Šta je novo?

Windows 7 MAC address spoofing-ZNA LI NEKO?

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Ovo prokleto s*anje od 7-mice ne dozvoljava da "premenis" MAC adresu :mad: Sve metode koje su radile na starim windowsima (u device manageru, menjanje u registry) pa i utility koji su postojali za tu namenu vise NE RADE. Zna li neko resenje? Ili moram da menjam karticu?

Meni radi normalno:
Device Manager->Right Click na mrežnu karticu->Properties->Advanced->Network Address

@kUdtiHaEX

Jok. Nece.

@Jera mozes ti da pises tu sta god ti volja (isto k'o i ja) ali kada odes u prompt i kucnes ipconfig /all videces da od tog posla nema nista. Ostala je stara-orginalna MAC adresa.

@Jera mozes ti da pises tu sta god ti volja (isto k'o i ja) ali kada odes u prompt i kucnes ipconfig /all videces da od tog posla nema nista. Ostala je stara-orginalna MAC adresa.

Meni radi, očigledno je neki problem kod tebe...

@Kentaur, probao sam i to, tek kada sam video da se u stvari svi muce postavio sam ovde pitanje u nadi da neko mozda zna caku.

@Jera, sefe nemoj molim te "meni radi i problem je do tebe" a puni forumi tog problema i niko nije resio isti. Verovatno nisi procitao dobro WINDOWS 7!!! ne XP Vista itd vec bas sedmica x64 (mada i x86 isti probem ima). Znaci ako ti radi lepo screen shot network adress gde je MAC promenjen + komandna linija gde se vidi MAC izlistan pa tek onda mozes da mi kazes da ti radi. Ako ti radi postuj, mozda si jedini koji je resio problem!

Jedino sto je do sada nadjeno je da ukoliko menjate MAC adresu i pocnete sa 12 (npr 12:xx:xx:xx:xx) onda radi ali to nije to.

@Jera, sefe nemoj molim te "meni radi i problem je do tebe" a puni forumi tog problema i niko nije resio isti. Verovatno nisi procitao dobro WINDOWS 7!!! ne XP Vista itd vec bas sedmica x64 (mada i x86 isti probem ima). Znaci ako ti radi lepo screen shot network adress gde je MAC promenjen + komandna linija gde se vidi MAC izlistan pa tek onda mozes da mi kazes da ti radi. Ako ti radi postuj, mozda si jedini koji je resio problem!

Ja sam probao upravo na Windows 7 x64, a da nastupaš malo pristojnije dobio bi i screenshot, ovako ne zaslužuješ više ni sekundu mog vremena...

Kod mene na Win7 x86 sam pre neki dan probao Technitium MAC Address Changer i radi bez problema :)

Kad vec imas Slackware logo u avataru, sto se mucis sa windowsom uopste? :-/

@zevs, *** muka naterala :) I ja ga ne volim al' takav je posao :d

@sikili probao sam, kutija je dao taj link vec. Probao sam na nekoliko Win 7, kao promeni prijavi promenu medjutim nema nista od toga i dalje zadrzava staru, tj. nece da se konektuje na ruter na kojem je filter po MAC adresi. To je najbolji test. Ista masina, podignem Linux promenim MAC naravno radi. Mislim, zamenicu karticu to mi je najlakse (ne mogu da menjam MAC liste na ruteru nebitno zasto). Koja je kod tebe kartica (mrezna) na kojoj menjas MAC? Jesi li menjao kompletnu MAC adresu ili samo neki deo? Drajvere za mreznu su genericki widows ili si instalirao neke? To programce radi kao na Win 7 medjutim na 2 racunara na kojima sam probao nista od toga.

@Jera, ma super i ja sam uspeo da napravim perpetuum mobile al' me zabole da nekom pokazem kako. Nisu vredni mog vremena. Preskoci ako ti se ne svidja kada mnogo ljudi postavlja isto pitanje i pokusava da resi nesto, a ti se pojavis i kazes "E kod mene radi" i pri tome ne kazes nista vise i pametujes a uz to ne potkrepljujes svoje tvrdnje, e izvini nemam razloga da ti verujem. Na rec? Izvini ne poznajem te dovoljno.

@Dzoni_m

...bingo, uz malo zaje*ancije, ubacio stari driver za Vistu i radi... istina, win7 je 32bit...

inux6s.png

http://i47.tinypic.com/qy97hi.png

Poslednja izmena:
Odlicno, makar polazna tacka. Znaci treba "na silu" instalirati neki matoriji drajver pa pokusati. Odoh da kopam. Hvala majstore!!

EDIT: Naravno, ako ima uopste matoriji drajver za x64

Poslednja izmena:
Upravo tako, na silu i mishitje ...nije mi dalo mira, pa bog... :D
..ako zaglavis sa pretragom, iz iste "kolekcije":d, 2007-ma, imam driver za vistu x64...

Nazad
Vrh Dno