Šta je novo?

Windows 7 instalirati ili ne?

TiLLiNhO77

Cenjen
Učlanjen(a)
11.11.2010
Poena
154
Kao prvo pozdrav, novi sam na forumu :)
Zanima me dali ce moja konfiguracija moci pokrenuti win7 , oce li biti fina brzina, te kako ce mi igrice koje trenutno igram ici na win7.
Trenutno imam win xp.
Moja konfiguracija:
Amd Athlon Le-1640 Jednojezgreni 2.6 ghz
3Gb ram ddr2
Nvidia 8500 Gt pixel shader 3.0 , 256 mb ddr2
Hdd 250 gb
Monitor Ag neovo 19"

eto nadam se odgovoru. :banana:

moze, win7 je vrlo dobro optimizovan ;)

skoro sam instalirao curi 32bitnu verziju na jos slabijoj masini od tvoje i sve radi odlicno, ukljucujuci igrice :)

pobrini se samo pre nego sto krenes sa instalacijom da nabavis odgovarajuce drivere.

E a koju verziju ultimatea da instaliram na onu konfiguraciju ?
32 bitnu ili 64 bitnu?

E a koju verziju ultimatea da instaliram na onu konfiguraciju ?
32 bitnu ili 64 bitnu?

na tom compu bi sedmica trebalo lepo da ti radi cak i bolje od XP... ostaje na tebi da probas. dakle nabavi untouched verziju sedmice i stavi je , a vecinu drivera ce sam win naknadno skinuti... mada bi mogao sam da pronađeš i da skines za zvuk MB i grafiku... ne bi trenbalo da imas problem oko drivera,ugavnom videcemo posle.
sto se tice verzije , obavezno stavi 32 bitnu... nema potrebe da se upustas u avanturizam sa x64 ako imas taj procesor i 3 GB RAMA. manje vise nema neke razlike u performansama , ja imam x64 samo jer sam kupio bio 4 Gb RAMa i procesor mi podrzava,ali nista mi nije brzi mnogo sistem niti radi bolje,jer vecina aplikacija su 32bitne.

Na Amd Athlon Le-1640 ? bolje nego xp nece ali ne ni losije sem mozda pri podizanju sistema u pozadinu pri startu racunara.
Memorije imas i vise nego dovoljno radice sasvim ok .

Malo offtopic, ali da ne otvaram bzvz novu temu. Prodaje li itko neki amd athlonac ili phenom dvojezgreni po mogucnosti polovno. Ja sam inace iz Hrvatske tako da mislim da bi problem bio samo u postarini :S

Malo offtopic, ali da ne otvaram bzvz novu temu. Prodaje li itko neki amd athlonac ili phenom dvojezgreni po mogucnosti polovno. Ja sam inace iz Hrvatske tako da mislim da bi problem bio samo u postarini :S

a nije to mali offtopic... jes došo ovde da instaliras sistem il da kupis procesor? hahah
Oglasi su negde drugde... aj sad u ćošak 3 minuta za kaznu

Kao prvo pozdrav, novi sam na forumu :)
Zanima me dali ce moja konfiguracija moci pokrenuti win7 , oce li biti fina brzina, te kako ce mi igrice koje trenutno igram ici na win7.
Trenutno imam win xp.
Moja konfiguracija:
Amd Athlon Le-1640 Jednojezgreni 2.6 ghz
3Gb ram ddr2
Nvidia 8500 Gt pixel shader 3.0 , 256 mb ddr2
Hdd 250 gb
Monitor Ag neovo 19"

eto nadam se odgovoru. :banana:

Nece lepo da radi, zaboravi na to..ja sam imao C2D 3,2Ghz i 2GB i posto vidim da te interesuju igre, na XP-u recimo Stalker radi glatko sa 1,5GB rama dok u 7ici stuca sa 2GB. Sve igre generalno rade losije i sporije u 7ici.
XP je os koji je peglan 10 godina, 7ica je sveza, treba joj dati vremena..sve sto ces sada dobiti je brzi shut down, boot i aero(koji nikome ne treba). Ako oces slicne performanse kao u XP-u treba ti dosta jaca masina.

@blackbear:
Verujem da ti Stalker radi lošije, ali meni (kao i većini ljudi koje znam) sedmica radi značajno bolje od XP-a, naročito kada je gaming u pitanju! Tako da W7 ipak vredi isprobati.
P.S. Moj C2D radi na 2.2GHz i imam 2GB RAM-a, tako da to definitivno nije preslabo za 7.

aman probaj sta te kosta

i dodao bih samo da je to i individualna stvar. vecina igara koje su dobro radile u xp, suradile jos bolje u win 7, kada sam instalirao curi , na slabijoj masini od navedene.

to sto je tebi stalker radio losije ne mora da znaci da ce i TiLLiNhO77 , a i ne mora da znaci da ako ta igra radi losije da ce raditi i ostale.

znaci TiLLiNhO77 slobodno , format c: pa install win 7 x86 ;)

*** u doba acronisa mozes da probas OS i vratis se nazad za 2 minuta....

Instaliraj, nista te ne kosta :) Jos posebno ako koristis legalan software :)

Rokni Windows 7 x86 za pocetak, i ako bude problema (a ne verujem da ce ih biti) jednostavno vrati XP, i nije prevelika zezancija.

Rokni Windows 7 x86 za pocetak, i ako bude problema (a ne verujem da ce ih biti) jednostavno vrati XP, i nije prevelika zezancija.

...mada se posle Win7 vise se nikada neces vratiti na XP ... bar je kod mene takav slucaj

Nazad
Vrh Dno