Šta je novo?

WINDOWS 7 - Kako je moguće...

boxandroid

Cenjen
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poena
170
Kako je moguće da properties diska prikaže zauzeće od 37.5 GB, a kad "uđem" u disk i selektijem sve foldere dobijem zauzeće od 26 GB.
Gdje je nestalo onih 11,5 GB?? Napominjem da sam sinoć instalirao sistem i povukao sav "UPDATE". Da ne bi bilo zabune, uključio sam "Show hidden files", isključio "System Restore", odradio "Disc CleanUp" , odnosno očistio sve nebitne fajlove i sve sistemske tačke za povrat sistema, očistio temp...... Pozz....

Prilozi

• Slika 1.jpg
    Slika 1.jpg
    143.7 KB · Pregleda: 228
Poslednja izmena:
a hibernacija i ostala cudesa? virtuelna memorija?

Bravo... totalno sam zaboravio na virtualnu memoriju, imam 8GB RAM-a pa mi je virtualna poprilično "uzela". Isključio sam je! Sad je odnos 29,5 naspram 26. Znači u pitanju su 3,5 GB razlike. Hibernacija je isključena...

Slika 2.png

Znam, prepolovio sam, ali i dalje mi nedostaju ta 3,5 GB. Možda je to normalno...

recycle bin(i prazan) oduzima deo prostora(koliki mu dozvolis), da bi date obrisane fajlove bio u stanju da sacuva. desni klik na recycle bin--- properties, pa mozes za svaki drajv da podesavas koliko ce imati recycle bin za sebe.

Show hiden files nije jedina stvar, imaš i Hide protected operating system files, tu se nađe još što-šta.

Znači ostade još nešto manje od 2 GB, još uvek previše da bi bilo zbog zaokružavanja brojeva.

Proveri ovo:

X:\Users\All Users\Microsoft\Windows\WER\

Tu sam imao gigabajte zauzeca,inace tu arhivira Windows Error Report....

To sam očistio sa CleanUp, a u Hide protected operating system files/System data sam našao 650 MB koje nisam dirao jer su vezani direktno sa mojim podacima, pa bi ih izbrisao na taj način...

Proveri ovo:

X:\Users\All Users\Microsoft\Windows\WER\

Tu sam imao gigabajte zauzeca,inace tu arhivira Windows Error Report....

Nazad
Vrh Dno