver za nju i ona formalno radi. Medjutim tako instalirana grafika nema opcije za podesavanje tv-out-a, a meni je tv spojen preko kompa i tako gledam filmove sportske stream-ove i slicno. Za to mi je potreban catalyst, koji ne postoji za moju grafiku i za windows 10. Iako je ovo ostalo radilo solidno, zbog toga sam morao da se vratim na sedmicu, koja mi radi, tacnije koja je radila odlicno.

Vrh Dno